Pasja - cz.3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Pasja - cz.3

Post »

Ten wystylizowany plozacy iglak w glebi tej powiekszonej rabaty, robi super robote - wrazenie jest niczego sobie. Ja mam przy sciezce trzy jalowce plozace Blue Chip i niby do 1 metra szerokosci rosnal ale u mnie one rosna tak szybko, pomimo tego ze tne je z 2 razy w sezonie, ze mialam troche stracha przed nimi. Ale mysle, ze moge je tez pozniej wystylizowac przeciez ;:108
Moje jesienne padly wszystkie ale to byly nagokorzenne - znaczenie to ma jak najbardziej, bo doniczkowe rosnal po wykopaniu w doniczce np sezon i zdarzyly sie juz ukorzenic bardziej. Z tym ze ja wiem jaki blad w tym wszystkim byl ... przez cieplo az do stycznia, one po prostu rosly pod kopcami a ze u mnie susza panowala od pazdziernika, to nie daly rady i uschly. Jakbym kopce lala woda, to mysle ze bylo by wszystko okejos.
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Kasiu, no trzeba się zebrać, bo masa ciała odwrotna do temperatury. Kompletnie nie spada :;230 :;230 :;230

Kasiula, chyba musisz coś poprawić w stópce PASJA 3, jest jakiś błąd. Można wejść dopiero po linku z końcówi cz.2 pt "TU" :D No chyba, że tylko u mnie tak się dzieje
Awatar użytkownika
Francesca
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:16
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Kasiu, -9 ;:202 ;:223 . M. miał jakieś przeczucie :wink: , wziął wolne w piątek i trochę zrobiliśmy w ogrodzie, choć ja - w przeciwieństwie do Ciebie - mam jeszcze co nieco do posadzenia ;:219
Pozdrawiam - Agata :)
Mój ogród na mazowieckich piaskach część 1, część 2 - aktualna
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Kasiu, pozdrawiam mroźno ;-)
Wydaje mi się, że gdzieś czytałam, że glediczja posadzona, ale nie mogę teraz znaleźć tego wpisu... jaki dokładnie kształt przyjęła rabata, którą rozpracowałyśmy? Co zniknęło, co przybyło?
Mam wrażenie, że jako jedyna zdążyłaś przed zimą - zdecydowana większość forumek jest w ogrodowym proszku ;-)
Awatar użytkownika
reniuniek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sie 2010, o 08:01

Post »

Kasiu, różyczki w wazonie śliczne :D
U mnie też spadł śnieg, ale już nie ma po nim śladu :wink:
Czytałam gdzieś że różaneczniki okrywasz, tak?
Mój zielony kwadrat cz.5-aktualna
Zapraszam :-) Renata
Awatar użytkownika
magenta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2010, o 19:18
Kontakt:

Post »

Julka kurczę , ty masz wiedzę :shock: Już teraz skumałam, dlaczego ususzyłam dwa lata temu prawie dwumetrową laurowiśnię ;:219 ;:124 Mam jeszcze jednego płożącego iglaka, ale nie chciałabym go formować, raczej przycięłabym go. Niestety technika cięcia jest mi obca, jakieś wskazówki poproszę ;:14 . Nie chciałabym, żeby mi się rozlazł bezładnie.
Moje różyce też nagokorzenne, posadzone na początku października, może dadzą radę.
Madzia dobre :;230 zerknę jak mają z zumbą i odezwę się na priv. Samej nie chce mi się ruszyć wiadomo czego...
Błąd naprawiłam, w pośpiechu dwa razy wstawiłam http, dzięki ;:196
Agata to jeszcze niższą miałaś temperaturę ;:202 U mnie liście na hortensjach zmroziło całkowicie, po ociepleniu okrywam i trudno, niech się potem dzieje co chce...
Aguniu mroźnego popołudnia :;230 Tak rabata częściowo zakończona, zdjęcia nie robiłam bo dosłownie wszystko na ostatnią chwilę wsadzałam, na wariata. A potem śnieg zasypał ;:219 Zrobię rysunek i wkleję, mam nadzieję, że ładnie to będzie :)
Brakuje mi jeszcze jednego iglaka, ale to na wiosnę /bo brak funduszy, a chcę dużego/.
Z porządkami sama nie wiem jak to zrobiłam, ale zdążyłam ;:173
Renatko dziękuję :D U mnie ciągle pełno śniegu i z dachu dosłownie mega zwały spadają, uszkodzoną mam tylną wycieraczkę w samochodzie :evil: Za radą Julki okryję RH ale to po ociepleniu, teraz się wstrzymam, zamówiłam na all kaptury ochronne. Więc i tak nie mam na razie czym :) Teraz już znowu na minusie :?
Awatar użytkownika
iwciach
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 sty 2009, o 11:54
Kontakt:

