Historia jednego parapetu

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
barbra13
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 kwie 2015, o 20:42
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Historia jednego parapetu

Post »

Będziesz musiała zmienić tytuł wątku na: Historia siedmiu parapetów ;:306 . Ciekawe, jak szybko stwierdzisz, że te siedem to trochę za mało :lol: .
Basia
Alicja 26
100p
100p
Od: 1 wrz 2015, o 14:22
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

:D 25 arów działeczki jest to mąż wystawi willę kwiatom, :wink: taką szklarenkę, ale mówiąc zupełnie poważnie to nieważna jest ilość ale jakość.
Jak oglądam fotki tych wszystkich wspaniałych kwiatów wstawianych na to forum, to moje to takie bidulki.

Córeczka śpi a ja korzystając z chwil dla siebie posadziłam 3 liście zamiokulkasa, trzymajcie kciuki za ukorzenienie.
Obrazek

Obrazek
Jak się nazywa ta roślinka, mam tylko szczepkę?

Obrazek
Korzonki u fikusa.

Obrazek
Czy to begonia, czy pelargonia bo już nie wiem?

Obrazek
Też ma spore korzonki czy już mogę w ziemię posadzić?

Proszę o poprawna pisownię. Poprawiłam. /Iwona
Awatar użytkownika
iwa67
0p - Nowonarodzony
0p - Nowonarodzony
Od: 16 sie 2015, o 13:43

Post »

A ten listek ( przedostatnie zdjęcie) ma taki hmm.. meszek czy jest gładki, śliski? jeśli meszek to pelargonia i ją bym odstawiała :) ale zaznaczam - sama jestem "zielona" w kwestii kwiatów wiec mogę się mylić :) buziaki :)

Zdania zaczynamy wielką literą./Iwona
Alicja 26
100p
100p

Post »

meszek ma.. i chyba masz rację z tą pelargonią. dzisiaj zauważyłam że na stefanotisie żerują wełnowce :( a to plaga

Zdania zaczynamy wielką literą./Iwona
Awatar użytkownika
Malachitek
1000p
1000p
Od: 13 kwie 2013, o 01:59
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Trzymam kciuki za ukorzenianie zamiokulkasa, u którejś dziewczyny w wątku wyczytałam, że jej ukorzeniał się ponad rok, ja jestem zbyt niecierpliwa :oops:
Ta roślinka to chyba kalanchoe, a ta z jednym listkiem to raczej pelargonia - spokojnie możesz ją już sadzić, niech się ładnie rozrasta ;:333
Alicjo twoje roślinki wcale nie są bidulkami, są małe, ale już widać w nich potencjał. Zobaczysz, do nowego domu zawieziesz busz! :D
Alicja 26
100p
100p

Post »

Dziękuję Malachitek za tak miłe słowa na zakończenie tak trudnego dnia. to forum jest naprawdę odskocznią od codziennych problemów.. a zieleń roślin to taki optymistyczny kolor. barwa nadziei. Na korzonki u zamiokulkasa poczekam choćby rok. Mąż zaproponował że wybuduje mi zimowy ogród-oranżerie. od razu sobie wyobraziłam jak sobie ją urządzę ale za chwilę pomyślałam też że takie cudo to dodatkowy koszt a taki koszt równa się dłuższy pobyt męża za granicą żeby na nią zarobić.. to ja jednak wybieram mojego mężczyznę,szczęśliwą rodzinę w komplecie i zwykłe parapety nie tam jakieś z górnej pułki. jutro zabieram się za posadzenie pelargonii
Awatar użytkownika
iwa67
0p - Nowonarodzony
0p - Nowonarodzony
Od: 16 sie 2015, o 13:43

Post »

Rodzina jest zawsze najważniejsza a "busz" mały czy duży to mniej istotna rzecz. Czasem wystarczy jedna roślinka by podnieść na duchu, poprawić humor. Trzymaj się kochana ;:196
halinkab
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 maja 2015, o 14:00

Post »

Witaj! Ja również gratuluję Ci pięknych roślinek i nowego wątku. Mnie również najbardziej cieszą roślinki wyhodowane od listka. Co do begonii to nigdy nie próbowałam ukorzeniać z listka muszę kiedyś spróbować, ale z sadzonki z wierzchołka pędu.
Alicja 26
100p
100p

Post »

pogoda za oknem nie sprzyja.. totalna późna jesień. A ja pocieszyłam się malutką sadzonką paprotki. nie wiem jaka to paproć. na pewno pokojowa chociaż całe lato stała w altanie. wygrzebałam ją gdzieś spod liści paproci, jest taka malutka jak pół zapałki ale korzonki miała więc zamieszkała w doniczce z inną szczepką. bo za mała jest na własną doniczkę a i miejsca na parapecie szkoda :D
Alicja 26
100p
100p

Post »

Obrazek
Biednie to wygląda bo tylko jeden kwitnie ale niedawno ukorzeniona sadzonka a to już sukces. Cieszmy się z małych rzeczy :D :D :D
x-F-7
---
Od: 6 lip 2011, o 06:54

Post »

Niech nowości pięknie rosną w siłę :wit
Awatar użytkownika
barbra13
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 kwie 2015, o 20:42

Post »

To prawda Alu - cieszmy się z małych rzeczy, też wyznaję taką zasadę. A swoją drogą to zadziwiające, jak taki nawet najmniejszy kwiatuszek potrafi nam sprawić radość :D .
Basia
Alicja 26
100p
100p

Post »

Tak Basiu. Zwłaszcza jak się ma jednego jedynego malutkiego różowego kwiatuszka na całym parapecie. :D Liczę na to że kawałki listków skrętnika włożone wczoraj w ziemię obdarzą mój parapet nowymi sadzonkami i za jakiś czas zakwitną na różowo i będę miała wesoło na parapecie ;:138
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Anka159
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 sie 2013, o 08:23

Post »

Alu, nie ciesz się tak perspektywą 7 parapetów, bo to i tak za jakiś czas będzie za mało. Coś o tym wiem. ;:306
Patyczak na pewno będzie cudny, tej czerwonej doniczce, rośnie dosyć szybko :)
Miłego popołudnia.
Alicja 26
100p
100p

Post »

A dziękuję. Ja również życzę wszystkim odwiedzającym mnie miłego popołudnia. Mimo ograniczonej ilości czasu przez moją ukochaną 13 miesięczną córcie każdą wolna chwilkę spędzam na podglądaniu waszych i moich roślinek. Uwielbiam to. Poza tym zauważyłam że często na wątkach widzę że chwalicie się swoimi zwierzakami. Pozwólcie że i ja się pochwalę swoim.
Obrazek

Moja malutka pieszczotka
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”