Różanka w Sudetach, cz. 2
- AniaDS
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 23 sie 2008, o 00:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Re: Różanka w Sudetach, cz. 2
Larissa chyba chce u mnie miejscówkę w ogrodzie, tak za mną chodzi i chodzi... 

- Dyskrecja
- Od: 22 lis 2010, o 20:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Witam wszystkich po krótkich wakacjach, nareszcie u mnie zaczynają kwitnąć, w ogródeczku zaczyna się robić busz, pączków zatrzęsienie, tylko niektóre jakby mniej pełne.
Na początek Alba Maxima, cudownie pachnąca z odległości kilku metrów.

Cudownie w tym roku kwitnie Rosarium U., jednak pnącą to ona u mnie nigdy nie będzie. Bonica jak co roku cała w kwieciu.

Zaskoczyła mnie Sophia R. z jesiennego sadzenia, z gołym korzeniem, już zabiera się za kwitnienie i jest piękna, dzięki Anetko.

A teraz dwie księżniczki, wzór szlachetności i delikatności

Piruette, lubię mieć policzone pączki u róży jednak w tym przypadku nie dałam rady.

I jeszcze dwie cudowne Chambord C. i Ingrid Bergman, zdrowe, ładne krzaczki, bardzo je lubię.

-
- Od: 4 lut 2011, o 17:31
Ale się załapałam na piękny pokaz różany
Alba Maxima wielgaśna i śliczna a jak do tego pachnie i nic tylko sadzić.
Kolekcja renesansowych wspaniała, czy to są już wszystkie czy jakiejś Ci brakuje? Ja mam Clair R. i już nie mogę doczekać się jak rozwinie swój pierwszy kwiatek.
Larissa też do mnie zawitała i już nawet rozwinęła swoje pierwsze maleństwo.

Alba Maxima wielgaśna i śliczna a jak do tego pachnie i nic tylko sadzić.
Kolekcja renesansowych wspaniała, czy to są już wszystkie czy jakiejś Ci brakuje? Ja mam Clair R. i już nie mogę doczekać się jak rozwinie swój pierwszy kwiatek.
Larissa też do mnie zawitała i już nawet rozwinęła swoje pierwsze maleństwo.

- Dyskrecja
Maju
Alba Maxima będzie jeszcze rosła, ona może mieć nawet kilka metrów wysokości i szerokości. Kwiatów codziennie przybywa, lubię sobie przy niej posiedzieć.

Co do kolekcji renesanasowych to bardzo dużo mi jeszcze brakuje, niestety z miejscówkami coraz gorzej.
Teraz pokażę kilka , które akurat kwitną.
Bering R., ta jest u mnie najdłużej, cudownie pachnie, obficie kwitnie, kwiaty są pełne i ładnie ułożone

Ghita R.,ta ma najbardziej zwarty krzew, kwiaty ogromne, piękne i pachnące

Zachwycam się Chloe R., którą mam pierwszy rok, jest tak delikatna i urocza

Wszędzie te żuczki, jest ich zatrzęsienie
Pozostałe renesansówki stoją w pączkach.

Alba Maxima będzie jeszcze rosła, ona może mieć nawet kilka metrów wysokości i szerokości. Kwiatów codziennie przybywa, lubię sobie przy niej posiedzieć.

Co do kolekcji renesanasowych to bardzo dużo mi jeszcze brakuje, niestety z miejscówkami coraz gorzej.
Teraz pokażę kilka , które akurat kwitną.
Bering R., ta jest u mnie najdłużej, cudownie pachnie, obficie kwitnie, kwiaty są pełne i ładnie ułożone

Ghita R.,ta ma najbardziej zwarty krzew, kwiaty ogromne, piękne i pachnące

Zachwycam się Chloe R., którą mam pierwszy rok, jest tak delikatna i urocza

Wszędzie te żuczki, jest ich zatrzęsienie

Pozostałe renesansówki stoją w pączkach.
- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
Heniu na reszcie i Twoje różyczki dają pokaz tak sie cieszę ,bo brakowało mi Twojego wątku .Alba to będzie kolos więc nie dla mnie
,ale Bering, Nadia i Isabell warte pożądania .Nadię podziwiam zawsze u Ani DS .Bardzo ciekawi mnie ta Twoja Aleksandra której nie umiesz uchwycić koloru .U mnie właśnie zakwitła w takim kolorze kupiona na rynku jako ciemno=różowa jak piwonia .Dopiero zaczyna sie rozwijać, a już pięknie pachnie .Piękne widoczki masz u siebie 

- Dyskrecja
Jadziu
Widzę, że podobają Ci się renesansówki, moja Nadia ma na razie jeden rozwinięty kwiat i ogrom pączków, jestem bardzo ciekawa jak kwitnie Lina R., bo to u mnie nówka, też na razie pączkuje, wszystkie pozostałe mają pąki, będę je wstawiać zgodnie z kwitnieniem.
Jadziu, przyroda ładnie się regeneruje po tym katakliźmie majowym, o dziwo róże całe w pąkach i niektóre krzaki róż są tak dorodne jak nigdy dotąd.
Wieczorem wstawię kilka fot.

