Ogród - moje marzenia na jawie (?)
- mmgosik
- 50p

- Od: 9 lis 2010, o 12:20
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Ogród - moje marzenia na jawie (?)
Pozdrawiam Gosia
- pamelka
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 30 gru 2009, o 00:34
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Anetko, a ja dzisaj wybierałam opadłe igiełki iglakowe spośród kamyczków
iście syzyfowe prace
ale już mniej zostało, taras uprzątnięty, można wnosić mebelki i kawkę na stole postawić
Czemu tylko znów zapowiadają nocne przymrozki
Oględziny roślinne zakończone i .... nie jest najgorzej.
Najbardziej dziwiłam się jakimś wyłażącym spod ziemi ....., ale co to pojęcia nie mam
chyba coś tam sadziłam, ale co to
Jutro miedzian na różyczki i praca nad trawnikiem
Oględziny roślinne zakończone i .... nie jest najgorzej.
Najbardziej dziwiłam się jakimś wyłażącym spod ziemi ....., ale co to pojęcia nie mam
Jutro miedzian na różyczki i praca nad trawnikiem
- repas200

- Od: 12 mar 2011, o 13:49
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witam piękny ogródek ;) To dobrze że marzenia staja się jawą (zjawą
)
Pozdrawiam Daniel
Pozdrawiam Daniel
My name is Daniel
malgocha1960, dziękuję za czas poświęcony mojemu ogrodowi. Teraz będzie go coraz mniej, bo dni stają się dłuższe i cieplejsze, więc częściej będziemy w ogrodach
Gorzatko, no coś Ty
ciągle czekają? No patrz, a pisali,że po wpłynięciu kasy wysyłka w ciągu 24 godz.
Ale nic to, poczekamy, poczekamy, wszak mają jeszcze nadejść zimne noce...
Marto, no nie bądź taka surowa dla tej "dzieciny", zaledwie dwudniowej. Tamte fotki są z maja, więc do tego czasu przekonasz się, co wiosna potrafi
A z tą sosną to nie wiem, cóż jej wyrosło, ale wygląda ciekawie przez to
Aniu, Ann-ka72, właśnie zostałam uświadomiona, że na przesyłkę trzeba jeszcze poczekać... Ty do maja?? Nooo, ależ wtedy będzie radość!
Magdo, witaj wiosennie i słonecznie!
Gosiu (mmgosik), witaj! Wzór-powiadasz? To chyba za duże słowo, ale bardzo mnie mobolizuje do nieustannej pracy. I melduję, że cztery krokusy już się ukwieciły
Jolu, no to miałaś nie lada zadanie z tymi igłami... Choć nie wiadomo, co "gorsze": grabienie trawnika czy wybieranie starych igiełek
Ja w tym roku sie zawzięłam i nie ruszam trawnika. Dziś mój M. poczuł zew wiosny... Wygrabił nawet nie 1/3 i czuje się jak po kamieniołomach... Zasugerowałam mu, że z checią mu ulżę i poszerzę nieznacznie
rabatkę, ale gdzież tam! Broni chłop swego
Moje pierwsze sadzone wrzośce pieknie już kwitną... każde kolejne dosadzane to porażka... Chyba właśnie kolejne cztery pójdą na poniewierkę
Poczekam jeszcze...

Gorzatko, no coś Ty
Marto, no nie bądź taka surowa dla tej "dzieciny", zaledwie dwudniowej. Tamte fotki są z maja, więc do tego czasu przekonasz się, co wiosna potrafi
Aniu, Ann-ka72, właśnie zostałam uświadomiona, że na przesyłkę trzeba jeszcze poczekać... Ty do maja?? Nooo, ależ wtedy będzie radość!
Magdo, witaj wiosennie i słonecznie!
Gosiu (mmgosik), witaj! Wzór-powiadasz? To chyba za duże słowo, ale bardzo mnie mobolizuje do nieustannej pracy. I melduję, że cztery krokusy już się ukwieciły
Jolu, no to miałaś nie lada zadanie z tymi igłami... Choć nie wiadomo, co "gorsze": grabienie trawnika czy wybieranie starych igiełek
Moje pierwsze sadzone wrzośce pieknie już kwitną... każde kolejne dosadzane to porażka... Chyba właśnie kolejne cztery pójdą na poniewierkę

