Ogród barakudy
- alana
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 2 wrz 2007, o 22:10
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Śliczne te lilie :P w ogóle Twój ogródek i każda jego cząstka, na każdym zdjęciu wygląda super.
Mógłbyś napisać jaka to odmiana tej róży?

Mógłbyś napisać jaka to odmiana tej róży?
Pozdrawiam, Alicja
Działka w mazurskiej krainie
Działka w mazurskiej krainie
- amba19
- Od: 11 kwie 2007, o 20:04
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Od pewnego czasu oglądam Twoje zdjęcia, uważam że są to jedne z najlepszych fotografii na tym forum.
Bardzo się ucieszyłam, że wreszcie można zajrzeć do Twojego ogrodu. Tyle pochwał padło już pod jego adresem i wszystkie są w pełni zasłużone. Oglądanie takich pięknych zakątków zapobiega zimowej depresji ;:43
Nie daj się prosić i pokaż więcej zdjęć. Pozdrawiam AMBA
Bardzo się ucieszyłam, że wreszcie można zajrzeć do Twojego ogrodu. Tyle pochwał padło już pod jego adresem i wszystkie są w pełni zasłużone. Oglądanie takich pięknych zakątków zapobiega zimowej depresji ;:43
Nie daj się prosić i pokaż więcej zdjęć. Pozdrawiam AMBA
-
- 500p
- Od: 23 mar 2007, o 17:37
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witaj Barakudo , już jakiś czas temu miałam okazję podziwiać Twoje zdjęcia zarówno z ogrodu jak i przyrody i powiem że są przepiekne. A co do ogrodu , oczka wodnego to powiem tak : wszystko zadbane i dopracowane w idealnych szczegółach. Jedynie to strażnik oczka mnie troche zaszokował
Pozdrawiam serdecznie Kasia

Pozdrawiam serdecznie Kasia
Faktycznie oczko jest częściowo zacienione.W lecie słońce świeci bezpośrednio do około 13.Sosna rosnąca przy brzegu skutecznie chroni przed nadmiarem słońca,wodę mam kryształowo czystą dzięki dużej ilości roślin .Oczywiście glony również się pojawiają w strefie brzegowej ,na szczęście tylko chwilowo.a że wszystko dosyć ładnie kwitnie to zasługa podłoża ,w skład którego wchodzi głównie glina , ziemia ogrodowa ,żwir ,i piasek budowlany.Dwa ostatnie składniki służą do rozluźnienia.To wszystko mieszam i wkładam do podkolanówki takiej pończochowej od zony. Do środka wkładam roślinę i do wody.W tej sytuacji doniczki są zbędne.a roślina z dziecinną łatwością daje sobie radę z podkolanówka .tak mam zrobione w każdej ze stref oczka .Oczywiście doniczki też posiadam .reniazt pisze:Ale u ciebie pięknie w ogrodzie. A oczko po prostu super. Powiedz jak ty to robisz, że u ciebie tak pięknie w nim rosna i kwitną grzybienie oraz inne rosliny. Oczko chyba masz choć częściowo w cieniu. Moje jest w pełnym slońcu i ciągle problem z glonami.
- bogusia177
- Od: 14 wrz 2007, o 08:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Przedstawiam kilka popularnych roślin sadzonych w skarpetach.chatte pisze:Fantastyczny pomysł! Właśnie zamierzam w tym roku zrobic oczko wodne i martwię się, jak sadzić rosliny, bo nie mam przecież żadnego doświadczenia. Czy mógłbyś zdradzić, jakie konkretnie rosliny masz w tych podkolanówkach?

Lilie wodne ze względu na swoje rozmiary ciągle rosną w doniczkach,natomiast młodsze rośliny sadzę w wyżej wymienionym sposobie.
- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Brawo
za pomysł z wykorzystaniem rajstop. A napisz jeszcze jak mocujesz je na brzegu, aby nie utonęły, gdyż ciężar wzrasta wraz ze wzrostem rośliny w środku.
A jak ograniczasz rozrost gajowca żółtego, który niemiłosiernie mocno się rozrasta.

A jak ograniczasz rozrost gajowca żółtego, który niemiłosiernie mocno się rozrasta.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki