Ja też mam ogródek RODowski, będę do Ciebie zaglądac, zaczyna się bowiem bardzo interesująco. Widzę, że zapału i chęci doo pracy nie brakuje - tak trzymac!
ROD- mój pierwszy ogródek i pierwsze kroki jako działkowiec
- Kasia1972
- 500p

- Od: 18 paź 2008, o 19:48
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: ROD- mój pierwszy ogródek i pierwsze kroki jako działkowiec
Witam i ja nową działkowiczkę
Ja też mam ogródek RODowski, będę do Ciebie zaglądac, zaczyna się bowiem bardzo interesująco. Widzę, że zapału i chęci doo pracy nie brakuje - tak trzymac!
- ada.kj
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 2 gru 2008, o 12:03
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witaj kolejna wrocławianko i również posiadaczko ogródka ROD-owskiego. Widzę grupa wrocławska rośnie w siłę. Sporo zrobione jesienią, a wiosną to będzie się dopiero dziać. Dobrze, że masz mamę w pobliżu, a jak mama to i z pewnością masz już spore doświadczenie działkowe. Miło będzie patrzeć jak ogród pięknieje. Życzę zadowolenia z działki i z obecności na forum. Również mam ogródek ROD-owski.
Co my wiemy to tylko kropelka. Czego nie wiemy to cały ocean.
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
Witam ada.kj no wlasnie widziałam na wątku o spotkaniach wrocławskich, prężną i gotową do spotkań grupę 
Mam nadzieję wszystkich poznać i dołączyć do tego miłego grona:)
Mamusia w pobliżu i dzięki jej za to, bo bez niej to na pewno nie byłabym w stanie sobie poradzić.
Co do mojego doświadczenie to jest ono raczej zerowe, więc będę się uczyć na błędach no i liczę na rady forumowych kolegów i koleżanek, no a przede wszystkim pomoc mamy
Widziałam Twój ogródek, bardzo ładny, podoba mi się, mam nadzieję, że i ja dam radę tak ładnie mój zagospodarować, na pewno będę Cie odwiedzać regularnie
Mam nadzieję wszystkich poznać i dołączyć do tego miłego grona:)
Mamusia w pobliżu i dzięki jej za to, bo bez niej to na pewno nie byłabym w stanie sobie poradzić.
Co do mojego doświadczenie to jest ono raczej zerowe, więc będę się uczyć na błędach no i liczę na rady forumowych kolegów i koleżanek, no a przede wszystkim pomoc mamy
Widziałam Twój ogródek, bardzo ładny, podoba mi się, mam nadzieję, że i ja dam radę tak ładnie mój zagospodarować, na pewno będę Cie odwiedzać regularnie
- ewamaj66

- Od: 19 lut 2011, o 16:55
Trafiłam do Ciebie śladem kotów
Masz szczęście mieszkać w miejscu, gdzie prawie wszystkie rośliny mają szansę przetrwać zimę. Możesz poszaleć sadząc różne gatunki
Mnóstwo pracy wykonaliście, choć to dopiero początek. Siejesz jakieś jednoroczne w domu? Już pora, żeby niektóre zacząć uprawiać 
- Gencjana

- Od: 27 sty 2010, o 22:14
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witam wrocławiankę. Uważam, że nie ma lepszego pomysłu, jak założenie ogródka, a więc gratuluję i życzę powodzenia.
Na Forum zawsze jest wsparcie.
@ ewamaj66
No na dolnym śląsku mamy sprzyjący klimat
Pracy trochę wykonałyśmy, jednak większośc dopiero przed nami.
W pierwszej kolejności to rozbiórka tego wiatraka, a to będzie nie lada wyzwanie.. Ciężkie to i olbrzymie...
Co do siania, to jeszcze nic nie robię, tak naprawdę to niewielką mam jeszcze wiedzę, nie wiem jeszcze cos się je i z czym, a o sianiu i o tym co i kiedy to mam zerowe pojęcie..
@ Gencjana
Witam serdecznie, wcześniej nie było mi w głowie ogródkowanie, ale dojrzałam w końcu do posiadania własnego poletka
No na dolnym śląsku mamy sprzyjący klimat
W pierwszej kolejności to rozbiórka tego wiatraka, a to będzie nie lada wyzwanie.. Ciężkie to i olbrzymie...
Co do siania, to jeszcze nic nie robię, tak naprawdę to niewielką mam jeszcze wiedzę, nie wiem jeszcze cos się je i z czym, a o sianiu i o tym co i kiedy to mam zerowe pojęcie..
@ Gencjana
Witam serdecznie, wcześniej nie było mi w głowie ogródkowanie, ale dojrzałam w końcu do posiadania własnego poletka
- Monika76

