Tajemniczy ogród, czyli wyzwanie działkowe level HARD

Zdjęcia naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
Joze1802
500p
500p
Od: 7 lip 2012, o 20:30
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Tajemniczy ogród, czyli wyzwanie działkowe level HARD

Post »

Mrau pisze:Mam nadzieję, że nie usunąłeś jakichś skarbów
Witaj Mrau. No cóż, skarby były w postaci smacznych jabłoni, problem w tym że, wszystkie pochodziły z nie wiadomego źródła, zawirusowane, zrakowaciałe, jednym lekarstwem na nie była tylko łopata. :) Na 6 śliw tylko 2 owocowały, ale prawie wszystkie śliwki robaczywe i nie zbyt smaczne. Jedyny pożytek z tych drzew, to to że, do dzisiaj jeszcze mam drzewo do wędzenia :)
Pozdrawiam Józef
Awatar użytkownika
Mrau
50p
50p
Od: 6 lip 2013, o 16:40
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witam po przerwie!
Za nami 2 weekendy na działeczce.
Ostro zabraliśmy się do pracy, na razie było ścinanie kilku drzew i sprzątanie gruzowiska.
Poszła rozłożysta leszczyna, 2 chore grusze i jedna marna śliwa.
Zaczyna docierać słoneczko :)
Niestety teraz kupa gałęzi do ogarnięcia (chcemy wszystko pociąć i zachomikować na wędzenie :) )

Kilka fotek na szybko

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
beacia0088
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 lis 2013, o 20:18

Post »

Jest co robić,ale dajecie radę a to najważniejsze.Efekty potem cieszą a satysfakcja jest ogromna.Powodzenia w dalszych pracach ;:138
Awatar użytkownika
Madziagos
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 10 kwie 2012, o 21:44
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Masa roboty przed Wami. A kiedy już przyjdą efekty - również masa radości. Będę zaglądać i kibicować :)
Z pozdrowieniami, Magda
Moje wątki Moje drogi... Aktualny
Awatar użytkownika
Mrau
50p
50p

Post »

Dziękuję Wam za wsparcie :) jest baardzo potrzebne, bo po każdej wizycie na działce ogarnia nas zwątpienie.
Za nami kolejny dzień na działce. Tym razem skupialiśmy się na sprzątaniu śmieci ..
Niestety mamy wydzielony kawałek ok 60-70m2 zawalony cały gratami, starymi meblami itp. I teraz pomału to wywozimy.
Efektów "działecznych" więc nie ma, ale my jak najbardziej efekty widzimy :)
Awatar użytkownika
roza333
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 maja 2010, o 11:30

Post »

Witaj lubię oglądać jak powstaje działka od początku .Dużo pracy Was czeka ale zobaczysz będzie pięknie .Pozdrawiam i będę kibicować :wit
Awatar użytkownika
Joze1802
500p
500p
Od: 7 lip 2012, o 20:30

Post »

Mrau pisze: ale my jak najbardziej efekty widzimy
Witajcie :!: Ja już myślałem, że się poddaliście. Ale widzę postępy, sporo światła już macie na działce, wrota na oścież otwarte, furmanka w pogotowiu, a to już dobry znak, że coś się dzieje na działce . ;:173
Mrau pisze:bo po każdej wizycie na działce ogarnia nas zwątpienie.
Wcale Wam się nie dziwię, bo sam to przechodziłem. Podziwiam Was za determinację i to, że Wam chce się jeszcze chcieć :!: ;:oj Życzę wam dużo wytrwałości w dążeniu do celu, no i częstszych relacji z postępów. ;:138
Pozdrawiam Józef
Awatar użytkownika
Vamila
200p
200p
Od: 11 wrz 2014, o 20:33

Post »

Mrau przede wszystkim gratuluję działki :wit
Po przyjrzeniu się stwierdzam, że nie taki busz straszny jak go malują :wink:
Drzewa są, kwiaty są, porządek się zrobi :D
Tylko nie wywalajcie gratów pochopnie - szczególnie drewnianych i metalowych - drewno i metal w ogrodzie to skarb, a kamienie przydadzą się do podmurówek, ścieżek i obrzeży.
I więcej nie piszcie o zwątpieniu, bo wspaniałe postępy i efekty Waszej pracy widać bardzo dobrze ;:138
Będę śledzić ;:65
Pozdrawiam wszystkich zakręconych na zielono! Milena
Na wzgórzu z widokiem
Dorośli upośledzeni ludzie to dorośli upośledzeni ludzie a nie małe bezrozumne dzieci!
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32

Post »

Witaj. :wit
Przepraszam za ciekawość, ale mogłabyś podać swoje imię? :D
Zakładanie ogrodu od podstaw jest bardzo przyjemnym zajęciem, tylko niestety wcześniej musicie wiele pracy wykonać, no ale każdy podobnie zaczynał. Ciekawe, czy rosną tam jakieś byliny do odzyskania, czy tylko krzewy i nieużytki.
W każdym razie życzę wytrwałości w dążeniu do celu, a dostęp do roślin w sklepach jest ogromny, nie tak jak przed 15-toma laty, gdy zakładaliśmy ogród.
Pozdrawiam serdecznie. :)
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 kwie 2007, o 20:04

