Ogródek Marty cz.1

Zdjęcia naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
TAJGA 2008
1000p
1000p
Od: 5 sie 2008, o 09:44

Post »

Witaj Marto.

Piszesz, że jeszcze póŁ roku temu nie byŁo nic, a teraz tyle kwiatów i to kwitnących..Hohoho

Ładnie się zaczyna.

Pozdrawiam
Pozdrawiam i zapraszam
Ogródek TAJGI 2008 2009 2010/2011
Awatar użytkownika
Ewelina
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lut 2007, o 16:26
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Witaj Marto :) Tak ładnie opisałaś swoją radość z powodu "narodzin" pierwszego własnoręcznie posadzonego Zimoita ! Prawda,że to wielka przyjemność obserwować , jak roślinka zmienia się każdego dnia :)
Opis sposobu pozyskania róży PAPAGENO świadczy o tym, że jesteś osobą z temperamentem i wywalczysz do swojego ogródka wszystko , czego zapragniesz . Tak trzymaj. Napisz , proszę, coś jeszcze o tym miejscu - czy to duży ogród , czy zajmujesz się niem sama , od kiedy , itp.
Pozdrawiam E.
* Mój Ogród - cz.7 (aktualna)
Wizytówkai inne moje wątki
"Mam śródziemnomorskie poczucie czasu..."
Awatar użytkownika
rivendel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 sie 2008, o 22:29

Post »

Noooo...W końcu zdecydowałaś sie na pokazanie swojego ogrodu :D
Będę Cię odwiedzaćź, teraz lecę do siebie bo wczoraj mnie nie było na forum :D
Pozdrawiam-AgnieszkaIntro, czekanie na wiosnę
Awatar użytkownika
ElzbietaaG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sie 2008, o 14:57
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Marto jestem tak jak ty na początku tworzenia swojego ogródka, życzę powodzenia ! ;:1 ;:1 ;:1
goni@k
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 wrz 2006, o 13:03
Kontakt:

Post »

Tess pisze:we wrześniu Rododendron????
Dokładnie tak samo byłam zdziwiona kiedy zobaczyłam kwiaty na Rh tydzień temu na targach ogrodniczych.Miły pan mnie oświecił ,że są odmiany ,które powtarzają kwitnienie jesienią .Oczywiście kwiatów jest o wiele mniej niż wiosną a co ciekawsze są też zawiązki pąków kwiatowych na przyszły sezon :shock: :roll: :D
Awatar użytkownika
Kocina
1000p
1000p
Od: 22 lip 2008, o 22:27

Post »

Dziękuję za odwiedziny :D

Ewelina - dla ogródka wszystko! Niestety też ostatnie odłożone zaskórniaki:( bo to wszystko do kupy zebrane takie drogie, a ja nie mogę się oprzeć...

Z przodu przed domem to mam taki skrawek jak na wcześniejszych zdjęciach (ten drugi skrawek widoczny w tle już nie mój). Na tyłach moje jest jakieś 70 m2 - do zrobienia niemal od zera. Jutro wkleję fotki. Zajmuję się sama, ale:
- mam sąsiada-współwłaściciela, który mi kibicuje
- i dzielnego pomocnika, który o prawda stuka się w głowę od czasu do czasu, ale przytarga worki z ziemią, skosi trawę jak poproszę i nawet uprzejmie przyjrzy się kwiatkom, które każę mu podziwiać, bo "patrz! patrz! róża wypuściła jesienne pączki!!".

Ogródek mam od zeszłego roku, ale tak naprawdę zajęłam się dopiero tej wiosny i mnóstwo jeszcze do zrobienia. Co mnie cieszy, bo jak po pracy (czasami zła, czasami zmęczona) włoże te swoje gumiaste rękawiczki i zacznę kopać w ziemi, to czuję jak cała ta złość/zmęczenie odpływa do ziemi i po chwili już jest wszystko dobrze :D A jak nie daj Boże coś nowego zakwitnie, to radość jak stąd do Madrytu :D

Rivendel - ten wątek to po części dzięki Twoim namowom :)

Zaglądam do wszystkich Waszych ogródków i Tyle tam piękności, że aż serce rośnie:D
Teraz już dni takie krótkie, że po pracy zdążyłam ledwie przesadzić 3 rododendrony i już było ciemno. I zdjęć nie porobiłam
Ale takie mi rozkwitło słoneczko:)
Obrazek
taki zwykły kwiatek, a w jesienną pluchę jak ładnie wygląda!
Pozdrawiam ? Ogródek Marty: 1, 2
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lip 2008, o 09:18

Post »

Witaj Marto na forum! Ze swoją ogrodniczą pasją nie mogłaś trafić lepiej. Ogrodnika cieszy każdy kwiatek, pączek czy listek. Jednak radość z pierwszych własnoręcznie posadzonych czy posianych kwiatów jest ogromna i nieporównywalna z niczym innym. Tak trzymaj! Ogródek zapowiada się fajny. Skoro przód tak zmieniłaś w kilka miesięcy to i z tyłem sobie poradzisz. Będę Ci kibicować i możesz liczyć na moje wizyty.
Anikobi
0p - Nowonarodzony
0p - Nowonarodzony
Od: 23 wrz 2008, o 22:13