Post »

Wpadłam Kasiu się przywitać :wit .
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Kasiu, moje sasanki sadzone były w sieprniu 2010, wtedy powstał ogród :D A potem były już tylko moje rewolucje :;230
Sasanki polecam, urocze są, powtarzają kwiaty sporadycznie w sezonie, dwie kwitną nawet teraz ;:oj
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
reniuniek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sie 2010, o 08:01

Post »

U mnie też jedna sasanka teraz zakwitła ;:oj
Kasiu pytam się o RH, bo mam je już kilka lat i nigdy nie okrywałam ich na zime a twoje ile mają lat?
Mój zielony kwadrat cz.5-aktualna
Zapraszam :-) Renata
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ja mam do wysiania sasanki. Cześć już wyspalam, dostałam od jednej z Forumek, ciekawe czy cos z tego wyjdzie.
Kasia ja tez mam problem z ruszeniem 4 liter i pomyśleć, ze kiedyś był ze mnie zawziety sportowiec ;:124
Awatar użytkownika
magenta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2010, o 19:18
Kontakt:

Post »

Iwonko, witam serdecznie zapraszam :) :wit
Kasiek, po zeszłej zimie padły mi trzy sasanki, dokupiłam dwie ale wykończyła je susza :lol: Co prawda tak nie całkiem ale mizerne są. Niestety na wiosnę sadzonki są dość drogie, bo po 10 zł :evil: Ale może z tych co mam i dokupionych spróbuję zrobić rządek, bo uroczo to wyglądało u ciebie ;:108
Renatko, moje rh, są młode, wszystkie wsadzone w tym roku. Jeden jest dość spory Alfred 50cm /lulkowy/, drugi carolinianum /od julki/ 50cm, i jeden własny biały tak z 40cm. Osłonię je przed parowaniem. I będę w zimie podlewać.
Madzia o widzisz , szkoda że nie pomyślałam o wysianiu ;:131 Dzisiaj się pogimnastykowałam chwilkę w ogródku i padłam :)
Miłego weekendu :wit
Awatar użytkownika
Ignis05
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 gru 2009, o 14:08

Post »

Kasiu ;:7 widzę , że w tzw. międzyczasie zdążyłaś założyć nowy wątek ;:oj
Fajne takie zdjęcia porównawcze: przed i teraz.
Super wygląda ten widok na ławeczkę przez bramę - pergolę. ;:138
A śniegu miałaś aż tyle ;:202 Mam nadzieję , że już stopniał.
:wit
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Kasiu, sasanki się bardzo łatwo wysiewają. U mnie zebrała w tym roku masę nasion i wysłałam forumkom, ale część się wysiała i rosną sobie między różami. Jeśli chcesz to wiosną Ci wyślę :wit
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
klarysa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 mar 2011, o 17:29

Post »

Kasiu, zapisuję się w nowym wątku :wit
Bardzo lubię porównania.
Fotki cudne, takie wysmakowane i dopieszczone ;:333
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ja cos tam grzebie w ogródku, w piątek sprzatalam przed domem, wywalilam jednoroczna, które przed era śniegu jeszcze trochę kwitly i odchwascilam, bo nawet na wlokninie antychwastowej te dziadostwo sie ukorzeni ;:124 Powkladalam róże, jeszcze te nieszczęsne cebulki i wysypac kore- plan na dzisiaj.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”