http://www.cebule.pl/product-pol-2170-R ... a-Jazz.htm
Ogródek Gosi cz. 6
- Lady-r
- Przyjaciel Forum

- Od: 3 lis 2006, o 12:35
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Ogródek Gosi cz. 6
Gosiu wpisuję się cobyś mi nie uciekła
zobacz co sobie zamówiłam, kolor cudny, ale cena.
pozdrawiam Ania jestem na etapie wymieniania tego co mi się trafiło na to co mi się podoba ;)
Mój ogródek cz.1
Zadbajmy o zdrowie Moje domowe Ogródek Lady-r po przerwie
Mój ogródek cz.1
- igielka78
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 13 mar 2008, o 10:24
Jest nowy wątek, to pewnie będą i nowe zdjęcia. Już czekamy!
- Jule

- Od: 10 kwie 2011, o 19:53
Przydreptalam odznaczyc, bo mi uciekniesz i będę bladzic jak dziecko we mgle 
- Margo2

- Od: 8 lut 2010, o 12:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kasiu, wiem moja dobra duszo
Alu, Józefie cieszę się, że śledzicie mój wątek, chociaż przemykacie po moim ogrodzie po cichutku, ale i tak czuję Wasze wsparcie.
Małgoś, ja myślę, że my spotkamy się jeszcze wczesniej u Szmita. Może pod koniec kwietnia?
Już dzisiaj oficjalnie powiedzieli, że z prognoz długo terminowych wynika, że zimy nie będzie. Ma być cały czas przedwiośnie, a w kwietniu i maju już lato.
Zatem spotkanie u Szmita szczególnie będzie wskazane.
Danusiu, dziękuję bardzo
M. już zaczyna mniej grymasić, szczególnie kiedy widzi, że ogród mnie uspokaja.
Po co mu wiedźma w domu, kiedy może mieć anioła
Ale o trawnik walczy w dalszym ciągu.
Wandziu, mało mam miejsc, gdzie widać aż tak bardzo zmiany. Zazwyczaj moje rabaty są stare i tylko dokonuję kosmetycznych przeróbek. Czasem muszę poszerzać rabaty, bo rośliny się rozrosły, czasem coś mi nie pasuje, wymieniam. No, ale jeszcze kilka takich miejsc mam, które w zeszłym roku zmieniły się.
Ale o tym później.
Andrzejku, tak, u nas na forum chyba każdy bardzo chce zobaczyć efekt swojej pracy, a że to trwa znacznie dłużej niż remont mieszkania, stąd nasza niecierpliwość.
Ewuś, tak dużo miejsca wcale nie zostało. Nauczona doświadczeniem zostawiłam trochę, ale i tak wiem, że to za mało. Trudno, albo będzie radykalne cięcie, albo dzielenie, albo poszerzanie rabaty. W tym już jestem mistrzem
Ewo E@K66 witaj w moim świecie. Mam wiele pomysłów, ale niestety nie ma szans na realizację. Chociaż może z czasem....
Niestety nie mogę znaleźć wejścia do Twojego ogródka. Może powinnaś założyć wątek?
Aniu, mam tę róże. Kupiłam w R. Nie pamiętam tylko ile kosztowała. Wydaje mi się, że jednak mniej. Bardzo mi się podoba, chociaz u mnie nie pokazała swoich wdzięków w pełnej krasie. Najpierw siedziała długo na stanowisku tymczasowym, a potem było już za późno na szaleństwa. Zobaczymy w tym sezonie jak sobie poradzi.
Igiełko, na nowe zdjęcia to jeszcze trzeba poczekać. Na razie odgrzewam stare, ale w nowych konfiguracjach
Jula, cieszę się, że mnie nie zgubiłaś. Ja na pewno nie mogę zgubić Ciebie, bo lubię Twoje gadanie.
Alu, Józefie cieszę się, że śledzicie mój wątek, chociaż przemykacie po moim ogrodzie po cichutku, ale i tak czuję Wasze wsparcie.
Małgoś, ja myślę, że my spotkamy się jeszcze wczesniej u Szmita. Może pod koniec kwietnia?
Już dzisiaj oficjalnie powiedzieli, że z prognoz długo terminowych wynika, że zimy nie będzie. Ma być cały czas przedwiośnie, a w kwietniu i maju już lato.
Zatem spotkanie u Szmita szczególnie będzie wskazane.
Danusiu, dziękuję bardzo
M. już zaczyna mniej grymasić, szczególnie kiedy widzi, że ogród mnie uspokaja.
Po co mu wiedźma w domu, kiedy może mieć anioła
Ale o trawnik walczy w dalszym ciągu.
Wandziu, mało mam miejsc, gdzie widać aż tak bardzo zmiany. Zazwyczaj moje rabaty są stare i tylko dokonuję kosmetycznych przeróbek. Czasem muszę poszerzać rabaty, bo rośliny się rozrosły, czasem coś mi nie pasuje, wymieniam. No, ale jeszcze kilka takich miejsc mam, które w zeszłym roku zmieniły się.
Ale o tym później.
Andrzejku, tak, u nas na forum chyba każdy bardzo chce zobaczyć efekt swojej pracy, a że to trwa znacznie dłużej niż remont mieszkania, stąd nasza niecierpliwość.
Ewuś, tak dużo miejsca wcale nie zostało. Nauczona doświadczeniem zostawiłam trochę, ale i tak wiem, że to za mało. Trudno, albo będzie radykalne cięcie, albo dzielenie, albo poszerzanie rabaty. W tym już jestem mistrzem
Ewo E@K66 witaj w moim świecie. Mam wiele pomysłów, ale niestety nie ma szans na realizację. Chociaż może z czasem....
Niestety nie mogę znaleźć wejścia do Twojego ogródka. Może powinnaś założyć wątek?
Aniu, mam tę róże. Kupiłam w R. Nie pamiętam tylko ile kosztowała. Wydaje mi się, że jednak mniej. Bardzo mi się podoba, chociaz u mnie nie pokazała swoich wdzięków w pełnej krasie. Najpierw siedziała długo na stanowisku tymczasowym, a potem było już za późno na szaleństwa. Zobaczymy w tym sezonie jak sobie poradzi.
Igiełko, na nowe zdjęcia to jeszcze trzeba poczekać. Na razie odgrzewam stare, ale w nowych konfiguracjach
Jula, cieszę się, że mnie nie zgubiłaś. Ja na pewno nie mogę zgubić Ciebie, bo lubię Twoje gadanie.
- ewamaj66

