Słońce jeszcze nie doszło
Moje roślinki... apus - cz. 2
- Maska
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Re: Moje roślinki... apus - cz. 2
Basiu wczoraj wracaliśmy do domu olkuską i niedaleko od drogi sarna na polu odgrzewała zielone i wcinała nie bacząc na nic! nie musisz przycinać już masz przycięte
Miłej niedzieli 
- apus

- Od: 26 kwie 2007, o 21:57
W sumie fakt Marysiu....
To ja tylko drobne poprawki będę musiała zrobić...

Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
- ewka36jj

- Od: 10 cze 2012, o 18:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Basiu - 15 kg w 10 lat!
, Kochana, u mnie w ostatnie 3 lata tyle przybyło
Jak się pozbyć tego zbędnego balastu bez ćwiczeń fizycznych, bo z natury to ja leniwa jestem i schylam się tylko przy pracach ogrodowych. Może trzeba będzie przenieść się do cieplejszych krajów, gdzie wiosna i lato trwa dłużej, długo dłużej? Ale tam nie mają takich pięknych róż jak my mamy u siebie
Co to za rózyczka Cino de Mayo, nie widziałam jej nigdzie, a ładna jest!
Co to za rózyczka Cino de Mayo, nie widziałam jej nigdzie, a ładna jest!
- nena08

- Od: 8 lut 2012, o 10:06
Dobrze, że otworzyłaś nowy wątek, bo czekałam z rewizytą. Nie lubię się wpisywać na siedemdziesiątej stronie, bo za chwilę wątek znika, ale jak widać, u Ciebie taka reguła nie obowiązuje
Ostatnio ( nie pamiętam u kogo) brałam w obronę Biedermeier. Jest chimeryczna, ale kwiaty są cudowne. Łapie czarną plamistość, ale co drugi rok. Krzaczek jest malutki, bo to miniaturka, ale te ogromne kwiaty. Tworzą się mumie, a kiedy to mieliśmy nadmiar deszczu
Wielokrotnie zastanawiałam się nad Cino de Mayo, pasowałaby do moich czerwonych ślicznotek, niestety, nie bardzo mam dla niej miejsce.
- iwona0042

- Od: 15 lis 2011, o 10:13
Basiu no to samo pomyślałam, masz przycięte i już, mała kosmetyka i będzie superMaska pisze:Basiu wczoraj wracaliśmy do domu olkuską i niedaleko od drogi sarna na polu odgrzewała zielone i wcinała nie bacząc na nic! nie musisz przycinać już masz przycięte![]()
Słońce jeszcze nie doszłoMiłej niedzieli
- apus

Ewo, w sumie to 15 kilo przybyło w 3 lata
średnio 5 w rok... No cóż przydałoby mi się ogarnąć chociaż te 10, bo trochę mi to przeszkadza. Ale jedzonko taaaaaaaaakie dobre, a wczoraj upiekłam ciasto jogurtowe z borówkami.
Cinco de Mayo widziałam w Floribundzie. Naprawdę fajna róża, po pierwszym sezonie mogę powiedzieć, że warto.
Aniu, jakoś tak mi zeszło ciut dłużej z wątkiem...
Biedermeier wpienił mnie jak zobaczyłam co to z nim się dzieje, ale przetłumaczyłam sama sobie (i dzięki Wam też już to wiem), że na efekt trzeba czekać, w 3 sezonie już widać co z sobą prezentuję. I tak też zrobię. Będę cierpliwa
tzn. postaram się być... Dokarmię, opryskam, podstawię drabinki, dam parasol jakby padało... a jak jej nie będzie to pasowało to się obrażę
Iwonko, oglądałam wczoraj jak to wygląda i wychodzi, że sarny sobie śnieg rozgarnęły, ale nie ma co rozpaczać, trzmieliny to terminatorki, ogarną się i może faktycznie mniej roboty będzie
Augusta L.

Cinco de Mayo widziałam w Floribundzie. Naprawdę fajna róża, po pierwszym sezonie mogę powiedzieć, że warto.
Aniu, jakoś tak mi zeszło ciut dłużej z wątkiem...
Biedermeier wpienił mnie jak zobaczyłam co to z nim się dzieje, ale przetłumaczyłam sama sobie (i dzięki Wam też już to wiem), że na efekt trzeba czekać, w 3 sezonie już widać co z sobą prezentuję. I tak też zrobię. Będę cierpliwa
Iwonko, oglądałam wczoraj jak to wygląda i wychodzi, że sarny sobie śnieg rozgarnęły, ale nie ma co rozpaczać, trzmieliny to terminatorki, ogarną się i może faktycznie mniej roboty będzie
Augusta L.