Widzę, że podobają Ci się renesansówki, moja Nadia ma na razie jeden rozwinięty kwiat i ogrom pączków, jestem bardzo ciekawa jak kwitnie Lina R., bo to u mnie nówka, też na razie pączkuje, wszystkie pozostałe mają pąki, będę je wstawiać zgodnie z kwitnieniem.
Jadziu, przyroda ładnie się regeneruje po tym katakliźmie majowym, o dziwo róże całe w pąkach i niektóre krzaki róż są tak dorodne jak nigdy dotąd.
Wieczorem wstawię kilka fot.
- AniaDS
- Od: 23 sie 2008, o 00:13
- Kontakt:
A moja Chloe jakaś taka niewydarzona.
Alba Maxima
, jest jej dużo u mnie w okolicy, nie mogę się na nią napatrzeć jak kwitnie.
Alba Maxima

- majka411
- Od: 12 sie 2009, o 18:55
I jeszcze dwie cudowne Chambord C. ...............

Masz rację cudowna jest Chambord Castle, wiosną nie miałam już miejsca na nią. Bardzo żałuję, bo to jest wymarzona różyczka.

- Dyskrecja
Aniu DS, czasami trafi się na nieudaną sadzonkę, ale Ty jesteś ekspertką różaną i zrobisz wszystko aby i ta " niewydarzona Chloe" wyrosła na piękną różę.
Co do Alby Maximy, to nawet wcześniej nie wiedziałam, że to jest taka piękna róża, wyobrażam sobie ten zapach w obejściu gdy będzie krzewem np. 2-metrowym, kiedy już teraz tak pachnie, że klękajcie narody
Majeczko, Chambord Castle byłaby idealną różą gdyby miała ze 20cm wzrostu więcej, jest bardzo niziutka, tak z 40cm, pokażę Ci proporcje na rabacie

Zaskoczył mnie w tym roku Alexander Mac Kenzie, bardzo rozrósł się krzew i kwiaty są dużo większe niż w poprzednich latach

Ponownie pokazuję moją
, Bering R., siadam przed nią na krzesełku i podziwiam jej piękno

Na koniec jeszcze dwie piękności Handel i Bonita R.

Co do Alby Maximy, to nawet wcześniej nie wiedziałam, że to jest taka piękna róża, wyobrażam sobie ten zapach w obejściu gdy będzie krzewem np. 2-metrowym, kiedy już teraz tak pachnie, że klękajcie narody

Majeczko, Chambord Castle byłaby idealną różą gdyby miała ze 20cm wzrostu więcej, jest bardzo niziutka, tak z 40cm, pokażę Ci proporcje na rabacie

Zaskoczył mnie w tym roku Alexander Mac Kenzie, bardzo rozrósł się krzew i kwiaty są dużo większe niż w poprzednich latach

Ponownie pokazuję moją

Na koniec jeszcze dwie piękności Handel i Bonita R.

-
- Od: 4 lut 2011, o 17:31
A mnie rozkwitła Clair R. pierwszym kwiatuszkiem, mały jest ale śliczny
miałam go ściąć żeby różyczka się nie wysilała i zapomniałam.
Chyba sobie sprawię tę Albę Maxima, już ją zamawiałam u Sipa ale brakło. Miejsca ma dość a zapach potrzebny bardzo, np na poprawę nastroju. Obcinam prawie przekwitnięte kwiaty które ślicznie pachną i rozkładam w domu, żadnych aromatów nie potrzeba.

Chyba sobie sprawię tę Albę Maxima, już ją zamawiałam u Sipa ale brakło. Miejsca ma dość a zapach potrzebny bardzo, np na poprawę nastroju. Obcinam prawie przekwitnięte kwiaty które ślicznie pachną i rozkładam w domu, żadnych aromatów nie potrzeba.

- Dyskrecja
Maju, ja swoją kupowałam w R. i szczerze polecam, kwiatów ma tak dużo, że nawet jak się wytnie kilka gałązek do wąchania w domu to i tak na krzewie nikt nie zauważy, że czegoś brakuje.
- camellia
- Od: 21 mar 2010, o 16:00
Maxima ma u Ciebie sporo miejsca. Ja jakoś nie wyczułam u niej mocnego zapachu, tzn. był zapach ale raczej średni. Pewnie to zależy od pogody. Piękność, cała w kwiatach. Ile ma już lat?
Heniu, witam i pozdrawiam Cię serdecznie!
Pokochałam róże renesansowe dzięki Tobie i cieszę się, że kilka z nich już zagościło w moim ogrodzie
Twoje krzaczki są piękne! Czekam na otwarcie pąków Bonity R., Isabel R. i jej kwiat absolutnie mną zawładnął, Sophia R. od Anetki-ninetty także powalająca...
Czekam na słońce, bo ostatnio niedobra pogoda dla róż i człowieka...
Do miłego!
Pokochałam róże renesansowe dzięki Tobie i cieszę się, że kilka z nich już zagościło w moim ogrodzie

Czekam na słońce, bo ostatnio niedobra pogoda dla róż i człowieka...
Do miłego!
- Dyskrecja

Camellio, to prawda Maxima musi mieć sporo miejsca, mam nadzieję, że będzie jej wygodnie.Intensywność zapachu bardzo zależy od pogody, najbardziej pachnie w gorący, słoneczny dzień. Posadziłam ją w 2009r. jesienią z gołym korzeniem, tak że jest jeszcze młodziutka.
Aguniu, jak miło że wpadłaś, cieszę się, że pokochałaś też renesansówki, muszę Ci powiedzieć, że z roku na rok są coraz piękniejsze, moja Bering np. ma już kilkanaście lat ale w tym roku nie mogę się nią nacieszyć, tyle kwiatów jednocześnie nigdy nie miała i ten zapach.....och, nie ma słów.
Gosiu 07, serdecznie zapraszam, dziękuję za dobre słowo, Ty też masz piękne róże.
Jutro wstawię trochę fot, spokojnych różanych snów.