Ogród Marty - Cz. XII

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogród Marty - Cz. XII

Post »

Witam miło wszystkich gości ,wczoraj tak padłam po pracy w ogrodzie ,że nic nie zadziałałam tutaj,pogoda cudowna, dalej lato w pełni,rośliny zakwitają ,jest zielono ,kolorowo i pachnąco .

Agatko witaj w moim ogrodzie ,dzięki za miłe słowa ,nie wiem czy pytasz o figurkę grajka na flecie to jest też fontanna i woda leci przez dziurki we flecie,i jest u mnie już jakiś czas i nawet nie pamiętam gdzie go kupiłam ,pozdrawiam i zapraszam znowu :wit

Violuś,oj jest u mnie dróżek i dróżeczek do spacerowania i w cieniu i w słońcu ,epimedium jest nowe ,ale zaraz pójdzie do rozmnażania ,wiec będzie i dla Ciebie ,ja już nawet nie pamiętam skąd go mam ,gdzieś kupiłam ,ale nie przywiązuję uwagi gdzie kupuję ,ja też dużo czosnku używam w domu ,tak się cieszę ,ze malinki dobrze się sprawują i dają wam tyle pysznych dań i soków na zimowe wieczory,ja też nie wyobrażam sobie jesieni i zimy bez malin,suszę tez liście malin na herbatkę jest bardzo pyszna i bardzo zdrowa ,w zimie codziennie ją parzymy ,pozdrawiam ;:196

Marysiu,czosnki zrobione i jeszcze moja córcia dostała ,wilczomlecz bardzo się rozrósł ,piszesz ,ze nie masz wczesnego powojnika ,a ja okopując go wczoraj znalazłam już młodą sadzonkę ,więc jak widzisz :mówisz i masz :uszy ,pozdrawiam i buziaczkiObrazek

Basiu,toś mnie trochę podbudowała :uszy ,pozdrawiam i zapraszam jeszcze ;:168

Gosiu,ja też nie wyobrażałam sobie ogrodu bez bzów .pigwowiec biały taki inny a owoce takie same ,spaceruj po moim ogrodzie ile zechcesz ,bo bardzo lubię gości,pozdrawiam ;:168

Ewciu,różne giganty u mnie rosną,bo czas przeleciał i tak urosły,nie pamiętam nazwy tego powojnika bo juz dawno jest u mnie i tabliczki się zgubiły ,mam 2 takie same bo drugi to zakupowa pomyłka ,pozdrawiam ;:168

Dorota,tyle roślin kwitnie w ogrodzie teraz ,że to jakieś nienormalne,jest co prawda pięknie ,ale co potem będzie kwitło,kalinę też bardzo lubię ,te pompony są piękne i nie ma nawet mszycy a tak ją lubi,pozdrawiam ;:168

Wiolu,witaj tak się cieszę,że zaglądasz i ,że sie odezwałaś ,to miło a ja nieświadoma,że mam takich fajnych tajemniczych gości ,pozdrawiam :wit
Awatar użytkownika
majalis2013
500p
500p
Od: 20 mar 2013, o 08:10

Post »

Dziekujęza odpowiedź, figurka jest przepiękna.Swietnie się komponuje z rabatą i fontanną ;:138 . podgladam jużod dawna Twój ogród bo naprawdę jest co ogladać.
Agata
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu,ogród bardzo szybko rośnie ,co roku jest podobnie ale inaczej ,miło,ze zaglądasz i podoba się ten ogród,czosnek niedźwiedzi koniecznie trzeba zabezpieczyć na zimę ,bo nowy będzie dopiero na wiosnę ,kwiatuszki zostaw ,niech się sieje ,pozdrawiam :wit

Mariusz,pesto z czosnku niedźwiedziego bardzo pyszne ,na działce bardzo wszystko kwitnie ,azalie za moment dadzą swój popis ,więc zapraszam na spacerki ,ja nie przycinam azalii,chyba ,że są jakieś suche gałązki,pozdrawiam :wit

