Moje roślinki... apus - cz. 2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Re: Moje roślinki... apus - cz. 2

Post »

Basiu wczoraj wracaliśmy do domu olkuską i niedaleko od drogi sarna na polu odgrzewała zielone i wcinała nie bacząc na nic! nie musisz przycinać już masz przycięte ;:306
Słońce jeszcze nie doszło ;:185 Miłej niedzieli ;:196
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57

Post »

W sumie fakt Marysiu.... ;:306 ;:306 ;:306 To ja tylko drobne poprawki będę musiała zrobić... :;230 :;230 :;230
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
Awatar użytkownika
ewka36jj
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 cze 2012, o 18:31
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Basiu - 15 kg w 10 lat! ;:170 , Kochana, u mnie w ostatnie 3 lata tyle przybyło ;:oj Jak się pozbyć tego zbędnego balastu bez ćwiczeń fizycznych, bo z natury to ja leniwa jestem i schylam się tylko przy pracach ogrodowych. Może trzeba będzie przenieść się do cieplejszych krajów, gdzie wiosna i lato trwa dłużej, długo dłużej? Ale tam nie mają takich pięknych róż jak my mamy u siebie :heja
Co to za rózyczka Cino de Mayo, nie widziałam jej nigdzie, a ładna jest!
Awatar użytkownika
nena08
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 10:06

Post »

:wit

Dobrze, że otworzyłaś nowy wątek, bo czekałam z rewizytą. Nie lubię się wpisywać na siedemdziesiątej stronie, bo za chwilę wątek znika, ale jak widać, u Ciebie taka reguła nie obowiązuje ;:306
Ostatnio ( nie pamiętam u kogo) brałam w obronę Biedermeier. Jest chimeryczna, ale kwiaty są cudowne. Łapie czarną plamistość, ale co drugi rok. Krzaczek jest malutki, bo to miniaturka, ale te ogromne kwiaty. Tworzą się mumie, a kiedy to mieliśmy nadmiar deszczu :?: Bilans wychodzi na zero, zawsze można wyrzucić. :D
Wielokrotnie zastanawiałam się nad Cino de Mayo, pasowałaby do moich czerwonych ślicznotek, niestety, nie bardzo mam dla niej miejsce.
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Maska pisze:Basiu wczoraj wracaliśmy do domu olkuską i niedaleko od drogi sarna na polu odgrzewała zielone i wcinała nie bacząc na nic! nie musisz przycinać już masz przycięte ;:306
Słońce jeszcze nie doszło ;:185 Miłej niedzieli ;:196
Basiu no to samo pomyślałam, masz przycięte i już, mała kosmetyka i będzie super ;:215
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewo, w sumie to 15 kilo przybyło w 3 lata ;:306 średnio 5 w rok... No cóż przydałoby mi się ogarnąć chociaż te 10, bo trochę mi to przeszkadza. Ale jedzonko taaaaaaaaakie dobre, a wczoraj upiekłam ciasto jogurtowe z borówkami.
Cinco de Mayo widziałam w Floribundzie. Naprawdę fajna róża, po pierwszym sezonie mogę powiedzieć, że warto.

Aniu, jakoś tak mi zeszło ciut dłużej z wątkiem... ;:306
Biedermeier wpienił mnie jak zobaczyłam co to z nim się dzieje, ale przetłumaczyłam sama sobie (i dzięki Wam też już to wiem), że na efekt trzeba czekać, w 3 sezonie już widać co z sobą prezentuję. I tak też zrobię. Będę cierpliwa :roll: tzn. postaram się być... Dokarmię, opryskam, podstawię drabinki, dam parasol jakby padało... a jak jej nie będzie to pasowało to się obrażę :;230

Iwonko, oglądałam wczoraj jak to wygląda i wychodzi, że sarny sobie śnieg rozgarnęły, ale nie ma co rozpaczać, trzmieliny to terminatorki, ogarną się i może faktycznie mniej roboty będzie ;:215

