Storczyki Marty :)
Re: Storczyki Marty :)
super,kochana jestes

Chciałabym zaprezentować Wam kilka storczyków (aktualnie kwitnących) z kolekcji mojej mamy. Zajmuję się nimi kilka razy do roku, więc traktuje je jak swoje
W tym roku wyjątkowo pięknie zakwitły
nr 1 - intensywnie czerwony (zdjęcia nie oddają w pełni pieknego koloru). Mam w swojej kolekcji jego brata-bliźniaka.

nr 2 - żółty z różowymi żyłkami

nr 3 - kremowy z różem

nr 4 - różowo-biały (kwiatki są słabiej wybarwione niż zwykle przez przesadzanie w trakcie wypuszczania pędzika, pół roku temu doczekał się dwóch keiki. Jeden z nich jest u mnie, to ten "keiki-cudak"
)

nr 5 - woskowy fioletowo-biały

nr 6 - biały gigant (zajmuje bardzo dużo miejsca na parapecie przez swoje długaśne liście, przez co nieraz spadł - jak widać jest w stanie przetrwać wszystko. Wyspuścił basal keiki, którego korzonek odłamał się przy separacji - po pół roku wypuścił listek. Twardzi z nich zawodnicy!!
)

nr 1 - intensywnie czerwony (zdjęcia nie oddają w pełni pieknego koloru). Mam w swojej kolekcji jego brata-bliźniaka.

nr 2 - żółty z różowymi żyłkami

nr 3 - kremowy z różem

nr 4 - różowo-biały (kwiatki są słabiej wybarwione niż zwykle przez przesadzanie w trakcie wypuszczania pędzika, pół roku temu doczekał się dwóch keiki. Jeden z nich jest u mnie, to ten "keiki-cudak"

nr 5 - woskowy fioletowo-biały

nr 6 - biały gigant (zajmuje bardzo dużo miejsca na parapecie przez swoje długaśne liście, przez co nieraz spadł - jak widać jest w stanie przetrwać wszystko. Wyspuścił basal keiki, którego korzonek odłamał się przy separacji - po pół roku wypuścił listek. Twardzi z nich zawodnicy!!

Pozdrawiam,
Marta
Marta
- sylcia199
- 500p

- Od: 25 paź 2012, o 11:28
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Piękne masz storczyki
Dla storczyków Mamy też wielkie brawa
Oj moj tez Nr 3 zdecydowanie!!!!!!!!!!!! Gratuluje pieknych kwitnien Tobie i mamie i pieknej kolekcji oczywiscie 
- Dufin
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 18 cze 2012, o 11:03
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Piękne!
Wszystkie takie nietypowe! Gdybyś kiedyś chciała się pozbyć jakiegoś dorosłego albo keiki to uśmiecham się do Ciebie tu i teraz
Czerwony to mój faworyt 
- dzika
- 500p

- Od: 17 lut 2012, o 21:43
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
O tak, nr 3 to dla mnie nr 1! Piękny
Lubię takie połączenia kolorów. Proszę jeszcze o zdjęcie kwiatków z bliska.
Witam i ja w naszym storczykowym gronie
Przedstawiłaś nam piękną i bardzo rozrośniętą kolekcję
Ja jeszcze nigdy nie miałam 3 pędów jednocześnie, nie wspominając już o 4
Trzymam kciuki za keiki
Ciekawa jestem również jak zakwitnie ten z nakrapianymi listeczkami
Najbardziej urzekł mnie "elegant harlequin"
Przepiękny
Jeżeli chodzi o storczyki Twojej Mamy to są również śliczne i jak obficie kwitną
Podoba mi się bardzo nr 1 o nr 3 
Przedstawiłaś nam piękną i bardzo rozrośniętą kolekcję
Trzymam kciuki za keiki
Jeżeli chodzi o storczyki Twojej Mamy to są również śliczne i jak obficie kwitną
Witaj Marta25
Ja tam się nie będę wymądrzał, trójeczka faktycznie zacna
ale czerwony też się może podobać, oj może
Kolejny ciekawy wątek do przeglądania
Ja tam się nie będę wymądrzał, trójeczka faktycznie zacna
Kolejny ciekawy wątek do przeglądania
- anabell
- 100p

- Od: 18 gru 2011, o 10:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Sylcia199, Actus, Dufin, Dzika, Magdzia, Furious, Anabell - dziękuję za odwiedziny i miłe słowa!!!
Cieszę się, że Wam się spodobały. Mama jest zaskoczona taką ilością komplementów
Naszym faworytem jest czerwony i fioletowo-biały, dlatego byłyśmy zdziwnione, że tylu osobom podoba się "nr 3"
Mama ma go w kolekcji już prawie 4 lata i przez pierwsze dwa był strasznie kapryśny - po sklepowym kwitnieniu, w ogóle odmawiał współpracy i nie chciał ponownie zakwitnąć...
Za to od zeszłego roku kwitnie jak szalony i wypuszcza nowe listki i korzonki.
Dzika - specjalnie dla Ciebie zdjęcie jego kwiatków z bliska:

Dufin - będziemy o Tobie pamiętać. Jak tylko coś nowego nam się urodzi, chętnie się podzielimy!
Mam nadzieję, że będziecie do mnie jeszcze zaglądać!
Cieszę się, że Wam się spodobały. Mama jest zaskoczona taką ilością komplementów
Dzika - specjalnie dla Ciebie zdjęcie jego kwiatków z bliska:

Dufin - będziemy o Tobie pamiętać. Jak tylko coś nowego nam się urodzi, chętnie się podzielimy!
Mam nadzieję, że będziecie do mnie jeszcze zaglądać!
Pozdrawiam,
Marta
Marta
A ja???

Actus dla Ciebie były buziaki i podziękowania
Przepraszam, ale nie wiedziałam, że też jesteś chętna na jakieś maluchy. W takim razie, będę pamiętała też i o Tobie

Pozdrawiam,
Marta
Marta
Ja na nr 3