Coś z niczego czyli Agaty i Kamila ogrodu początki
Re: Coś z niczego czyli Agaty i Kamila ogrodu początki
Agatko gratuluję własnego kawałka ziemi
będzie z pewnością cudownie, teraz zima i na spokojnie możesz pospacerować po ogródkach innych i powoli tworzyć plan nasadzeń na wiosnę . Z wielką chęcią zobaczymy Wasz ogród , koniecznie jak będziesz mogła to porób zdjęcia i nam pokaż działeczkę. Będę z przyjemnością kibicować i zaglądać. Witamy wśród ogrodników 
- goferek
- 500p

- Od: 7 lis 2009, o 15:48
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Dziękuję za tak miłe przywitanie. Pierwsza relacja fotograficzna już niebawemSimbi pisze:Agatko gratuluję własnego kawałka ziemibędzie z pewnością cudownie, teraz zima i na spokojnie możesz pospacerować po ogródkach innych i powoli tworzyć plan nasadzeń na wiosnę . Z wielką chęcią zobaczymy Wasz ogród , koniecznie jak będziesz mogła to porób zdjęcia i nam pokaż działeczkę. Będę z przyjemnością kibicować i zaglądać. Witamy wśród ogrodników
Pozdrawiam
- rico62
- 500p

- Od: 19 lip 2010, o 20:45
- Kontakt:
Witam
Ziomali
Czekamy na fotki
Pozdrawiam
Czekamy na fotki
Agato, witam Cię serdecznie na forum - mam nadzieję, że już czujesz się tu dobrze 
Twoim ogrodowym planom będę kibicować i czekam na pierwsze fotki
Twoim ogrodowym planom będę kibicować i czekam na pierwsze fotki
- goferek
- 500p

- Kontakt:
Witaj!
Czuję się tu wyjątkowo dobrze
Fajnie trafić w grono osób równei zakręconych w temacie roślin i grzebania w ziemi 
Kawalek ogródka to od zawsze było moje największe marzenie i teraz kiedy jestem już tak blisko jego spełnienia spać po nocach nie mogę planując co gdzie posadzę
, a zima niestety taka długa
pozdrawiam.
Kawalek ogródka to od zawsze było moje największe marzenie i teraz kiedy jestem już tak blisko jego spełnienia spać po nocach nie mogę planując co gdzie posadzę
pozdrawiam.
- pamelka
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 30 gru 2009, o 00:34
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witaj Agatkogoferek pisze: Trawnik to chyba będzie trzeba od początku stworzyć bo to co jest to niestety chyba się nie nadaje już do niczego.
Czy Ty masz pojęcie, jak potem trudno tę trawiastą darń usuwać
Tak na wstępie, z dobrego serca
- Ruda2011

- Od: 19 mar 2011, o 10:29
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Goferku mój sąsiad zlikwidował swój trawnik następująco : wylał Round Up-em odczekał konieczne dwa tygodnie i zgryzł całość glebogryzarką. Tak zostawił na zimę. Wiosną ma zamiar powtórzyć oprysk, odczekać no i siać, uklepywać i podlewać nową trawę.
Masz rację - zima stanowczo za długa a jeszcze szarpie człowieka tymi słonecznymi, prawie przedwiosennymi dniami. Ale już niedługo
Masz rację - zima stanowczo za długa a jeszcze szarpie człowieka tymi słonecznymi, prawie przedwiosennymi dniami. Ale już niedługo
- pamelka

- Od: 30 gru 2009, o 00:34
Mariolu Roundap nie wydaje się najlepszym rozwiązaniem na przydomowej działce
z pewnością nie należy go propagować, a jeszcze jak studnia przy domu 
- goferek
- 500p