Augusta L. :)

Obrazek
Pozdrawiam, Basia.
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Basiu trzmieliny to faktycznie terminatorki. Dadzą sobie radę a przynajmniej sarny najedzone. :roll: No bo sama już nie wiem jakich pozytywów się w tej sytuacji doszukiwać. ;:168
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu, to jest pozytyw... pojadły i zadowolone ;:306 ;:306 ;:306 Nie ma co się przejmować!
Pozdrawiam, Basia.
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Basiu dobrze ,ze do róż się nie dobrały to byłoby gorzej .Jednak trzmielina odrośnie .,Byłam sprawdzić w ogródku bo zauważyłam przez okno kosa szukającego czegoś w śniegu .No a tam pustka ,wiec wysypałam resztę słonecznika ;:222 Jutro muszę iść dokupić słonecznika i konopi niech wyjdzie im na zdrowie tylko czy odwdzięczą się potem latem ;:224
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

JAKUCH pisze: muszę iść dokupić słonecznika i konopi niech wyjdzie im na zdrowie tylko czy odwdzięczą się potem latem ;:224
U mnie na pewno by się nie odwdzięczyły, bo moja sąsiadka z uporem maniaka cały wiosenno-letnio-jesienny sezon pasie wszelakie ptactwo chlebem. :oops:
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Basiu czy róża Augusta jest taka niska? jak długo u Ciebie rośnie?
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

Rzeczywiście 10 lat ;:oj Hmm.......To wyjdzie jakieś 8 stron na rok :;230 Za to za chwilę będziesz już miała trzecią stronę nowego wątku, czyli tym razem tempo masz iście zawrotne. Jak się rozpędzisz, to nie będziesz mogła się zatrzymać ;:196
Zwierzęta teraz nie mają łatwo, na szczęście dla nich ostatnie zimy nie trwają zbyt długo. Wolałabym dokarmiać sarny, niż patrzeć jak w moim ogrodzie dokarmiają się dziki. Szkody po ich wizycie są ogromne ;:222

Marysiu, moja Augusta ma jakieś 160cm, cudna różyczka ;:63
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Basiu, przyśpieszymy tempo w wątku? Dołożę się moją rewizytą ;:306
Próbuję znaleźć twój poprzedni wątek żeby poznać ogród i właścicielkę. Przydałby się odnośnik w stopce.
pozdrawiam

ps. gapa, dałaś odnośnik na pierwszej stronie :wink:
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jadziu, sarny objadły też liście róż, które zostały na krzakach. Pedy nie tknięte, bo jednak kolce je bronią. Mam nadzieję że nic im nie będzie.
U mnie póki co tłumy ptaków na stołówkę wpadają - kosy, sikorki, gile, sójki. I takie małe młócki, co latają tłumnie i jedzą wszystko w dużych ilościach. ;:306

Aniu, może sąsiadka nie uświadomiona, że ptaków sezonie nie dokarmia się? Chyba że to kury... :wink:

Marysiu, kupiłam ją wiosną 2016, dlatego taka niewysoka, ale za to kwitła jak szalona! ;:215

Iwonko
, po prostu poszłam jak burza z tamtym wątkiem... ;:306
Dziki wpadły z wizytą zima 2015, na szczęście tylko w okolicach orzecha włoskiego kopały i na nieużytkach, ale wiem, że potrafią narobić sporo bałaganu... ;:219

Aprilku, dziękuję za odwiedziny... teraz mamy czas na wątki, ale wiosną i latem... jak jest czas, to jednak spędza się go w ogródku :tan

Mme Isaac Pereire

Obrazek

Felicia
Obrazek

Fantin Latour
Obrazek

Polka
Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam, Basia.
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Cudny kwiat ma Polka kiedyś ją ukorzeniałam dla koleżanki, też Twojej imienniczki .Różyczka u niej szaleje Twoja z pewnością też, bo ma w sobie potencjał, kolce również okazałe :;230
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”