Storczyki Storczykowej
- malgosia_u
- 30p - Uzależniam się...

- Od: 11 sty 2009, o 09:45
- Storczykowa
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 7 lut 2008, o 19:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
no ten ma duże kropki. ten drugi też. mam jeszcze 2 z małymi kropeczkami, ale tamte mają całkiem inne kwiaty. jeden jest ciemnoróżowy, też kiedyś fotki wstawiałam. a kwiaty ma słodziutkie, oryginalne i piegowate. tamten biały był nieduży, ale jego kwiaty miały conajmniej 14-15 cm. chciałabym takiego. ale nie wiem, czy uda mi się spotkać z tak wielkimi kwiatami i tak taniego. było mnóstwo pięknych, ale coś trzeba było wybrać. wybór był bardzo trudny, a miałam bardzo mało czasu na zastanawianie się.
- Storczykowa

Dusia, jeśli te zdjęcia z poprzedniej strony sama zrobiłaś, to gratuluję ! Bardzo dobrze Ci wyszły
Piękne masz obecnie kwitnące falenopsisy !
Zazdroszczę tym, którzy potrafią wybrać wśród nich tego, który najbardziej się podoba...
Dla mnie, każdy z nich ma coś uroczego. Ostatnio zakwitł mi taki najpopularniejszy w kolorze.
Dostałam go 2 lata temu, jako dosyć słabą roślinkę. To jego pierwsze kwitnienie po tych 2 latach.
I jak tu powiedzieć, że jest mniej piękny od innych ...?
Zazdroszczę tym, którzy potrafią wybrać wśród nich tego, który najbardziej się podoba...
Dla mnie, każdy z nich ma coś uroczego. Ostatnio zakwitł mi taki najpopularniejszy w kolorze.
Dostałam go 2 lata temu, jako dosyć słabą roślinkę. To jego pierwsze kwitnienie po tych 2 latach.
- Storczykowa

tak, fotki robię sama, bo lubi robić wszystko po swojemu i tak jak mi się podoba. jak jakaś wyjdzie nieładna to kasuję i robię jeszcze raz.Art pisze:Dusia, jeśli te zdjęcia z poprzedniej strony sama zrobiłaś, to gratuluję ! Bardzo dobrze Ci wyszły![]()
Phalaenopsisów dzisiaj podobało mi się dużo, ale nie mogłam wziąść więcej niż 1. gdybym mogła wziąść 2, wzięłabym tego białego. gdyby były takie z mazami, wzięłabym tego z mazami. ale nie było. były bordowe, rózowe, żółte, nakrapiane, te z liśćmi w kropki, zdeformowane (pelloric), białe... wybór bardzo duży i do tego storczyki w dobrym stanie i tanie (20 zł).
i rzeczywiście każdy storczyk ma w sobie coś ładnego. kwitnienie tego Phalaenopsisa na pewno bardzo cię ucieszyło, zwłaszcza, że to była słaba roślina i czekałaś 2 lata na jego kwiaty, ale w końcu odwdzięczył ci się za opiekę.
- Agita

- Od: 5 lis 2008, o 15:22
A w jakim byłaś sklepie, obi?
Na tym ostatnim zdjęciu storczyk wsród zieleni wyglada najpiękniej, widać jaki jest rozświetlony. No i te listki cudne, też mi się takie marzą. To u Ciebie w pokoju robione? jakieś odżywki tam nawet widzę, zaczęłaś używać?
Na tym ostatnim zdjęciu storczyk wsród zieleni wyglada najpiękniej, widać jaki jest rozświetlony. No i te listki cudne, też mi się takie marzą. To u Ciebie w pokoju robione? jakieś odżywki tam nawet widzę, zaczęłaś używać?
Pozdrawiam, Agnieszka
Storczyki cz. I ; Storczyki cz. II ; Tu inne zielone
"Nie ma jednej prawdy, jeśli rzetelnie obserwuje się człowieka" Z. Zapasiewicz
Storczyki cz. I ; Storczyki cz. II ; Tu inne zielone
"Nie ma jednej prawdy, jeśli rzetelnie obserwuje się człowieka" Z. Zapasiewicz
- Tulipan998

- Od: 31 paź 2008, o 09:08
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Lokalizacja: Podkarpackie - Sokołów Małopolski ok. 25 km. od Rzeszowa , Strefa klimatyczna 6a
- Kontakt:
O mamusiu.... , boski , cudny , piekny , przepiękny , sliczny , prześliczny....
Ale cuuuudo.... kupiłaś... , jaki dorodny...
A gdzie to miejsce na ziemi , gdzie sprzedają takie cuda ?
|| Mój spis linków || Zagłosuj na nasze forum || Pozdrawiam , Artur ||
|| Prawdziwe piękno jest odblaskiem duszy. ~ Michel Quoist ||
|| Prawdziwe piękno jest odblaskiem duszy. ~ Michel Quoist ||
- Jeanne
- 1000p

- Od: 21 gru 2007, o 16:08
Ale cuuuudo
i na dodatek już jednego takiego masz
taki też figuruje na mojej liście chciejstw 
Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki
Moje storczyki
- Storczykowa

mi się tak podobają że mam teraz 2
fajnie by było, gdyby kiedyś zakwitły obydwa naraz. ten drugi pewnie długo nie zakwitnie, bo niedawno był przesadzany do większej doniczki i musi się do niej przyzwyczaić. coraz więcej pąków otwiera się na innych moich Phal. biały, ten co miał tak dużo kwiatów, chyba przedłuża pędzik i odgałęzienia.