Dareczka działeczka, a raczej jej część.

Zdjęcia naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
Dariusz80
100p
100p
Od: 21 mar 2013, o 20:36
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Dareczka działeczka, a raczej jej część.

Post »

Dziękuję Wandziu.
Wczorajszy dzień był ciężki. Moje samopoczucie wczoraj i dziś to jak wyjęty z maglownicy. Coś z pogodą się dzieje bo zwierzęta dziwnie się zachowują.
Wczoraj na działce byłem wieczorem podlać warzywka i kwiatki. Niestety: nie wiem co robią sąsiedzi ze swoją działką, ale właśnie do nich ciągną dziki. Oczywiście nie mogąc wejść przez ich ogrodzenie weszły naszą działką. Zrobiły przy tym dwie dziury: jedną na naszą działkę i drugą do nich. U nas nie zjadły ani jednej roślinki, a u nich przeorały sporo. ;:202 ;:202 ;:202 ;:202
Zabezpieczyłem tą dziurę od zewnątrz i zobaczę co robić bo jestem jednocześnie zrezygnowany, smutny i wkurzony jednocześnie. Przyszło mi na myśl że mogły tam być pędraki. Spora część działki sąsiada to trawnik, a warzywa ma tam gdzie dziki ryły zimą i wczoraj. :idea:
Ech, pokarze lepiej to co do wczoraj wzeszło na poprawę humoru.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Warzywnik ten posiany już wschodzi. Nawet ten córki na ostatniej fot.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Zakwitły grusze i jabłonie.

Obrazek

Widok na część owocową.

Pozdrawiam.
By być szczęśliwym wystarczy zdać sobie z tego sprawę.
U Dareczka w domu: http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=64606" onclick="window.open(this.href);return false;
Dareczka działeczka...... http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=66059" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
oster
1000p
1000p
Od: 9 mar 2011, o 15:09
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

No, widzisz! Roślinki aż się rwą do słoneczka!"By być szczęśliwym wystarczy zdać sobie z tego sprawę".
Koła do fasolki pomysłowe. Widziałam je wcześniej, ale jakoś nie zwróciłam na nie uwagi ;:oj
Co masz na myśli mówiąc, że coś się dzieje z pogodą - jak zachowują się zwierzęta?
Miłego dnia :wit
Awatar użytkownika
colli28
500p
500p
Od: 2 cze 2012, o 22:16

Post »

Darek skąd masz te koła na fasole ale super ;:333 mam nadzieje że twoje samopoczucie z każdym dniem będzie lepsze pozdrowienia dla żonki jak ona się czuje?
Awatar użytkownika
Dariusz80
100p
100p

Post »

Witam pod wieczór. Dzisiaj żonka mówiła że czuje się lepiej troszeczkę ale jest zbyt słaba aby jechać ze mną. Pojechałem więc sam i zrobiłem na grządkach wejście smoka. Posiałem wszystkie planowe rabatki.
Co do zwierząt to po prostu lgną do ludzi. Ja mam na działce takiego Kosa i Gila co gdy coś w ziemi robię to chodzą za mną jak pieski. Kos dodatkowo poprawił mi humor całkowicie. Gdy nalałem sobie wody w miskę do mycia to po godzinie już on w niej był ;:306 , a jak chciałem się umyć to stroszył pióra i gadał (piszczał) do mnie i chlapał. :;230 Aż się popłakałem ze śmiechu. Może to ja tak mam bo potrafią obsiąść mnie pszczoły (ok 30) i żadna mnie nie ukąsi. Tak dziś też miałem aż sąsiad się wystraszył. Poza tym jak wychodzę ok 23 z bloku na osiedle z psem to zawsze widzę albo lisa, albo jeże, albo kunę.
Te koła to nie taki luksus. Jeszcze dużo z nimi roboty ale zrobię fotorelację. Dziś było tak gorąco i taki byłem zmęczony że zapomniałem że mam aparat. Ale jestem zadowolony.
Żonka wieczorem czuje się lepiej. Jeszcze tylko ją głowa i ucho strasznie bolą.
Pozdrawiam
U Dareczka w domu: http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=64606" onclick="window.open(this.href);return false;
Dareczka działeczka...... http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=66059" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
colli28
500p
500p

Post »

Super wieści pozdrowionka :wit
Awatar użytkownika
oster
1000p
1000p

Post »

Pozdrów gorąco żonkę! :wit
Zwierzęta, ich bliskość i zachowania sprawiają człowiekowi mnóstwo radości. Uwielbiam obserwować je, gdy chwilkę można przysiąść by się napić czy odpocząć. Ważne, że jesteś zadowolony z dobrze wykorzystanego dnia ;:138
Aha, i dziękuję za pozdrowienia ;:108 przeczytałam u Colli ;:180
Spokojnego wieczoru :wit
Awatar użytkownika
dorcia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2011, o 13:58