Post »

Witaj Mrau!
Nie powiem jak zobaczyłam pierwsze zdjęcie - to sobie pomyślałam że takiego buszu to jeszcze nie widziałam...
Jestem pod wrażeniem - ile udało się wam zrobić w tak krótkim czasie i tylko w weekendy.
Nie będę oryginalna - ale też napiszę że uwielbiam obserwować jak rodzą się nowe ogrody :lol:
Awatar użytkownika
beacia0088
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 lis 2013, o 20:18

Post »

Mrau ja wierzę ,że dacie radę .Wiem ,że teraz jest ciężko, ale potem będzie cudnie a wy będziecie z siebie bardzo ale to bardzo dumni.Ja trzymam za was kciuki ;:168
Awatar użytkownika
Mrau
50p
50p

Post »

Ooo ilu kibiców :) dziękuję za wsparcie, będę oczywiście na bieżąco dokumentować nasze postępy :)

Joze - nie poddaliśmy się :D chociaż po każdym razie wszystko boli .. no ale to lepsze jak siłownia :) i się człowiek dotleni przy okazji. Zwykle do następnego weekendu zakwasy znikają to i jest chęć robić dalej :)

Vamila - busz może i nie straszny, gorsze jest to, co za buszem, czyli gratowisko. Może zaraz poszukam fotki jak to wygląda, to zobaczycie co nam tak odbiera czasem chęci. Działeczka ma niestety smutną historię - mieszkała tam starza pani, właściwie pół swojego życia, kiedyś miała podobno nawet kury i świnki! i niestety miała też syndrom chomika. Ok 10 lat temu spłonęła jej altanka i rodzina ją stamtąd zabrała. A potem podejrzewam, że inni działkowcy zrobili sobie tam śmietnik :(
Z gratów większość leci na śmietnik, metal akurat podrzucam sąsiadowi bo zbiera. A co się może z metalu przydać? My zagospodarowaliśmy jedynie stare narzędzia, mimo, że są kompletnie zardzewiałe to się nadają do pracy, zwłaszcza przy porządkowaniu :) dorobiliśmy trzonki i heja!
Z drewna niewiele się nadaje do czegokolwiek, bo wszystko spróchniałe. Ale deski odkładamy na jedną kupkę, będzie opał na kiedyś. Reszta, czyli stare meble, jakieś płyty rozpadające się w rękach idą na śmieci.
Mamy za to mnóstwo starych okien, jest chyba sporo całych szyb, więc będzie materiał na szklarenkę! :)

Tajka - mam na imię Anka, miło, że pytasz :)

Amba - ostatnio to nawet nie całe weekendy, często coś wypada albo w jeden dzień trzeba się czymś innym zająć, chyba tylko 2 razy byliśmy i w sobotę i w niedzielę, tak to tylko raz w tygodniu właściwie. Ale jak idziemy to od razu do pracy i właściwie dniówka mija jak nic :)

Miło mi Was wszystkich gościć na wątku :) witam również Magdziagos, Saeyl i Rozę :wit

Nie żebym chciała Was tak przywitać, ale pokazuję z czym musimy się zmierzyć. Już zaczęłiśmy to sprzątać, fotki pokazują stan początkowy:

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Madziagos
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 10 kwie 2012, o 21:44

Post »

Na skarby to tam nie ma co liczyć :roll: ...
Z pozdrowieniami, Magda
Moje wątki Moje drogi... Aktualny
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Mrau
50p
50p

Post »

Madziagos pisze:Na skarby to tam nie ma co liczyć :roll: ...
No raczej nie :( chociaż coś tam się przydało.
Oprócz narzędzi znalazłam tam np stary dziecięcy wózek i jak nie ma sąsiadów (pożyczamy od nich taczki albo wózek ten z fotki wcześniejszej) to tym wywożę śmieci. Do tego jedna szafka (wygrzebałam z jednej z komórek więc nie jest spróchniała) służy nam za tymczasową "kuchnię" :D czyli na niej stawiamy prowiant przyniesiony na grilla :) no i raczej wykorzystamy te nierozbite szyby. Ale pewnie nic więcej wartościowego się tam nie znajdzie. Chociaż być może coś się ostało w ostatniej, najdalszej komórce, są tam jakieś meble i nie wyglądają na spróchniałe (jakieś szafki, półki) więc może część wykorzystamy do składziku narzędziowego w przyszłej altance :)
Awatar użytkownika
Margita
500p
500p
Od: 21 kwie 2012, o 19:37

Post »

I ja będę zaglądać i kibicować. Również zakładam działkę od podstaw. Stan na dziś: wycięte dwie chore grusze, dwie marnie owocujące wiśnie i jedna śliwa, która nigdy nie miała owoców. Zostawiłam tylko orzech włoski i dziką różę. Mam nadzieję, że nie będziecie się gniewać, gdy będę co nieco u Was podpatrzę.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”