Danielu, witaj! To dobrze, że nie zjawą

- malgocha1960

- Od: 8 lut 2010, o 18:15
Nie wiem jak odróżnić wrzosy od wrzośćców i praktycznie nie wiem co mam,więc wszystko obcinam wiosną.
No to teraz jest idealny moment na delikatną perswazjędkny pisze:Jolu Ja w tym roku sie zawzięłam i nie ruszam trawnika. Dziś mój M. poczuł zew wiosny... Wygrabił nawet nie 1/3 i czuje się jak po kamieniołomach... Zasugerowałam mu, że z checią mu ulżę i poszerzę nieznacznierabatkę, ale gdzież tam! Broni chłop swego
![]()
U mnie wrzośce jeszcze daleko w polu
- pamelka

- Od: 30 gru 2009, o 00:34
Widzisz jakiego masz twardzieladkny pisze: Zasugerowałam mu, że z checią mu ulżę i poszerzę nieznacznierabatkę, ale gdzież tam! Broni chłop swego
![]()
Poczekaj jeszcze trochę może zmięknie
Mojemu M i sobie oczywiście kupiłm wertykulator, choć dzisiaj w drodze zpracy tłumaczył, że "może by ten rekuperator jutro podłaczyć"
A może jakiś wypasiony rekuperator ma fukcję naprawy trawnika na wiosnę? 
Paweł, coś Ty! Tu nawet dosadność już nie pomaga. Chłop przecierpi, ale honorowo nie ustąpirispetto pisze: No to teraz jest idealny moment na delikatną perswazję![]()
Jolu, Pawle
Małgosiu, jeżeli masz wrzośce, to ścinając je wiosną, pozbawiasz je kwitnienia. One mają takie igiełki -"listki", a kwiatuszki w kształcie maleńkich, zamkniętych dzwoneczków. Oto zbliżenie, to może Ci ułatwi odróżnienie. Poza tym, że wrzosy kwitną jesienią, a wrzośce- wiosną
To wrzosiec

a to wrzos, w zależności od odmiany inaczej kwitną, ale ich "listki" są inne- grubsze, nie takie igiełkowate

- Aancyk
- 1000p

- Od: 20 lis 2010, o 17:21
Witaj ponownie,
piękna wiosna u Ciebie. Bardzo podoba mi się rabatka z hortensją i berberysami. Czy znasz może ich odmiany?
Myślę właśnie o czymś podobnym.
piękna wiosna u Ciebie. Bardzo podoba mi się rabatka z hortensją i berberysami. Czy znasz może ich odmiany?
Myślę właśnie o czymś podobnym.
- kamykkamyk2
- 500p

- Od: 26 gru 2010, o 08:57
Witam po raz pierwszy
, całkiem fajny masz ogród. 
Wpisuję się, żeby tegoroczna wiosna mi nie umknęła 
No a potem oczywiście lato, jesień...o tej białej, co nadchodzi potem na razie lepiej nie wspominać ;)
No a potem oczywiście lato, jesień...o tej białej, co nadchodzi potem na razie lepiej nie wspominać ;)
- Sure

- Od: 5 lip 2010, o 21:03
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Nowy wątek na wiosnę - dobry pomysł. I pięknie się rozpoczął! 
wpisuję się, żeby śledzić!
wpisuję się, żeby śledzić!
pozdrawiam, Agata
ogród Agaty - cz.4
ogród Agaty - cz.4
Aniu, Aancyk, witaj! Te berberysy to: zielonkawy- Tiny Gold, ciemny - 'Bagatelle'
Kamyk, dziękuję za miłe słowa. Zapraszam częściej
Aniu, Rudominka, tej ostatniej to wszyscy dziękujemy
Agato, witaj! Obejrzałam sobie Twoje nabytki. Ciekawe odmiany, będziesz zadowolona
A dziś dla odmiany domowa hodowla:
tunbergia obudziła się; była siana 10 lutego, wczoraj wzeszło trzecie nasionko

plantacja papryki (co ja z nią zrobię: obrodziła w nadmiarze
)

No i moja hosta, już się dobrze poczuła w domku

Kamyk, dziękuję za miłe słowa. Zapraszam częściej
Aniu, Rudominka, tej ostatniej to wszyscy dziękujemy
Agato, witaj! Obejrzałam sobie Twoje nabytki. Ciekawe odmiany, będziesz zadowolona
A dziś dla odmiany domowa hodowla:
tunbergia obudziła się; była siana 10 lutego, wczoraj wzeszło trzecie nasionko

plantacja papryki (co ja z nią zrobię: obrodziła w nadmiarze

No i moja hosta, już się dobrze poczuła w domku