Post »

Piękny ogródek
A za rok bedzie jeszcze piękniejszy,
Awatar użytkownika
rivendel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 sie 2008, o 22:29

Post »

Taaak...Martuś, pewnie do mojego zaglądałaś i piękności się naoglądałaś? :;230 Proszę o więcej zdjeć- jest ślicznie!!!
Pozdrawiam-AgnieszkaIntro, czekanie na wiosnę
Awatar użytkownika
Dynka
500p
500p
Od: 4 sty 2008, o 22:14

Post »

A mi podoba się układ zieleni przed domem. Ma swój klimat. Zimowit piękny, u mnie deszcz połamał i zniszczył część kwiatów. kwitnące rh jesienią czasem się zdarzają, u mnie azalia kwitła przez kilka lat. tak miała taka kaczka dziwaczka.
Nie zawsze to co jest lżejsze jest przyjemniejsze!
Mój ogród...
Moje donice
Awatar użytkownika
Kocina
1000p
1000p

Post »

Tra la la ;:63 ! Rośnie, rośnie!

Obrazek Obrazek Obrazek

ostanie zdjęcie jest z dziś.
Coś przegryzę i wrzucę zdjęcia z tyłów domu.
Awatar użytkownika
Kocina
1000p
1000p

Post »

Rivendel - masz kawał pięknej ziemi do obrobienia :)

tu.ja - dziękuję za wsparcie i zapraszam w każdej chwili:)

Dynka - jak się ciesze że Ci się podoba :D

Nie bardzo wiedziałam jak to zagospodarować. Pod sosną pełno igliwia i podobno nic tam nie chciało wcześniej rosnąć. Więc doczytałam, że tam kwaśniejsza gleba musi być, to posadziłam wrzosy, azalie i pierisy. To tam własnie zakwitł rh:) A wrzosy niedawno posadzone już pięknie się zbierają do kwitnięcia. Trawnik to kolejny pas - takie przejście od azalii do róż. Poza tym jest ta ta paskudna studzienka, która na wiosnę zarośnie "czymś" - jeszcze nie wiem czym, ale wymyślę. Poza tym zawsze marzył mi się trawnik z zimowitami na jesień i krokusami na wiosnę. Zimowity - jak widać - już wypełzły. Krokusy czekają na swoją wiosenną porę. Wokół dziękuję jest kołnierz z betonu, gdzie nic by nie urosło, więc wykombinowałam, że obsieję trawą. Wtedy jeszcze nie wiedziałam, że ładna trawa nie urośnie na wszystkim :oops: i widać to jak na dłoni, gdzie ten beton jest pod spodem. Spójrzcie:
Obrazek
wszędzie dookoła bujnie rośnie, a na kołnierzu tak aby-aby.. tam właśnie z rzyźniejszej części puszczę coś co zakryje ten kawałek.
Na studzience coś zwiśnie z doniczki (bo yukka wywędruje na tyły). No i zobaczymy jak to wyjdzie :)
Awatar użytkownika
ewkapaw
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 sty 2008, o 09:18

Post »

Serdecznie witam na forum
Miło mi , że jest następna dobrze " zakręcona ogrodniczka " , której sprawia przyjemność i radość każdy kwiatek , a zwłaszcza przez siebie posadzony . :lol:
Pozdrawiam EWA
Spis linków
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 kwie 2007, o 20:04

Post »

Witaj Marto!
Cudne te Twoje zimowity. To niesamowite uczucie, jak na Twoich oczach budzi się do życia coś tak pięknego, prawda?
I jeszcze ta świadomość, że to Twoja zasługa, że to twoje ręce umieściły w glebie tę uśpioną cebulkę. Ja też lubię zimowity, one tak pięknie żegnają lato.....
Pozdrowienia z Kaszub Maria :wit
Awatar użytkownika
Kocina
1000p
1000p

Post »

Ewa, Maria - cieszę się że zajrzałyście :wit Aż mi cieplej na sercu :)

No dobrze, a teraz mniej reprezentacyjna część, czyli tyły domu. Niedawno było tak:
Obrazek

Teraz niewiele lepiej, bo wszystko dopiero co posadzone i to dopiero do zakwitniecia na wiosnę, ale jakoś tak.. porządniej :wink:
Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek

Trzeba patrzeć od lewej do prawej - ostatnie zdjęcie to ta rabatka po lewej.
To na środku to zryty przez krety trawnik :cry:

A z tyłu, za plecami mielibyśmy takie coś:
przed "remontem" Obrazek

i po remoncie Obrazek

pod tą sosną zamiast żurawek dodam hebe - właśnie wyczytałam że żurawka nie lubi kwaśnej gleby :oops:

Straszny tam bałagan, wiem :oops:
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”