Ogród barakudy

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
JSZFRED
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lut 2008, o 18:02
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj,
Takie widoczki moge oglądac całymi nocami, pięknie i ta przestrzeń to chyba spory ogród , mam ogromny apetyt na takie fotki prosze o nową porcję.
Pozdrawiam
Pozdrawiam Asiorek

Asiorlinki
Awatar użytkownika
alana
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 wrz 2007, o 22:10
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Śliczne te lilie :P w ogóle Twój ogródek i każda jego cząstka, na każdym zdjęciu wygląda super. ;:215
Mógłbyś napisać jaka to odmiana tej róży?
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 kwie 2007, o 20:04

Post »

Od pewnego czasu oglądam Twoje zdjęcia, uważam że są to jedne z najlepszych fotografii na tym forum.
Bardzo się ucieszyłam, że wreszcie można zajrzeć do Twojego ogrodu. Tyle pochwał padło już pod jego adresem i wszystkie są w pełni zasłużone. Oglądanie takich pięknych zakątków zapobiega zimowej depresji ;:43
Nie daj się prosić i pokaż więcej zdjęć. Pozdrawiam AMBA
goni@k
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 wrz 2006, o 13:03
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Bardzo mi się podoba Twój ogród :D
Oczko jest świetne ,ładnie wkomponowane w całość ,sprawia wrażenie naturalistyczne .
Ten wspaniały efekt jest możliwy dzięki dorosłym drzewom i krzewom ,które tworzą taki niepowtarzalny klimat ogrodu :D
Na dodatek robisz świetne fotki więc wklejaj jak najwięcej :D :D :D
Awatar użytkownika
barakuda
100p
100p
Od: 16 lut 2007, o 19:46

Post »

Choć do wiosny jaszcze kawałek ,postanowiłem ją trochę przyśpieszyć .Przynajmniej w obrazach ,tak będzie za kilka tygodni .
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Irena37
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2008, o 18:27

Post »

Witaj Barakudo. Spacerowałam po twoim ogrodzie, no i na dłużej zatrzymałam się przy oczku. Jest przepiękne, bardzo naturalne, otoczone pięknymi roślinami. Spodobała mi się również kępa różnych traw, wygląda niezwykle efektownie. Zresztą każdy fragment ogrodu jest piękny. Pozdrawiam Irena.
Katarzynka
500p
500p
Od: 23 mar 2007, o 17:37

Post »

Witaj Barakudo , już jakiś czas temu miałam okazję podziwiać Twoje zdjęcia zarówno z ogrodu jak i przyrody i powiem że są przepiekne. A co do ogrodu , oczka wodnego to powiem tak : wszystko zadbane i dopracowane w idealnych szczegółach. Jedynie to strażnik oczka mnie troche zaszokował :wink:
Pozdrawiam serdecznie Kasia
Awatar użytkownika
reniazt
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 wrz 2007, o 20:42

Post »

Ale u ciebie pięknie w ogrodzie. A oczko po prostu super. Powiedz jak ty to robisz, że u ciebie tak pięknie w nim rosna i kwitną grzybienie oraz inne rosliny. Oczko chyba masz choć częściowo w cieniu. Moje jest w pełnym slońcu i ciągle problem z glonami. ;:87
Pozdrawiam, Renia
W moim ogrodzie cz.1, cz.2, cz.3
Awatar użytkownika
barakuda
100p
100p

Post »

reniazt pisze:Ale u ciebie pięknie w ogrodzie. A oczko po prostu super. Powiedz jak ty to robisz, że u ciebie tak pięknie w nim rosna i kwitną grzybienie oraz inne rosliny. Oczko chyba masz choć częściowo w cieniu. Moje jest w pełnym slońcu i ciągle problem z glonami. ;:87
Faktycznie oczko jest częściowo zacienione.W lecie słońce świeci bezpośrednio do około 13.Sosna rosnąca przy brzegu skutecznie chroni przed nadmiarem słońca,wodę mam kryształowo czystą dzięki dużej ilości roślin .Oczywiście glony również się pojawiają w strefie brzegowej ,na szczęście tylko chwilowo.a że wszystko dosyć ładnie kwitnie to zasługa podłoża ,w skład którego wchodzi głównie glina , ziemia ogrodowa ,żwir ,i piasek budowlany.Dwa ostatnie składniki służą do rozluźnienia.To wszystko mieszam i wkładam do podkolanówki takiej pończochowej od zony. Do środka wkładam roślinę i do wody.W tej sytuacji doniczki są zbędne.a roślina z dziecinną łatwością daje sobie radę z podkolanówka .tak mam zrobione w każdej ze stref oczka .Oczywiście doniczki też posiadam .
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52

Post »

Fantastyczny pomysł! Właśnie zamierzam w tym roku zrobic oczko wodne i martwię się, jak sadzić rosliny, bo nie mam przecież żadnego doświadczenia. Czy mógłbyś zdradzić, jakie konkretnie rosliny masz w tych podkolanówkach?
Awatar użytkownika
reniazt
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 wrz 2007, o 20:42

Post »

Ale super pomysł na sadzenie roslin w oczku. W życiu by mi to do głowy nie przyszlo. A te lilie wodne też tak sadzisz?
Pozdrawiam, Renia
W moim ogrodzie cz.1, cz.2, cz.3
Awatar użytkownika
bogusia177
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 wrz 2007, o 08:38
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witam barakudo ,sama mam oczko które będę tego roku przerabiała ,ale nigdy bym nie pomyślała o kolanówkach ,że można je użyć do nasadzeń --wykorzystam ten pomysł ---oczko śliczne :P
Awatar użytkownika
nezka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 gru 2007, o 19:21

Post »

Barakudo ogródek piękny :lol: . Oczko jeszcze ładniejsze :lol: . Ja też lubię kiedy rośliny są gęsto posadzone. Sprawia to wrażenie obfitości :lol: .
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
barakuda
100p
100p

Post »

chatte pisze:Fantastyczny pomysł! Właśnie zamierzam w tym roku zrobic oczko wodne i martwię się, jak sadzić rosliny, bo nie mam przecież żadnego doświadczenia. Czy mógłbyś zdradzić, jakie konkretnie rosliny masz w tych podkolanówkach?
Przedstawiam kilka popularnych roślin sadzonych w skarpetach.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Lilie wodne ze względu na swoje rozmiary ciągle rosną w doniczkach,natomiast młodsze rośliny sadzę w wyżej wymienionym sposobie.
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Brawo ;:63 za pomysł z wykorzystaniem rajstop. A napisz jeszcze jak mocujesz je na brzegu, aby nie utonęły, gdyż ciężar wzrasta wraz ze wzrostem rośliny w środku.
A jak ograniczasz rozrost gajowca żółtego, który niemiłosiernie mocno się rozrasta.
Grażyna.
kogro-linki
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”