Mój ogród - Ewelina- 1cz.2007r.

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Ewelina
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lut 2007, o 16:26
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Smutno mi... :( złe wieści, pogoda średnia(rano było słonecznie , teraz się chmurzy...), kiepski nastrój :( Muszę to z siebie "strząsnąć" i wyjść np. na obchód ogrodu...ale i na to niewielką mam ochotę.
* Mój Ogród - cz.7 (aktualna)
Wizytówkai inne moje wątki
"Mam śródziemnomorskie poczucie czasu..."
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 kwie 2007, o 20:04
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ewelinko jaki cudny "fioletuń", będę szukać nasion lub sadzonek na wiosnę.
Mnie udało się wyhodować całkiem już sporą kosodzrzewinę z nasionka(nasiona były kupione w paczuszce). Wklejam zdjęcie :D Obrazek
Awatar użytkownika
KarolinaL
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 2 kwie 2007, o 18:08

Post »

Ewelinko, jak się masz kochana? Mam nadzieję, że chociaż pogoda poprawiła Ci humor, bo na złe wieści to już nie mam rady (tak mi przykro :( ). Po mojej stronie Poznania było pogodnie przez większość dnia, a po Twojej? :wink:
Katka
200p
200p
Od: 29 cze 2007, o 17:59

Post »

Kupiłam dzisiaj gazetkę „Twój ogrodnik” i tak szybko przeglądając patrzę na artykuł „Ogrody Czytelników” i co widzę znam skądś ten ogród (takich pięknych się nie zapomina :D ) ze zdjęć no i oczywiście podpis pod artykułem tylko mnie upewnił, że to Twój uroczy ogród Ewelinko :shock: .
Gratuluje ;:63 .
Pozdrawiam
Katka
Mój zielony zakątek
ANETA
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 lis 2006, o 19:12

Post »

Ewelinko i nic się nie przyznałaś :!: ;:78 jutro popatrzę po kioskach może dostanę taką gazetkę :wink:
Awatar użytkownika
Beata T
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 18 sie 2007, o 18:40

Post »

Ale szkoda, że ten bieluń jest jedno roczny :(
Nowe zakupy - różowy tulipan ładnie się prezentuje , szkoda że do wiosny tak daleko :)
Gratuluje . ;:138 ;:138 ;:138
IwonaA
100p
100p
Od: 5 wrz 2007, o 09:33

Post »

Ewelinko muszę Ci powiedzieć, że ja też poznałam ogród w gazetce :lol:
nie dziwię się wcalę, że takie ogrody są zamieszczane w czasopismach.
Jest piekny :!: :!: :!: :!: :!:
Iwona
---------------
Życie jest piękne....
Awatar użytkownika
SoniaJ
200p
200p
Od: 15 wrz 2007, o 22:19

Post »

Czaję się tak i czaję...A co mi tam,w końcu się włączę do rozmowy.Piękny ten twój ogród Ewelino,tylko pozazdrościć.Miło popatrzeć,na coś co się komuś tak ładnie udało.Pozdrawiam.Sonia.
Awatar użytkownika
Raczek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2007, o 21:26
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Pięknie. pięknie Ewelino!!
Też właściwie przez przypadek kupiłam gazetę i co widzę twój ogród.
Gratulację.

A gdzie ty właściwie podziewasz się?
Pozdrawiam Ania
Ogródek Raczka 7
Awatar użytkownika
Ewelina
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Kontakt:

Post »

Witam po małej przerwie i dziękuję Wam za miłe słowa :D Jestem zaskoczona ,że znalazłyście mój ogród w piśmie "Twój ogrodnik" i to wcześniej , niż ja... Sądziłam ,że to pisemko ma mniejszy, lokalny zasięg, a tu niespodzianka. Numer dostał się w moje ręce dopiero wczoraj , więc nie zwlekam i się chwalę , a jak !

Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
anulka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 23 mar 2007, o 21:26
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Serdecznie Ci gratuluję!!!!Zawsze Ci pisałam ,ze sosny masz cudowne i ,ze bardzo mi się podobają :D Miło jest ogladać swój ogród w gazecie
kontrapunkt
100p
100p
Od: 24 mar 2007, o 21:35

Post »

Dawno nie zaglądałam na Forum ,ale jak już jestem ,nie mogłam zajżeć do Ciebie . Jak zwykle urokliwie- gdzie takie bielunie - fioletowe farbują ? .Tylko uważajcie z tymi nasionkami -bo mają bardzo mocne działanie halucynogenne i narkotyczne i niebezpieczne dla życia .Ja znam takie dzieciaki ,które o tym wiedzą ,no i niestety miałam już kilka spotkań (mało przyjemnych dla tych pierwszych - w murach szpitala). Ewelinko ,czy to czasopismo jest faktycznie czasopismem lokalnym ? (myślę ,że to żart -porozglądam się i kupię ) Sądzę ,że chociażby dla Twego ogrodu jest warte grzechu (ale się pięknie podlizałam - prawda?)
pozdrowionka
Inka
Awatar użytkownika
Ewelina
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Kontakt:

Post »

Kobietki ! Sosny zwalają codziennie na trawnik i okoliczne rośliny "śliczne", suche igły , za co każdego roku o tej porze przestaję je lubić ( przejdzie mi wiosną). Na okrągło więc grabię , zbieram i przeklinam pod nosem ( ale tylko tak po cichutku...) Natomiast mówiąc o "lokalności " pisma "Twój ogrodnik" miałam na myśli to, że ma niewielki nakład i sądziłam,że jest kolportowane w zach. części kraju, ale widać nie doceniłam go...To pismo cenię i czytam od pierwszego numeru, zawiera bowiem mniej kolorowych obrazków , ale za to wiele cennych informacji i porad tym bardziej wartościowych, że dotyczących roślin dających się z powodzeniem uprawiać w naszej ogrodowej rzeczywistości- klimat, warunki glebowe, dostępność na rynku...

Tymczasem dotarła do mnie przesyłka z zamówionymi nasionkami i cebulkami. Oto moje nowe nabytki :
- nasionka

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

- i cebulki tulipanów i ...różowego Psizęba(!)

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Teraz muszę wymyślić , gdzie posadzę dodatkowych 130 cebul tulipanów ( bo tyle w sumie dokupiłam) , a potem je posadzić...;:131 I wtedy już radośnie będę czekać na wiosnę i kwiatowy festiwal ;:31
Awatar użytkownika
SoniaJ
200p
200p
Od: 15 wrz 2007, o 22:19

Post »

Ewelina,gratulacje!
Widzieć swój ogród w czasopiśmie to musi być coś!!!!!!!!
Ja bym się czymś takim do końca życia chwaliła...
Pozdrawiam.Sonia.
Awatar użytkownika
Ewa_888
---
Od: 11 maja 2007, o 11:17

Post »

Och Ewelinko, to faktycznie zaszalałaś z tymi cebulami. U mnie również przybyło trochę cebul, ale nawet jak dodam wszystkie czyli lilie, czosnki, narcyze i jeszcze inne to nie uzbieram tyle. Piszesz o uciążliwości sosen. Właśnie u mnie pod sosną, zauważyłam dużo igieł i już teraz wiem że nie mogę wysypywać kamieniami całego placu (drobniejszymi).
Dzisiaj stałam się posiadaczką "Twojego ogrodnika" :lol: , chciałabym tylko mieć egzemplarz z autografem. Ale w końcu i tak będę się wszystkim chwalić, że te paprocie, które rosną pod sosną rosły najpierw w Twoim ogrodzie. :lol:
Pozdrawiam Ewa

Być może dla świata jesteś tylko człowiekiem, ale dla niektórych ludzi jesteś całym światem. /Gabriel Garcia Marquez/
Mój ogródek.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”