Północne okno i jego mieszkańcy u Leo.

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
Awatar użytkownika
ewalukas
50p
50p
Od: 27 maja 2007, o 18:07

Post »

Przepraszam za wielkość zdjęcia, ale nie potrafię zmniejszyć :oops:

A ja mam takiego, ale maleńkiego
Obrazek

Obrazek
"Bycie w związku stwarza niepowtarzalną szansę stania się pełniejszą i lepszą osobą, pozwala lepiej poznać samego siebie"
KOCHAć Z OTWARTYMI OCZAMI
Awatar użytkownika
leo
---
Od: 18 maja 2007, o 10:37

Post »

Ewo ta pierwsza fotka jest straszna, jeśli tak bedzie wyglądać moja roslina to już się boję... :D
A tego kwitnącego znam z domu moich rodziców również o białych kwiatach. Ten z Twojego zdjęcia to piękny i zarazem spory okaz. ;:25
Awatar użytkownika
leo
---

Post »

Na pozostałych parapetach mam niewiele roślin Dorko. A oto one:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
ewalukas
50p
50p

Post »

Leo te zdjęcia nie przedstawiają roślinki z mojej klatki. One są z netu, chciałam pokazać tylko jakiego ja mam :lol: Jak będę wychodziła z domu to cynkę po drodze fotkę tego "mojego" - ale powiem, że jest również sporym okazem.
"Bycie w związku stwarza niepowtarzalną szansę stania się pełniejszą i lepszą osobą, pozwala lepiej poznać samego siebie"
Awatar użytkownika
leo
---

Post »

i pozostałe zdjęcia parapeciarzy, chociaż ten ostatni trochę osłabł i dlatego tymczasowo awansował na parapet
Obrazek Obrazek
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
ewalukas
50p
50p

Post »

Cudny ten hobbit :roll: Mojego próbuję ratować, zobaczymy co z niego wyjdzie, czy w ogóle coś wyjdzie :cry:
Awatar użytkownika
leo
---

Post »

Cieszę się Ewo, że Ci się podoba. Sory, że pomyliłam się co do zdjęć. Czasami udaje mi się coś namieszać. A co się stało z Twoim hobbitem? Ja miałam większy okaz, ale kilka miesięcy temu go odmłodziłam i tak właśnie wygląda.
A oto i obiecane zdjęcie bluszcza w poprzednim wcieleniu.
Obrazek
Awatar użytkownika
ewalukas
50p
50p

Post »

Leo hobbit źle zniósł drogę :? U mnie zaczął marnieć całkowicie, więc podzieliłam go na części i czekam, może się ukorzeni :cry:
Awatar użytkownika
leo
---

Post »

Na pewno się ukorzeni, a najlepiej włóż go w ukorzeniacz i do ziemi prosto zasadź. :P :P :P
Awatar użytkownika
ewalukas
50p
50p

Post »

Udało mi się nawet zakupić ziemię do kaktusów :lol: Co dziwne u nas :wink: Tak też zrobiłam - w ukorzeniacz i w ziemię. Podlałam ciutkę i teraz czekam od paru dni :roll: Raczej już z nim gorzej się nie robi, ale będę happy jak zobaczę, że rośnie :lol:
Awatar użytkownika
leo
---

Post »

W takim razie trzymam kciuki. ;:215
Awatar użytkownika
ania007
200p
200p
Od: 17 kwie 2007, o 22:53

Post »

Przepiękne pachypodium lamerei. Czekam aż moje będzie takie śliczne, ale coś marnie rośnie.
Chłop jak sięga, to przysięga, jak dostaje, to przestaje.

Mój zielony dom
Awatar użytkownika
leo
---

Post »

Dziękuję Aniu, ale ono teraz właśnie coś słabo wygląda. Wcześniej było w lepszej kondycji, popatrz tylko
Obrazek
i nie wiem dlaczego tak podupadło... Pozdrawiam ;:151
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
x-C-j
---
Od: 22 lis 2006, o 14:55
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Tutaj trochę o tym pisałem poczytaj

http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... achypodium
Awatar użytkownika
leo
---

Post »

Dziękuję jestem już po lekturze tematu, który podałeś Przemo. Przejrzałam wszystkie posty i zastosuję podlewanie do podstawki zamiast doglebowo. Sprawdzę też stan korzeni jak radziła KaRo. Ewentualnie profilaktycznie zastosuję oprysk. Na pewno moją roślinę pokrzepią te zabiegi. Pozdrawiam ;:108 ;:100
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”