Jeżeli nie możesz instalować nic na stałe na balkonie to pomyśl o kwietnikach stojących - czasami można dostać fajne np w Netto. Jeżeli chodzi o zamontowanie kratki do samej balustrady bez wiercenia w ściance to można przyczepić ją do barierek np. trytkami do kabli. Stawiasz na ziemi przy balustradzie, trytki po bokach i heja
Balkon na blokowisku - M. przeciw siłom ciemności
- Niunia1981
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 18 sie 2011, o 15:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Balkon na blokowisku - M. przeciw siłom ciemności
No wiszę że się skusiłaś jednak na zakupy
Bardzo ładne odmiany wybrałaś
ja też na początku miałam tylko 4 teraz już chyba mam ponad 15
i grubo ponad 20 pelargonii
Jeżeli nie możesz instalować nic na stałe na balkonie to pomyśl o kwietnikach stojących - czasami można dostać fajne np w Netto. Jeżeli chodzi o zamontowanie kratki do samej balustrady bez wiercenia w ściance to można przyczepić ją do barierek np. trytkami do kabli. Stawiasz na ziemi przy balustradzie, trytki po bokach i heja
- Marmarelka

- Od: 29 gru 2013, o 10:19
- Kontakt:
No oczywiscie - kwietnik stojący, kompletnie mi do głowy nie przyszło a to rozwiazanie moich problemów
U, poetka z ciebie Arameic - oglądałam twoj balkon juz wcześniej - kiedys sama miałam 6metrony ale cały betonowy balkon i jakie ja tam cuda wyczyniałam - sałatę próbowałam zwykła sadzić ale pomidorki - za płaska skrzynkę miałam jak doczytalam Was teraz - to mi tam po 8 pomidorów Max.. Ale urosła maleńka godencja, miałam maciejkę i rożne mieszanki - często wyjeżdżała mi nie za bardzo miałam jak sie o nie porzadnie zatroszczyć tylko passiflora rosła jak szalona..
Troche mnie pocieszyluscie z tym światłem, hosty juz przeglądałem Magda, ale maz chyba by mnie samą na balkon wyniósł jakbym jeszcze z jednym zamówieniem wyskoczyła - wroce do domu to po cichaczem coś kupię z zielonego
Welkam, pomidorki kupiłam na Allegro i nazywany sie chyba maskotki po prostu, nie wiem czy to dobra odmiana i powiedz czy sens sie bawić czy lepiej juz z czyms innym wystartować..
U, poetka z ciebie Arameic - oglądałam twoj balkon juz wcześniej - kiedys sama miałam 6metrony ale cały betonowy balkon i jakie ja tam cuda wyczyniałam - sałatę próbowałam zwykła sadzić ale pomidorki - za płaska skrzynkę miałam jak doczytalam Was teraz - to mi tam po 8 pomidorów Max.. Ale urosła maleńka godencja, miałam maciejkę i rożne mieszanki - często wyjeżdżała mi nie za bardzo miałam jak sie o nie porzadnie zatroszczyć tylko passiflora rosła jak szalona..
Troche mnie pocieszyluscie z tym światłem, hosty juz przeglądałem Magda, ale maz chyba by mnie samą na balkon wyniósł jakbym jeszcze z jednym zamówieniem wyskoczyła - wroce do domu to po cichaczem coś kupię z zielonego
Welkam, pomidorki kupiłam na Allegro i nazywany sie chyba maskotki po prostu, nie wiem czy to dobra odmiana i powiedz czy sens sie bawić czy lepiej juz z czyms innym wystartować..
- Marmarelka

- Kontakt:
Postanowiłam sobie delikatnie rozrysowac plan balkonu
Co prawda nie ma za bardzo sensu robić to zbyt dokładnie bo nie jestem pewna ile dokładnie bedą miec centymetrów donice - ale jako taki plan nie pozwoli mi mam nadzieje przesadzić z ilością planowanych malenstw.
Przy barierce w dolnych skrzynkach mam zamiar zasadzić pomidory i pnącza - czy moge je posadzić razem z kobeą i ile ich moge zmieścić w takiej tradycyjnej skrzynce zeby im nie było za ciasno?
Planik:

A to planowana szklarenka, leżaczek a to co wyglada na łóżko to stolik
Co prawda nie ma za bardzo sensu robić to zbyt dokładnie bo nie jestem pewna ile dokładnie bedą miec centymetrów donice - ale jako taki plan nie pozwoli mi mam nadzieje przesadzić z ilością planowanych malenstw.
Przy barierce w dolnych skrzynkach mam zamiar zasadzić pomidory i pnącza - czy moge je posadzić razem z kobeą i ile ich moge zmieścić w takiej tradycyjnej skrzynce zeby im nie było za ciasno?
Planik:

A to planowana szklarenka, leżaczek a to co wyglada na łóżko to stolik
- justus27

- Od: 18 mar 2009, o 18:54
Ale planów...oby wszystko zmieściło się na balkoniku 
-
welkam
- 1000p

- Od: 24 maja 2009, o 22:09
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Marysiu - czy jest sens się bawić w samodzielne hodowanie pomidorków? Jak najbardziej! Z tego, co czytam między innymi na forum, Maskotki są jak najbardziej ok. Sama nie hodowałam tej odmiany. Miałam pomidorki start i venus. W tym roku mam ambicję wyhodować wysokiego, dużego pomidora. 
Aha - pomidory raczej posadź do oddzielnych donic / skrzynek. Potrzebują sporo miejsca.
Aha - pomidory raczej posadź do oddzielnych donic / skrzynek. Potrzebują sporo miejsca.
- Marmarelka

- Kontakt:
Wspaniale
w takim razie na pewno sie zdecyduje - bardzo podobają mi sie te pasiaste pomidorki, czy jest tez taki miniaturowy garunek do skrzynki? Nie moge sie za bardzo rozkręcać tylko zdecydować się na Max 2 gatunki gdyż niestety nie będę miała miejsca na wiecej niż 6 krzaczkow. Posprzedażowej te start i venus ale bardzo zalezaloby mi na jednym jakis takim bardzo ozdobnym 
Pomidorki lubią specjalnie jakieś towarzystwo?