- Od: 10 wrz 2007, o 17:50
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Również witam kolejną wrocławiankę
i do tego działkowiczkę.
Piszesz, że masz zerowe doświadczenie... każdy je ma na początku.
Pocieszę Cię, mam działkę kilka lat, ale potrafię takiego bobola strzelić, że hej
Uczymy się cały czas.
Można wiedzieć w jakiej części miasta masz działkę?
Piszesz, że masz zerowe doświadczenie... każdy je ma na początku.
Pocieszę Cię, mam działkę kilka lat, ale potrafię takiego bobola strzelić, że hej
Uczymy się cały czas.
Można wiedzieć w jakiej części miasta masz działkę?
- AAleksandra

- Od: 5 wrz 2009, o 10:19
Witaj Olgo, ja działkę miałam 10 lat i co z tego ... dopiero to forum zaczyna stawiać mnie do pionu
A jakie błędy robię, że głowa boli. Mam nadzieję, że jednak uczę się na nich, bo na cudzych jakoś nie wychodzi
Świetną i robotną masz ekipę. Też bym taką chciała. Widząc postęp prac w tak krótkim czasie, wyobrażam sobie co się będzie działo wiosną i latem. Bedę Twoim gościem
Trzymam kciuki 
Świetną i robotną masz ekipę. Też bym taką chciała. Widząc postęp prac w tak krótkim czasie, wyobrażam sobie co się będzie działo wiosną i latem. Bedę Twoim gościem
Pozdrawiam serdecznie,
moje wątki
moje wątki
- ewamaj66

Sianie wciąga
Mało kto wie od początku, co się jak robi w ogrodzie. Dużo skorzystałam na podpowiedziach sąsiadki, a od kiedy trafiłam na forum, ciągle dowiaduję się czegoś nowego 
Ewa a co moglabym teraz zaczac siac w domu? Cholerka przy moich dwoch kotach nie wiem czy jakies male roslinki beda mogly przezyc;) dobrze, ze mama mieszka blisko to najwyzej u niej będę przechowywac:)
- ewamaj66

Nieźle wschodzą niecierpki
Już można posiać szałwię, werbenę. Nie polecam na pierwszy raz lobelii, bo drobniutka, ale do odważnych świat należy
Kotów mam 8, bardzo chętnie psocą
Ostatnio praktykowałam nakrywanie kuwety kawałkiem szyby, później koty wychodziły chętnie na dwór, więc strat nie było. Twoje pewnie nie wychodzą 
-
bianka1977
- 100p

- Od: 25 sie 2011, o 14:08
witam Wrocławiankę
Ja tez świeża ogrodniczka i zielona hihi i świeża na forum
W której części Wrocka masz działeczkę?
Ja tez świeża ogrodniczka i zielona hihi i świeża na forum
W której części Wrocka masz działeczkę?
Pozdrawiam. Bianka
jak powstaje ogród pod starym modrzewiem
Każdy kto kocha rośliny musi byc dobrym człowiekiem...
Oto parę zdjątek z mojej weekendowej wizyty kontrolnej na działeczce 
Bez zostanie wycięty, a wiatrak idzie do rozbiórki, na tym zdjęciu widać jakie to żelastwo i ile tego..kompostownik też będzie usunięty. Domek zostanie odsłoniony, na wiosnę pomalowany i uszczelniony.

w tym właśnie miejscu powstanie kącik imprezowo- jadalny

coś już zielonego zaczęło wychodzić z ziemi
pierwsze przebiśniegi 

Pozdrawiam

Bez zostanie wycięty, a wiatrak idzie do rozbiórki, na tym zdjęciu widać jakie to żelastwo i ile tego..kompostownik też będzie usunięty. Domek zostanie odsłoniony, na wiosnę pomalowany i uszczelniony.

w tym właśnie miejscu powstanie kącik imprezowo- jadalny

coś już zielonego zaczęło wychodzić z ziemi

Pozdrawiam
-
bianka1977
- 100p

- Od: 25 sie 2011, o 14:08
Olu wiosna na całego choc jak dzisiaj rano oczy otworzyłam, żeby sie upewnic czy nie śpię jeszcze przypadkiem. Ale po godzinie juz tylko lało i tak do teraz 
Pozdrawiam. Bianka
- alexa74
- 100p

- Od: 23 sty 2011, o 23:26
Witaj Olgo
Przyszłam się przywitać,i zostawić ślad cobym Cię nie zgubiła.
Ciekawa jestem dalszych poczynań na działeczce,będę zaglądać.
Przyszłam się przywitać,i zostawić ślad cobym Cię nie zgubiła.
Ciekawa jestem dalszych poczynań na działeczce,będę zaglądać.
Pozdrawiam Ola
zapraszam
zapraszam