Wczorajszy dzień był ciężki. Moje samopoczucie wczoraj i dziś to jak wyjęty z maglownicy. Coś z pogodą się dzieje bo zwierzęta dziwnie się zachowują.
Wczoraj na działce byłem wieczorem podlać warzywka i kwiatki. Niestety: nie wiem co robią sąsiedzi ze swoją działką, ale właśnie do nich ciągną dziki. Oczywiście nie mogąc wejść przez ich ogrodzenie weszły naszą działką. Zrobiły przy tym dwie dziury: jedną na naszą działkę i drugą do nich. U nas nie zjadły ani jednej roślinki, a u nich przeorały sporo.

Zabezpieczyłem tą dziurę od zewnątrz i zobaczę co robić bo jestem jednocześnie zrezygnowany, smutny i wkurzony jednocześnie. Przyszło mi na myśl że mogły tam być pędraki. Spora część działki sąsiada to trawnik, a warzywa ma tam gdzie dziki ryły zimą i wczoraj.

Ech, pokarze lepiej to co do wczoraj wzeszło na poprawę humoru.

Warzywnik ten posiany już wschodzi. Nawet ten córki na ostatniej fot.

Zakwitły grusze i jabłonie.

Widok na część owocową.
Pozdrawiam.

mam nadzieje że twoje samopoczucie z każdym dniem będzie lepsze pozdrowienia dla żonki jak ona się czuje?
 mam nadzieje że twoje samopoczucie z każdym dniem będzie lepsze pozdrowienia dla żonki jak ona się czuje? , a jak chciałem się umyć to stroszył pióra i gadał (piszczał) do mnie i chlapał.
  , a jak chciałem się umyć to stroszył pióra i gadał (piszczał) do mnie i chlapał.   Aż się popłakałem ze śmiechu. Może to ja tak mam bo potrafią obsiąść mnie pszczoły (ok 30) i żadna mnie nie ukąsi. Tak dziś też miałem aż sąsiad się wystraszył. Poza tym jak wychodzę ok 23 z bloku na osiedle z psem to zawsze widzę albo lisa, albo jeże, albo kunę.
  Aż się popłakałem ze śmiechu. Może to ja tak mam bo potrafią obsiąść mnie pszczoły (ok 30) i żadna mnie nie ukąsi. Tak dziś też miałem aż sąsiad się wystraszył. Poza tym jak wychodzę ok 23 z bloku na osiedle z psem to zawsze widzę albo lisa, albo jeże, albo kunę.  
  przeczytałam u Colli
 przeczytałam u Colli   

Na polach nie mają jeszcze czego szukać, to buchtują na działkach.
  Na polach nie mają jeszcze czego szukać, to buchtują na działkach. Ale zawsze coś zostało
  Ale zawsze coś zostało