Coś z niczego czyli Agaty i Kamila ogrodu początki

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Simbi
500p
500p
Od: 7 paź 2011, o 22:36
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Coś z niczego czyli Agaty i Kamila ogrodu początki

Post »

Agatko gratuluję własnego kawałka ziemi :) będzie z pewnością cudownie, teraz zima i na spokojnie możesz pospacerować po ogródkach innych i powoli tworzyć plan nasadzeń na wiosnę . Z wielką chęcią zobaczymy Wasz ogród , koniecznie jak będziesz mogła to porób zdjęcia i nam pokaż działeczkę. Będę z przyjemnością kibicować i zaglądać. Witamy wśród ogrodników :)
Zrób dwa kroki do drzwi marzeń..
I możesz być gdzie chcesz...

Moje pierwsze kroki - Alicja
Awatar użytkownika
goferek
500p
500p
Od: 7 lis 2009, o 15:48
Kontakt:

Post »

Simbi pisze:Agatko gratuluję własnego kawałka ziemi :) będzie z pewnością cudownie, teraz zima i na spokojnie możesz pospacerować po ogródkach innych i powoli tworzyć plan nasadzeń na wiosnę . Z wielką chęcią zobaczymy Wasz ogród , koniecznie jak będziesz mogła to porób zdjęcia i nam pokaż działeczkę. Będę z przyjemnością kibicować i zaglądać. Witamy wśród ogrodników :)
Dziękuję za tak miłe przywitanie. Pierwsza relacja fotograficzna już niebawem :)
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
rico62
500p
500p
Od: 19 lip 2010, o 20:45
Kontakt:

Post »

Witam :D Ziomali :D
Czekamy na fotki :D Pozdrawiam
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Agato, witam Cię serdecznie na forum - mam nadzieję, że już czujesz się tu dobrze :)
Twoim ogrodowym planom będę kibicować i czekam na pierwsze fotki :)
Awatar użytkownika
goferek
500p
500p
Kontakt:

Post »

Witaj! :wit Czuję się tu wyjątkowo dobrze ;:138 Fajnie trafić w grono osób równei zakręconych w temacie roślin i grzebania w ziemi :)
Kawalek ogródka to od zawsze było moje największe marzenie i teraz kiedy jestem już tak blisko jego spełnienia spać po nocach nie mogę planując co gdzie posadzę :heja , a zima niestety taka długa
pozdrawiam.
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 gru 2009, o 00:34
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

goferek pisze: Trawnik to chyba będzie trzeba od początku stworzyć bo to co jest to niestety chyba się nie nadaje już do niczego.
Witaj Agatko :wit Nie spiesz się z tym trawnikiem, najpierw zdecuduj gdzie i jakie duże rabatki stworzysz ;:108
Czy Ty masz pojęcie, jak potem trudno tę trawiastą darń usuwać ;:224
Tak na wstępie, z dobrego serca :wink:
Awatar użytkownika
Ruda2011
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 mar 2011, o 10:29
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Goferku mój sąsiad zlikwidował swój trawnik następująco : wylał Round Up-em odczekał konieczne dwa tygodnie i zgryzł całość glebogryzarką. Tak zostawił na zimę. Wiosną ma zamiar powtórzyć oprysk, odczekać no i siać, uklepywać i podlewać nową trawę.
Masz rację - zima stanowczo za długa a jeszcze szarpie człowieka tymi słonecznymi, prawie przedwiosennymi dniami. Ale już niedługo :tan
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 gru 2009, o 00:34

Post »

Mariolu Roundap nie wydaje się najlepszym rozwiązaniem na przydomowej działce :? z pewnością nie należy go propagować, a jeszcze jak studnia przy domu ;:224
Awatar użytkownika
goferek
500p
500p
Kontakt:

Post »

Pamelka, Ruda 2011 - dziękuję Wam za wszystkie rady- bezcenne, nawet jeśli sprzeczne czasem :)
Wiadomo każdy ma inne podejście. Mnie ten randap nie przekonuje, bo pewno przy okazji zlikwidowałabym połowę roslinności u sąsiadów. Ale może faktycznie w niektorych przypadkach sprawdza się. Bo likwiadacja takiego starego trawnika to chyba faktycznie ciężka sprawa.
Awatar użytkownika
artam
1000p
1000p
Od: 26 paź 2008, o 00:10

Post »

Agatko, tylko pozazdrościć! Nowe miejsce, nowe plany, nawet jeśli nieskrystalizowane :wink: , to ogrom inspiracji przepuszczonych przez Wasz wewnętrzny filtr zaowocuje pewnie czymś Waszym i własnym! Nie spieszcie się, niech pomysły w was okrzepną i wiosną ruszycie z pracą! A wtedy to już się od zdjęć nie wykręcicie! :)
Awatar użytkownika
goferek
500p
500p
Kontakt:

Post »

Pieknie powiedziane :)
Tylko ,że mnie tak energia roznosi, że najchętniej nawet w grudniu coś bym tam robiła :) Z drugiej strony nawet dobrze, że teraz zima za pasem, W innym razie pewno siedzialabym w centrum ogrodniczym i kupowała wszystko jak leci bez ładu i składu.. A tak jest czas ochłonąć i poplanowac na spokojnie :)
Co do zdjęć to postaram się jak najszybciej wrzucić. Dopiero po weekendzie dostajemy klucze do domu i wtedy mogę juz legalnie wchodzic mierzyć, focić itp :)
Awatar użytkownika
Ruda2011
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 mar 2011, o 10:29

Post »

Dziewuszki jasna sprawa, że trucizna zostanie trucizną jakkolwiek ją nazwać. Ale czasami nie ma innego wyjścia.....
Goferku - zrobisz to, co będziesz musiała a my trzymamy kciuki za Wasz ogródek, oby jak najpiękniejszy :uszy
A " roślinkowy kot" Cię nie ominie, i tak będziesz kupowała wszystko jak dzieciak, każdy tak ma.....a później jest jeszcze gorzej :;230
Awatar użytkownika
Zenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 wrz 2007, o 20:35

Post »

Witaj Agatko...jestem w stanie cię zrozumieć co czujesz , jak się cieszysz z własnego pierwszego ogródeczka. :wit . Ja pomimo że mam go już kilkanaście lat, także już nie mogę doczekać się wiosny. Już mam nowe pomysły, chciejstwa..nic się przez te lata nie zmieniło. :;230 . Z przyjemnością będę podpatrywała powstawanie twojego ogródka. ;:108
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
christinkrysia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 maja 2006, o 18:37

Post »

goferek pisze: Bardzo dziękuję :) Im więcej kibiców tym większa będzie presja, żeby pracowac ciężko ;:138
Już się nie mogę doczekać wiosny, żeby zanurzyć ręce w ziemi i grzebac, sadzić, siać :)
Pozdrawiam i zapraszam do zaglądania :)
Wpadłam aby dołączyć do grona kibicujących w pozytywnym znaczeniu oczywiscie.
Praca przy kwiatach dla mnie nigdy nie jest ciężka ... czasami umęczy to fakt, szczególnie gdy żar leje się z nieba ale chwila wytchnienia, mały spacer po ścieżkach i zapominam o wszystkim.
Pozdrawiam i ;:196
Awatar użytkownika
goferek
500p
500p
Kontakt:

Post »

Zenia, christinkrysia
Witam Was w gronie dopingujących :)