Pomidorki lubią specjalnie jakieś towarzystwo?
-
x-Cz-a
Plany masz fajne
a ja życzę aby się spełniły 
- Alenka

- Od: 5 lut 2013, o 15:11
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Fajny masz balkon
Bardzo kibicuję Twoim planom i nie mogę się doczekać jak zaczniesz wszystko realizować
w ogóle to nie mogę się doczekać, jak u każdego zaczną się ostre przygotowania
Uwielbiam oglądać na wiosnę forumkowe poczynania i przypatrywać się, jak wszystko pięknie rośnie 
Bardzo kibicuję Twoim planom i nie mogę się doczekać jak zaczniesz wszystko realizować
w ogóle to nie mogę się doczekać, jak u każdego zaczną się ostre przygotowania
Mój balkonik -->Moja kolorowa oaza
*cz.3*, Początki hoyozy i inne roślinki Madzia 
Galerie zdjęć:*Moje pelargonie * Fuksje
Moje wątki
Moje wątki
- Marmarelka

- Kontakt:
Ach Alenkq, ja taka napalona na te pomidorki sie zrobiłam a tu naczytałam ze jednak moj balkon to średnio bo ciemny i nie wiem juz czy inwestować w te wiadra...
A i przyznam, ze zamówiłam jeszcze 4 fuksji
razem osiem juz nie wiem gdzie je wsadzę 
A i przyznam, ze zamówiłam jeszcze 4 fuksji
- Alenka

Zakładam się, że do sezonu jeszcze z 4 zamówisz, albo gdzieś "przypadkiem" wpadną do koszyka
Wiesz, spróbuj z pomidorkami..co Ci szkodzi. Zawsze to jakieś doświadczenie, a może Ci się uda? Wiele takich mitów obaliłam, ale też kilka potwierdziłam
Kto nie eksperymentuje, ten nie ma
Wiesz, spróbuj z pomidorkami..co Ci szkodzi. Zawsze to jakieś doświadczenie, a może Ci się uda? Wiele takich mitów obaliłam, ale też kilka potwierdziłam
Kto nie eksperymentuje, ten nie ma
Moje wątki
Moje wątki
- Niunia1981

A kto nie upycha na balkonie nogą ten ma mało kwiatkówAlenka pisze:Kto nie eksperymentuje, ten nie ma
Kolejne fuksje zamówiłaś
I zapraszam do mnie w wolnej chwili
- Marmarelka

- Kontakt:
Juz i tak zamówiłam sobie mix pomidorkowych nasion i będę miała tego od zatrzęsienia
sprobuje tak czy siak, a niz widelec będę miała czym sie pochwalić
całe szczęście juz nie kupuje absolutnie nic nowego nawet będę miała troche nasion na wymianę bo sama raczej nie dam sobie z tym rady
ale strasznie sie na to wszytsko cieszę i tylko siedzę czytam planuje 
-- 8 sty 2014, o 19:55 --
Moniko kochana, zamówiłam:
Pegasus,
Thea Kroese,
Ralphs Delight
Avirara - ale nawet nie muszę przyrzekam ze ostatnie bo i z tymi nie wiem jak sie zmieszczę
Ale i tak jestem bardzo szczęśliwa ze je będę miała, juz sie nie moge doczekać sadzoneczek - powiedz mi proszę w jakich donicach najlepiej i czy oprócz nawozu, jakąś specjalną ziemię preferują?
-- 8 sty 2014, o 19:55 --
Moniko kochana, zamówiłam:
Pegasus,
Thea Kroese,
Ralphs Delight
Avirara - ale nawet nie muszę przyrzekam ze ostatnie bo i z tymi nie wiem jak sie zmieszczę
Ale i tak jestem bardzo szczęśliwa ze je będę miała, juz sie nie moge doczekać sadzoneczek - powiedz mi proszę w jakich donicach najlepiej i czy oprócz nawozu, jakąś specjalną ziemię preferują?
- Niunia1981

Kochana szczegółowe informacje co do uprawy są na stronie fuksjany - o ziemi, nawozach itd
najlepiej zastosować się do zaleceń fachowca
A odmiany wybrałaś śliczne
szczególnie Pegasus 
A odmiany wybrałaś śliczne
hahahahahahahahahahahahaha nie mogę normalnie
gęba mi się cieszy jak tak łażę po Waszych wątkach i czytam jak wszystkie planujecie, zamawiacie itd.
Muszę chyba też coś skrobnąć u siebie, napisać o planach i zakupach bo jakby nie było też wszystko w trakcie
Ależ się cieszę...ja już czuję wiosnę 
- Alenka

Wszyscy czują wiosnę, czuję i ja
Mój M śmiał się ze mnie, bo szuka mnie w mieszkaniu, a ja stoję na balkonie i gapię się na ścianę...Wieje, pada..Pyta mnie co ja robię..Odpowiadam "wizualizację robię na sezon"..Mina bezcenna
Już tak bardzo nie mogę się doczekać dnia wielkiego grzebania w ziemi 
Mój M śmiał się ze mnie, bo szuka mnie w mieszkaniu, a ja stoję na balkonie i gapię się na ścianę...Wieje, pada..Pyta mnie co ja robię..Odpowiadam "wizualizację robię na sezon"..Mina bezcenna
Moje wątki
Moje wątki