W.o...Maluszkach, dzieciach. 1cz.(2006.08-2008.10)
- Elizabetka
 - Przyjaciel Forum

- Od: 4 lip 2006, o 20:04
 - Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

- Nela
 - Przyjaciel Forum

- Od: 18 paź 2006, o 17:09
 - Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Pozdrowionka dla wszystkich
- lila31
 - Przyjaciel Forum - gold

- Od: 20 lip 2006, o 12:06
 - Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Aurynko nie chcę się wypowiadać na temat zachowania współczesnej młodzieży, bo użyłabym zbyt mocnych słów, ale to są skutki bezstresowego wychowania dzieci albo w ogóle braku wychowania.
Dowcip o bezstresowym wychowaniu chyba znacie ale napiszę.
W tramwaju jedzie matka z pięcioletnim dzieckim. Matka stoi, a maluch wygodnie rozparty na siedzeniu, nudzi się. Wierci się, kręci, zagląda na współpasażerów. Przy okazji tego kopnie, innego wysmaruje lizakiem, matka nie reaguje na zachowanie syna.
Ktoś ze starszych ludzi prosi ją o uspokojenie malca, na co matka odpowiada, że ona wychowyje swoje dziecko bezstresowo.
Wśród podróżnych jest także młody człowiek, który przypatruje się malcowi i żuje gumę. W pewnym momencie, wyjmuje gumę z ust i przykleja ją matce niesfornego dziecka, na czole.
Kobieta zaczyna krzyczeć na młodzieńca, że źle wychowany, że to chamstwo itd. Na to młody człowiek odpowiada grzecznie, proszę panią ja też jestem wychowany bezstresowo.

Dowcip o bezstresowym wychowaniu chyba znacie ale napiszę.
W tramwaju jedzie matka z pięcioletnim dzieckim. Matka stoi, a maluch wygodnie rozparty na siedzeniu, nudzi się. Wierci się, kręci, zagląda na współpasażerów. Przy okazji tego kopnie, innego wysmaruje lizakiem, matka nie reaguje na zachowanie syna.
Ktoś ze starszych ludzi prosi ją o uspokojenie malca, na co matka odpowiada, że ona wychowyje swoje dziecko bezstresowo.
Wśród podróżnych jest także młody człowiek, który przypatruje się malcowi i żuje gumę. W pewnym momencie, wyjmuje gumę z ust i przykleja ją matce niesfornego dziecka, na czole.
Kobieta zaczyna krzyczeć na młodzieńca, że źle wychowany, że to chamstwo itd. Na to młody człowiek odpowiada grzecznie, proszę panią ja też jestem wychowany bezstresowo.
Swego czasu uczyłam chwilkę w trzech państwowych przedszkolach j. angielskiego. W życiu bym nie powiedziała, (zanim nie zobaczyłam na własne oczy), że gówniarz 5 letni może do dyrektorki powiedzieć "spadaj na drzewo, bo i tak mi nic stara ruro nie zrobisz", a jedna   dziewczynka 6 letnia kopnęła swoją panią w trakcie rytmiki w nogę, a jak ta podniosła na nią głos to mała oznajmiła, ze powie mamie, a mama swojemu adwokatowi i zostanie zwolniona z pracy. 
Codziennie było na co popatrzeć . Nauczyciele po prostu nie mają już w ogóle autorytetu.

Codziennie było na co popatrzeć . Nauczyciele po prostu nie mają już w ogóle autorytetu.
- 
				Reposit-10
 - Konto usunięte na prośbę.
 - Od: 22 sty 2006, o 11:50
 - Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Owszem byłam tamAmlos pisze:Byłaś przy tym Aurynko? Znając Twój temperament - domyślam się,
że nie. Pewnie by pióra poleciały z tego napastnika?!![]()
Czy skutki są drastyczne? Jak mały się czuje?
Znasz tego złoczyńcę?
Pozdrawiam. Uściskaj Maluszka!
Mój mały płakał strasznie
- 
				Reposit-10
 - Konto usunięte na prośbę.
 - Od: 22 sty 2006, o 11:50
 - Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Nie sądzę abym miała kłopotylila31 pisze:No i tu dziewczyny zaczyna się problem.
Jeżeli ten łobuz ma rozsądnych rodziców (niestety z doświadczenia szkolnego wiem, że takich jest niewielu) to mu jeszcze dołożą, ale jeśli oni też stosują metodę bezstresowego wychowania, to możesz Aurynko mieć kłopoty.
Dałam kolesiowi wybór : albo klęknie przede mną na ulicy i przeprosi albo dzwonię na policję i do jego rodziców i posiedzi w poprawczaku do 18 roku życia. Nic na to nie poradzę, że akurat małolat wraz ze swoimi kumplami był na wagarach i nie wyobrażał sobie aby starzy mieli się o tym dowiedzieć. Poza tym palił papierosa, a ja się go grzecznie zapytałam czy tatuś wie o tym.
Oznajmiłam mu także, że źle trafił, bo na pewno w sądzie mam więcej znajomości niż on. Nastraszyłam go też, że za znęcanie się nad tak małym dzieckiem sądy wymierzają najsurowsze kary na dzień dzisiejszy.
Takie cwaniaczki to mocne w gębie, ale jak przyjdzie co do czego ,to są jak masełka.
- Admiiin
 - Przyjaciel Forum

- Od: 6 wrz 2006, o 22:02
 - Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
 - Kontakt:

A mi metoda bardzo się spodobała.
16- latek zapamięta sobie i przemyśli swoje zachowanie może w obawie, że znów na kogoś podobnego trafi.

16- latek zapamięta sobie i przemyśli swoje zachowanie może w obawie, że znów na kogoś podobnego trafi.
---...==  Admin  ==...---
Przyjazne Forum.... dla Kochających Rośliny...
www.FORUMOGRODNICZE.info

Przyjazne Forum.... dla Kochających Rośliny...
www.FORUMOGRODNICZE.info