Eluś,,teraz będą kwitły azalie ,a katalpy dopiero wypuszczają listki ,to najpóźniejsze rośliny ,klony już mają w pełni rozwinięte liście ,a one puste konary ,ale ładnie wychodzą z liśćmi ,pozdrawiam ;:168

Ala,,dużo roślin zakwita ,więc kolorów nie brakuje ,a epimedia kupiłam w tamtym roku ,w tym kwitną pierwszy raz ,ale jestem z nich zadowolona ,bo nawet nie pamiętałam jakie będą ,ale się nie zawiodłam ,nie wiem jaki to powojnik,do przetworów jestem pierwsza ;:306 ,deszczu nie miałam nic a nic ,suchości dopadły mnie ogromne i ciągle podlewam po trochu ,bo naraz nie dam rady tego ogrodu podlać ,pozdrawiam ;:168

Agatko,ta rabata przy fontannie już za chwile cała się zapełni ,bo są tam rośliny których jeszcze nie ma ,posadzone są eukomisy ,będzie Kip Dagga ,zawilce japońskie ,niebieska lobelia bylinowa i inne ,więc misę widać tylko z jednej strony od ścieżki,czasem włączam tego grajka jako fontannę ,ale mniej wody się przelewa i mniejszy robi szum ,ale super wygląda ,jak z fujarki leje się woda ,tak cały czas myślę ,gdzie kupiłam tego flecistę i myślę ,że chyba w Praktikerze pozdrawiam :wit
Awatar użytkownika
majalis2013
500p
500p
Od: 20 mar 2013, o 08:10

Post »

No to po ptokach, Praktikera juz nie ma ;:223
To co przy fontannie bedę szczególnie podgladać, bo zapowiada się pysznie.
Agata
Awatar użytkownika
kasia100780
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 lip 2014, o 16:39
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Martuś pesto pycha, muszę kiedyś kupić czosnek niedźwiedzi i posadzić u mnie, niech się mnoży.
Powojnik, kalina boska, moje jeszcze w pąkach, ale już niedługo :heja
Twoje ścieżki, lasek brzozowy, grzybki i inne cuda napędzają mnie do dalszych działań, bo też chcę mieć tak u siebie :lol:
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam w poniedziałkowy słoneczny ranek ,,jeszcze bardzo rześko na polu,pomidorki wniesione na noc do domku ,żeby im zimno nie było,bo noce teraz chłodne ,jestem bo wczoraj nie dałam tutaj żadnych zdjęć z ogrodu .

Agatko,a ja myślałam ,że tylko w Krakowie zlikwidowali Praktiker w miejscu gdzie jeździłam i przenieśli w inne miejsce ,bo go właśnie tam nie ma ;:306 ,może gdzieś trafisz na takiego grajka ,mój ma już parę lat,na zimę chowam go do garażu,a od wiosny zdobi ogród,pozdrawiam i zapraszam znowu :wit

Kasiu,czosnek niedźwiedzi jest u mnie w nadwyżkach :uszy ,więc na wiosnę znowu będzie ,cieszę się ,że mój ogród może być inspiracją ,chociaż jakieś podobne fragmenty będą u Ciebie ,założyłam przed jego sadzeniem ,że ma być praktyczny ,pachnący, widowiskowy ;:306 i jak chociaż troszkę z tego osiągnęłam to już jest sukces, :uszy pozdrawiam ;:168

A teraz zapraszam na spacerek.

jedno z miejsc gdzie rośnie czosnek niedźwiedzi ,listki zjedzone ,zostały kwiaty i niech sie rozmnaża,takich miejsc jest więcej pod liściastymi

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Trybula leśna
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

bramy z buka i wiązu przycięte i już pięknie się zagęszczają
Obrazek
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

U mnie pesto z czosnku niedźwiedziego też ma wzięcie..jeden słoik o,5 l już został skonsumowany...U Ciebie Marto tyle tego dobra już kwitnie... U mnie jeszcze nie kwitnie i jeszcze listków muszę trochę wykorzystać..Miłego ogrodowania dziś nieco chłodniej ..też zaraz się wybieram!

:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
Blueberry
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 kwie 2013, o 22:34
Kontakt:

Post »

Widzę dwa w jednym - pożyteczne z pięknym ;:63 cudownie kwitnie czosnek ;:108
?Nadzieja to jest kwiat, który zakwita i rośnie gdy inni go podlewają.? Charles Martin
Truskawkowa działka cz.3 Zielona ferajna cz.4
Pozdrawiam, Natalia
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

No i jak zawsze w twoim ogrodzie .Pięknie. Kolorowo. Ciekawe. ;:215
Fajne te bramy z roślin,drzew. Podobają mi się .
Może kiedyś na Nowym jakiś taki łuk sobie zrobię. ;)
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14

Post »

Marto dobrze założyłaś przed zakładaniem ogrodu, że ma być praktyczny, pachnący, widowiskowy- TAKI JEST !!!!!!
Możesz być dumna, tym bardziej, że wykonany własnymi rękoma.
Mój- Twój czosnek niedźwiedzi jeszcze mała kępka, ale jak się rozrośnie pesto na pewno zrobię.
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam we wtorek ,pogoda dalej cudna ,niebo błękitne ,a miało coś padać ,może po południu, sucho bardzo w ogrodzie ,a ja tyle czasu tracę przy podlewaniu.

Maryniu,w innych częściach ogrodu mam jeszcze sporo czosnku i na bieżąco wykorzystujemy ,bo bardzo zdrowy i pyszny,a jak się skończy to zaczniemy jeść pesto ;:306 ja ogroduję codziennie ,ale ciągle jest coś do zrobienia i tak będzie do jesieni,ale w ogrodzie jest pięknie ,tak świeżo na zielono i pachnąco i kolorowo,pozdrawiam i miłego dnia życzę ;:196

Natalio,czosnek potrafi zarosnąć całą rabatę i jak kwitnie to jest bialutko i gęściutko na całej powierzchni ,pozdrawiam ;:168

Aniu,jak chcesz zrobić bramy to się zabieraj na wiosnę ,jak można przynieść z lasu sadzonki ,bo dość długo się rozrasta ,według mnie lepiej sie zagęszcza wiąz ,ale i buk może być ,trzeba tylko wybrać sadzonki długie ,były wyrośnięte z gęstwiny,żeby były w miarę wiotkie i od razu związać na górze,pozdrawiam ;:168

Dorota, dziękuję i miło,że tak go odbierasz ,nieraz się zastanawiam jak się oglądnę za siebie jak to mogłam własnymi rękami stworzyć taki duży ogród ,drzewa już tab bardzo urosły,zostaw kwiaty czosnku i niech się sieje ,szybciej się rozmnoży,pozdrawiam ;:168
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Zapraszam na króciutko do ogrodu ;:180

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

zakwitła druga piwonia
Obrazek

takie żagielki powiesiłam przy innym kąciku wypoczynkowy

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Bożykwiat
Obrazek
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Boży kwiat piękny. U mnie nie chciał być.
Piwonie śliczne.
Dziękuję za cenne rady i informacje co do bramy drzewnej. Zapamiętam.
A czosnku niedziedziego masz bardzo dużo. On tak ci się ładnie rozrasta? Ja w ubiegłym roku kupiłam 50 i posadziłam w dwóch miejscach. Ale jeszcze nie wygląda to okazałe.
Awatar użytkownika
Blueberry
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 kwie 2013, o 22:34
Kontakt:

Post »

Pięknie, bardzo miły spacerek w ten cieplutki dzień ;:3
?Nadzieja to jest kwiat, który zakwita i rośnie gdy inni go podlewają.? Charles Martin
Truskawkowa działka cz.3 Zielona ferajna cz.4
Pozdrawiam, Natalia
Awatar użytkownika
kasia100780
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 lip 2014, o 16:39

Post »

Martuś czosnek sadzi się na wiosnę?
Ile na pierwszy rzut trzeba kępek?
Ile lat potrzeba na mały zagonek, żeby już coś zjeść?

Te łuki są super ;:138 Trzeba poszukać drzew :lol:
Nowe miejsce wypoczynkowe przytulne dzięki tym żaglom.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”