Pozdrawiam, Basia.
- aneczka1979

- Od: 14 cze 2010, o 21:44
Basiu trzmieliny to faktycznie terminatorki. Dadzą sobie radę a przynajmniej sarny najedzone.
No bo sama już nie wiem jakich pozytywów się w tej sytuacji doszukiwać. 
- apus

Aniu, to jest pozytyw... pojadły i zadowolone
Nie ma co się przejmować!
Pozdrawiam, Basia.
- JAKUCH

- Od: 19 paź 2008, o 21:39
Basiu dobrze ,ze do róż się nie dobrały to byłoby gorzej .Jednak trzmielina odrośnie .,Byłam sprawdzić w ogródku bo zauważyłam przez okno kosa szukającego czegoś w śniegu .No a tam pustka ,wiec wysypałam resztę słonecznika
Jutro muszę iść dokupić słonecznika i konopi niech wyjdzie im na zdrowie tylko czy odwdzięczą się potem latem 
- aneczka1979

- Od: 14 cze 2010, o 21:44
U mnie na pewno by się nie odwdzięczyły, bo moja sąsiadka z uporem maniaka cały wiosenno-letnio-jesienny sezon pasie wszelakie ptactwo chlebem.JAKUCH pisze: muszę iść dokupić słonecznika i konopi niech wyjdzie im na zdrowie tylko czy odwdzięczą się potem latem
- Maska

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Basiu czy róża Augusta jest taka niska? jak długo u Ciebie rośnie?
-
Iwonka1

- Od: 10 wrz 2015, o 20:35
Rzeczywiście 10 lat
Hmm.......To wyjdzie jakieś 8 stron na rok
Za to za chwilę będziesz już miała trzecią stronę nowego wątku, czyli tym razem tempo masz iście zawrotne. Jak się rozpędzisz, to nie będziesz mogła się zatrzymać
Zwierzęta teraz nie mają łatwo, na szczęście dla nich ostatnie zimy nie trwają zbyt długo. Wolałabym dokarmiać sarny, niż patrzeć jak w moim ogrodzie dokarmiają się dziki. Szkody po ich wizycie są ogromne
Marysiu, moja Augusta ma jakieś 160cm, cudna różyczka
Zwierzęta teraz nie mają łatwo, na szczęście dla nich ostatnie zimy nie trwają zbyt długo. Wolałabym dokarmiać sarny, niż patrzeć jak w moim ogrodzie dokarmiają się dziki. Szkody po ich wizycie są ogromne
Marysiu, moja Augusta ma jakieś 160cm, cudna różyczka
-
April

- Od: 8 lut 2012, o 12:22
Basiu, przyśpieszymy tempo w wątku? Dołożę się moją rewizytą
Próbuję znaleźć twój poprzedni wątek żeby poznać ogród i właścicielkę. Przydałby się odnośnik w stopce.
pozdrawiam
ps. gapa, dałaś odnośnik na pierwszej stronie
Próbuję znaleźć twój poprzedni wątek żeby poznać ogród i właścicielkę. Przydałby się odnośnik w stopce.
pozdrawiam
ps. gapa, dałaś odnośnik na pierwszej stronie
- apus

Jadziu, sarny objadły też liście róż, które zostały na krzakach. Pedy nie tknięte, bo jednak kolce je bronią. Mam nadzieję że nic im nie będzie.
U mnie póki co tłumy ptaków na stołówkę wpadają - kosy, sikorki, gile, sójki. I takie małe młócki, co latają tłumnie i jedzą wszystko w dużych ilościach.
Aniu, może sąsiadka nie uświadomiona, że ptaków sezonie nie dokarmia się? Chyba że to kury...
Marysiu, kupiłam ją wiosną 2016, dlatego taka niewysoka, ale za to kwitła jak szalona!
Iwonko, po prostu poszłam jak burza z tamtym wątkiem...
Dziki wpadły z wizytą zima 2015, na szczęście tylko w okolicach orzecha włoskiego kopały i na nieużytkach, ale wiem, że potrafią narobić sporo bałaganu...
Aprilku, dziękuję za odwiedziny... teraz mamy czas na wątki, ale wiosną i latem... jak jest czas, to jednak spędza się go w ogródku
Mme Isaac Pereire

Felicia

Fantin Latour

Polka

U mnie póki co tłumy ptaków na stołówkę wpadają - kosy, sikorki, gile, sójki. I takie małe młócki, co latają tłumnie i jedzą wszystko w dużych ilościach.
Aniu, może sąsiadka nie uświadomiona, że ptaków sezonie nie dokarmia się? Chyba że to kury...
Marysiu, kupiłam ją wiosną 2016, dlatego taka niewysoka, ale za to kwitła jak szalona!
Iwonko, po prostu poszłam jak burza z tamtym wątkiem...
Dziki wpadły z wizytą zima 2015, na szczęście tylko w okolicach orzecha włoskiego kopały i na nieużytkach, ale wiem, że potrafią narobić sporo bałaganu...
Aprilku, dziękuję za odwiedziny... teraz mamy czas na wątki, ale wiosną i latem... jak jest czas, to jednak spędza się go w ogródku
Mme Isaac Pereire

Felicia

Fantin Latour

Polka

Pozdrawiam, Basia.
- JAKUCH

- Od: 19 paź 2008, o 21:39
Cudny kwiat ma Polka kiedyś ją ukorzeniałam dla koleżanki, też Twojej imienniczki .Różyczka u niej szaleje Twoja z pewnością też, bo ma w sobie potencjał, kolce również okazałe