Zaskoczyły mnie białymi kwiatami, a wszystkie inne dyniowate mają żółte.
Posadziłam w tym roku poraz pierwszy kiwano bez tunelu wprost do gruntu.Rozrosło się okrutnie i byłam pewna ,że nie zakwitnie. Kiedy kilka dni temu poszłam do ogrodu żeby je wyrwać okazało się ,że kwitną i mają dość pokażne zawiązki owoców. Zajżyj więc do nich może i u Ciebie zakwiPrzypuszczam ,że zaczęły kwitnąć na początku sierpnia.Pozdrawiam mmtAlan1980 pisze:Czy wie ktoś kiedy powinno zakwitnąć kiwano???
Zasadziłem je pierwszy raz - są w tuneliku z agrowłókniny. Melony i arbuzy mają już kwiaty i zawiązki, a kiwano jeszcze nie-czy to normalne???
pozdrawiam
Ja w tamtym roku zrywałam kiwano chyba w październiku (jakoś przed pierwszymi przymrozkami) i owoce dalej były zielone. Dopiero po jakimś czasie zaczęły nabierać koloru. Trzymałam je na nasłonecznionym parapecie. Taka ich urodaAlan1980 pisze:od ok 4 tygodni mam full owoców kiwano- niestety żaden z nich jeszcze nie dojrzał, a dokładnie nie zrobił się pomarańczowy. Ciekawe czy jeszcze dojrzeje czy zrywać niedojrzałe i czekać????????
Pozdr
hmmm… zależy co kto lubi. Mnie osobiście smakuje, ale większość osób, które próbowały była dość sceptycznie nastawionaAlan1980 pisze:Zrobię tak jak piszesz, a tak przy okazji -jak tam walory smakowe???
pozdrawiam