Mój ogród - Ewelina- 1cz.2007r.
- Raczek
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 31 mar 2007, o 21:26
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Pięknie. pięknie Ewelino!!
Też właściwie przez przypadek kupiłam gazetę i co widzę twój ogród.
Gratulację.
A gdzie ty właściwie podziewasz się?
Też właściwie przez przypadek kupiłam gazetę i co widzę twój ogród.
Gratulację.
A gdzie ty właściwie podziewasz się?
Pozdrawiam Ania
Ogródek Raczka 7
Ogródek Raczka 7
- Ewelina
- Przyjaciel Forum

- Od: 4 lut 2007, o 16:26
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Witam po małej przerwie i dziękuję Wam za miłe słowa
Jestem zaskoczona ,że znalazłyście mój ogród w piśmie "Twój ogrodnik" i to wcześniej , niż ja... Sądziłam ,że to pisemko ma mniejszy, lokalny zasięg, a tu niespodzianka. Numer dostał się w moje ręce dopiero wczoraj , więc nie zwlekam i się chwalę , a jak !

-
kontrapunkt
- 100p

- Od: 24 mar 2007, o 21:35
Dawno nie zaglądałam na Forum ,ale jak już jestem ,nie mogłam zajżeć do Ciebie . Jak zwykle urokliwie- gdzie takie bielunie - fioletowe farbują ? .Tylko uważajcie z tymi nasionkami -bo mają bardzo mocne działanie halucynogenne i narkotyczne i niebezpieczne dla życia .Ja znam takie dzieciaki ,które o tym wiedzą ,no i niestety miałam już kilka spotkań (mało przyjemnych dla tych pierwszych - w murach szpitala). Ewelinko ,czy to czasopismo jest faktycznie czasopismem lokalnym ? (myślę ,że to żart -porozglądam się i kupię ) Sądzę ,że chociażby dla Twego ogrodu jest warte grzechu (ale się pięknie podlizałam - prawda?)
pozdrowionka
pozdrowionka
Inka
- Ewelina
- Przyjaciel Forum

- Od: 4 lut 2007, o 16:26
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Kobietki ! Sosny zwalają codziennie na trawnik i okoliczne rośliny "śliczne", suche igły , za co każdego roku o tej porze przestaję je lubić ( przejdzie mi wiosną). Na okrągło więc grabię , zbieram i przeklinam pod nosem ( ale tylko tak po cichutku...) Natomiast mówiąc o "lokalności " pisma "Twój ogrodnik" miałam na myśli to, że ma niewielki nakład i sądziłam,że jest kolportowane w zach. części kraju, ale widać nie doceniłam go...To pismo cenię i czytam od pierwszego numeru, zawiera bowiem mniej kolorowych obrazków , ale za to wiele cennych informacji i porad tym bardziej wartościowych, że dotyczących roślin dających się z powodzeniem uprawiać w naszej ogrodowej rzeczywistości- klimat, warunki glebowe, dostępność na rynku...
Tymczasem dotarła do mnie przesyłka z zamówionymi nasionkami i cebulkami. Oto moje nowe nabytki :
- nasionka

- i cebulki tulipanów i ...różowego Psizęba(!)

Teraz muszę wymyślić , gdzie posadzę dodatkowych 130 cebul tulipanów ( bo tyle w sumie dokupiłam) , a potem je posadzić...
I wtedy już radośnie będę czekać na wiosnę i kwiatowy festiwal 
Tymczasem dotarła do mnie przesyłka z zamówionymi nasionkami i cebulkami. Oto moje nowe nabytki :
- nasionka

- i cebulki tulipanów i ...różowego Psizęba(!)

Teraz muszę wymyślić , gdzie posadzę dodatkowych 130 cebul tulipanów ( bo tyle w sumie dokupiłam) , a potem je posadzić...
Och Ewelinko, to faktycznie zaszalałaś z tymi cebulami. U mnie również przybyło trochę cebul, ale nawet jak dodam wszystkie czyli lilie, czosnki, narcyze i jeszcze inne to nie uzbieram tyle. Piszesz o uciążliwości sosen. Właśnie u mnie pod sosną, zauważyłam dużo igieł i już teraz wiem że nie mogę wysypywać kamieniami całego placu (drobniejszymi).
Dzisiaj stałam się posiadaczką "Twojego ogrodnika"
, chciałabym tylko mieć egzemplarz z autografem. Ale w końcu i tak będę się wszystkim chwalić, że te paprocie, które rosną pod sosną rosły najpierw w Twoim ogrodzie. 
Dzisiaj stałam się posiadaczką "Twojego ogrodnika"
Pozdrawiam Ewa
Być może dla świata jesteś tylko człowiekiem, ale dla niektórych ludzi jesteś całym światem. /Gabriel Garcia Marquez/
Mój ogródek.
Być może dla świata jesteś tylko człowiekiem, ale dla niektórych ludzi jesteś całym światem. /Gabriel Garcia Marquez/
Mój ogródek.