Post »

Dużo zdrówka dla zony :wit
Awatar użytkownika
roza333
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 maja 2010, o 11:30

Post »

Zdrówka życzę żonie .Działeczka Wasza pięknie się zmienia ;:180
Awatar użytkownika
colli28
500p
500p

Post »

Darek no to czekam na foto relacje :wit miłego dzionka
Awatar użytkownika
oster
1000p
1000p

Post »

No, nie darują Ci fotek! ;:303
Awatar użytkownika
Dariusz80
100p
100p

Post »

Witaj Justynko. Dziękuję. ;:210
Żonka dziękuje, czuje się dużo lepiej.
Osterko, od ostatniego postu dużo się zmieniło. Oczywiście kos zawsze nas wita bliskim podejściem i podśpiewywaniem. Niestety ulewne burze odbiły piętno na działce. Czeka mnie dużo roboty. ;:160
Dziki wróciły. Są coraz bardziej bezczelne. Ale tak jest jak kilkunastu działkowiczów się ogradza, a kilku je dokarmia torbami chleba. Za dzikami na działki wpada pies z posesji obok i szkody gotowe. Rekord dzików to ponad dziesięć ogrodzeń w jedną noc i kilkadziesiąt upraw zrytych. U mnie ucierpiało ogrodzenie w czasie ucieczki dzików. ;:223
No dobra koniec żali. ;:101

Co to będzie za lato?
Bób w dwa tygodnie po przesadzeniu w grunt pokazał pierwsze kwiatki. ;:154

Obrazek

Wiśnie mają już zawiązki owoców.

Obrazek

Porzeczki zielone ale już są.

Obrazek

Nie wiem co mam myśleć. Nie mam fotek ale podam jeszcze wam do wiadomości że maliny jesienne nie czekając aż urosną na ok 20 cm pędach też dały pierwsze kwiatki. Czyżby czekała nas wczesna zima albo coś czego nie znamy jeszcze?

A tak zrobiłem podpory do fasoli:
Dobrałem w pary cztery stare podpórki do drzewek, zbiłem z nich gruz, połączyłem je okręgami na zewnątrz i rozpiąłem po tych okręgach siatkę leśną. Gotowe "wałki" umieściłem na miejscu.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Mam nadzieje że się sprawdzą.

Pozdrawiam wszystkich odwiedzających.
Awatar użytkownika
ewa_rozalka
1000p
1000p
Od: 10 cze 2012, o 12:18

Post »

Dareczku podziwiam Twój zapał i chęć do pracy .Widać że sprawia Ci to przyjemność .Zmiany następują u Ciebie ,aż przyjemnie popatrzeć .Zyczę Ci powodzenia i zdrówka dla żonki . :D
Awatar użytkownika
Dariusz80
100p
100p

Post »

ewa_rozalka Dziękuję. No i witaj u mnie.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
oster
1000p
1000p

Post »

Jasny gwint z tymi dzikami! :evil: Na polach nie mają jeszcze czego szukać, to buchtują na działkach.
Czyli płot do naprawy :uszy Ale zawsze coś zostało :tan
Pamiętam, kilkanaście lat temu (kiedy pomieszkiwałam troszkę Niemczech) pokazywali właścicieli działeczek rekreacyjnych
w TV, jak płaczą nad szkodami wyrządzonymi przez podtopienia. A za kilka dni ruszyła "Hochwasser", z takim impetem i spowodowała tak potworne szkody mieszkańcom Niemiec, że lamenty właścicieli działeczek wydały się śmieszne.
Głowa do góry. Co tam dziki. Pewnie trzeba będzie zrobić coś mocniejszego.
Awatar użytkownika
Dariusz80
100p
100p

Post »

Dzień dobry.
Myślałem, myślałem i wymyśliłem. :idea:
Ponieważ fundusze działkowe są już wyczerpane chcę spróbować z żywopłotem ale z dość niecodziennego "materiału".
Wykorzystać chcę wierzbę energetyczną.
Wyglądać miałoby to tak:
zdjęcia nie moje: gospodarstwo.net

Obrazek

Obrazek

Co o tym sądzicie?

Wczoraj zrobiłem nie wiele. Posadziłem poziomki z doniczek. Już mi trochę wyrosły.

Obrazek

A na poprawę humoru zrobiłem taką małą rabatkę ziołową.

Obrazek

Dziś biegany dzień. A teraz to nawet pada.
Pozdrawiam.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”