- Kontakt:
Pamelka, Ruda 2011 - dziękuję Wam za wszystkie rady- bezcenne, nawet jeśli sprzeczne czasem 
Wiadomo każdy ma inne podejście. Mnie ten randap nie przekonuje, bo pewno przy okazji zlikwidowałabym połowę roslinności u sąsiadów. Ale może faktycznie w niektorych przypadkach sprawdza się. Bo likwiadacja takiego starego trawnika to chyba faktycznie ciężka sprawa.
Wiadomo każdy ma inne podejście. Mnie ten randap nie przekonuje, bo pewno przy okazji zlikwidowałabym połowę roslinności u sąsiadów. Ale może faktycznie w niektorych przypadkach sprawdza się. Bo likwiadacja takiego starego trawnika to chyba faktycznie ciężka sprawa.
Agatko, tylko pozazdrościć! Nowe miejsce, nowe plany, nawet jeśli nieskrystalizowane
, to ogrom inspiracji przepuszczonych przez Wasz wewnętrzny filtr zaowocuje pewnie czymś Waszym i własnym! Nie spieszcie się, niech pomysły w was okrzepną i wiosną ruszycie z pracą! A wtedy to już się od zdjęć nie wykręcicie! 
- goferek
- 500p

- Kontakt:
Pieknie powiedziane 
Tylko ,że mnie tak energia roznosi, że najchętniej nawet w grudniu coś bym tam robiła
Z drugiej strony nawet dobrze, że teraz zima za pasem, W innym razie pewno siedzialabym w centrum ogrodniczym i kupowała wszystko jak leci bez ładu i składu.. A tak jest czas ochłonąć i poplanowac na spokojnie 
Co do zdjęć to postaram się jak najszybciej wrzucić. Dopiero po weekendzie dostajemy klucze do domu i wtedy mogę juz legalnie wchodzic mierzyć, focić itp
Tylko ,że mnie tak energia roznosi, że najchętniej nawet w grudniu coś bym tam robiła
Co do zdjęć to postaram się jak najszybciej wrzucić. Dopiero po weekendzie dostajemy klucze do domu i wtedy mogę juz legalnie wchodzic mierzyć, focić itp
- Ruda2011

- Od: 19 mar 2011, o 10:29
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Dziewuszki jasna sprawa, że trucizna zostanie trucizną jakkolwiek ją nazwać. Ale czasami nie ma innego wyjścia.....
Goferku - zrobisz to, co będziesz musiała a my trzymamy kciuki za Wasz ogródek, oby jak najpiękniejszy
A " roślinkowy kot" Cię nie ominie, i tak będziesz kupowała wszystko jak dzieciak, każdy tak ma.....a później jest jeszcze gorzej
Goferku - zrobisz to, co będziesz musiała a my trzymamy kciuki za Wasz ogródek, oby jak najpiękniejszy
A " roślinkowy kot" Cię nie ominie, i tak będziesz kupowała wszystko jak dzieciak, każdy tak ma.....a później jest jeszcze gorzej
- Zenia

- Od: 6 wrz 2007, o 20:35
Witaj Agatko...jestem w stanie cię zrozumieć co czujesz , jak się cieszysz z własnego pierwszego ogródeczka.
. Ja pomimo że mam go już kilkanaście lat, także już nie mogę doczekać się wiosny. Już mam nowe pomysły, chciejstwa..nic się przez te lata nie zmieniło.
. Z przyjemnością będę podpatrywała powstawanie twojego ogródka. 
- christinkrysia

- Od: 26 maja 2006, o 18:37
Wpadłam aby dołączyć do grona kibicujących w pozytywnym znaczeniu oczywiscie.goferek pisze: Bardzo dziękujęIm więcej kibiców tym większa będzie presja, żeby pracowac ciężko
![]()
Już się nie mogę doczekać wiosny, żeby zanurzyć ręce w ziemi i grzebac, sadzić, siać
Pozdrawiam i zapraszam do zaglądania
Praca przy kwiatach dla mnie nigdy nie jest ciężka ... czasami umęczy to fakt, szczególnie gdy żar leje się z nieba ale chwila wytchnienia, mały spacer po ścieżkach i zapominam o wszystkim.
Pozdrawiam i
- goferek
- 500p

- Kontakt:
Zenia, christinkrysia
Witam Was w gronie dopingujących
Witam Was w gronie dopingujących