- Od: 19 lut 2011, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Wcale nie aż tak mało miejsca, ja zostawiam mniej, a potem marudzę
Powiększanie rabat to chyba najczęstsza praca w ogrodzie. U mnie pojawią się jeszcze nowe 
- Margo2

- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Ewo, podpisuję się obiema rękami. Ja też najczęściej poszerzam rabatki. Nowych chyba w tym roku u mnie nie będzie.
A mam parę pomysłów. Najchętniej pozbyłabym się większości trawnika. No, ale nie tylko ja tu mieszkam.
A mam parę pomysłów. Najchętniej pozbyłabym się większości trawnika. No, ale nie tylko ja tu mieszkam.
- Jule

- Od: 10 kwie 2011, o 19:53
Przed koncem sezonu mowilam juz, ze koniec z grzebaniem i teraz leze i nic nie robie
Tralalala-tralalala - cala rabate będę przemeblowywac a pozniej będę lezec i robic nic
Queen Elizabeth ?
Tralalala-tralalala - cala rabate będę przemeblowywac a pozniej będę lezec i robic nic
Queen Elizabeth ?
- ewamaj66

- Od: 19 lut 2011, o 16:55
A ja podgryzam trawnik po kawałku
M nie protestuje, bo też i trudno moje zielone nazwać trawnikiem. To po prostu nisko koszona łąka, a koszt wymiany całej nawierzchni to byłoby po prostu szaleństwo.
- dwostr

- Od: 25 mar 2008, o 15:38
Gosiu miałam zapytać w poprzednim wątku ale nie zdążyłam
Cóż to za roślinka (pomarańczowa)w lewym górny rogu?

Cóż to za roślinka (pomarańczowa)w lewym górny rogu?

Serdecznie pozdrawiam Danuta
- Józef

- Od: 26 mar 2006, o 12:11
- Kontakt:
...Margo2 pisze:Alu, Józefie cieszę się, że śledzicie mój wątek, chociaż przemykacie po moim ogrodzie po cichutku, ale i tak czuję Wasze wsparcie.![]()
- Alionuszka

- Od: 16 cze 2009, o 23:21
Małgosiu z chęcią się wpisuję ,początki nowej rabatki obiecujące...nawet się nie spostrzeżesz ,a będziesz musiała przesadzać...
Życzę w nowym sezonie zmniejszenie trawnika... 
Pozdrawiam Nela
Ogródkowe rozmaitości
Ogródkowe rozmaitości
- Tosia1

- Od: 13 mar 2010, o 16:48
Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
- Lady-r
- Przyjaciel Forum

- Od: 3 lis 2006, o 12:35
Gosiu czy masz fotki tej róży na żywo? 
pozdrawiam Ania jestem na etapie wymieniania tego co mi się trafiło na to co mi się podoba ;)
Mój ogródek cz.1
Mój ogródek cz.1
- Zielona_Ania

- Od: 2 mar 2010, o 17:40
Gosiu, doczytałam o co chodzi z tym niezmniejszaniem trawnika. Może coś się jeszcze zmieni, trzymam kciuki.
Bardzo mnie ciekawi, czy w tym roku będziesz też uprawiać pomidory w pojemnikach. Może te większe skrzynie jakie planowałaś powstaną?
Bardzo długo nie zaglądałam do Ciebie i ominęło mnie wiele pięknych zdjęć, zwłaszcza portretów różanych i ciekawych dyskusji.
Bardzo mnie ciekawi, czy w tym roku będziesz też uprawiać pomidory w pojemnikach. Może te większe skrzynie jakie planowałaś powstaną?
Bardzo długo nie zaglądałam do Ciebie i ominęło mnie wiele pięknych zdjęć, zwłaszcza portretów różanych i ciekawych dyskusji.
-
edulkot

- Od: 4 lut 2011, o 17:31
Gosiu ja też się dopisuję żebyś mi nie zaginęła.
Nowa rabata zapowiada się fajnie a jak się rozrosną roślinki i zakwitną to dopiero będzie widok na tle tych iglaków.
Nowa rabata zapowiada się fajnie a jak się rozrosną roślinki i zakwitną to dopiero będzie widok na tle tych iglaków.