Mój ogródek - chatte, cz. 8, rok 2010/1

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
aleb-azi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 gru 2009, o 18:18
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Re: Mój ogródek - chatte, 2010r, cz. 8

Post »

O rety, już są damy :D W zgadywankach nie jestem asem, ale chyba widziałam panie: Constance, Sisi, Gloria, Victor :D
A Królowa Fioletów? U mnie zrzuca pączki :(
Awatar użytkownika
hal1959
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2008, o 19:52
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Izuniu Tobie też zazdroszczę kwitnących różyczek :roll: :D ,piękna ta z patyczka ;:108
Pozdrawiam.Halina
Hal-Linki
Aktualne
Awatar użytkownika
liska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 mar 2008, o 20:07

Post »

Iza nawet się nie podejmuję zgadywania..
ale poogladać..tak! TAK!!! uwelbiam ogladać zdjecia róż ;:196
z uśmiechami Iza
u liski
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Neli, spokojnie, dopiero będę robic sadzonki, to najwcześniej dostaniesz w przyszłym roku ;)
O ile oczywiście zima ich nie załatwi, ale opracowuję już metodę przechowywania, która powinna uchronić sadzonki przed najsroższym mrozem :D

Witaj Gieniu :D Jeszcze nie wszystkie róże zakwitły, ale strasznie się cieszę, ze są już pierwsze kwiaty :D Nie wiem, jak ja się dotąd mogłam zadowalać kilkoma różami :shock:

Igor, warto zadać zobie trud i ratować różę, nawet dwa sezony, żeby w końcu doczekać się kwiatów. To dopiero jest satysfakcja i przyjemność :D
Te małe róże są młodziutkie, sadzone jesienią. Jest wśród nich także ta, co Ci sie spodobała. To Peace lub - jak kto woli - Gloria Dei :D

Ewuniu, to jest pierwszy kwiat, więc jeszcze nie jest reprezentatywny. Mam nadzieje, ze troche się ten kolor zmieni, bo ona ma być lekko lila ... Ale cieszę się, ze zyje i zakwitła! :D
Trochę miejsca na róże jeszcze się znajdzie, niech tylko uporzadkuję ten bałagan. Ale dużo to już nie wejdzie :roll:

Anulko, właśnie dziś myślałam o Tobie :D
To dziwne, w Szczecinie przecież zawsze wszystko wcześniej kwitnie :shock:
Ale nie martw się, może jutro rozejrzysz sie po ogrodzi i nagle zobaczysz mnóstwo kwiatów róż :D
To juz kwestia godzin! :D
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Jadzieńko, dziękuję za gratulacje!
Pocieszyło Cię, ze nie Ty jedna zaczynasz od zera, choć z dobytkiem? ;) :lol:
Dotąd nie liczyłam róż, policzyłam je teraz w pamięci i jeśli jakiejś nie pominęłam, to mam 26 róż + 4 czerwone parkowe NN (nie liczyłam caniny, rugosy ani multiflory).
Może to nie jest zbyt duzo, ale dwa lata temu miałam 8 róż ...

Bożenko, co Ty mówisz?! Ja też musiałam wyciąć Frankowi jeden 2-metrowy pęd u samej podstawy i drugi nieco mniejszy. A ona kwitnie na jednym i popatrz tylko ile ma kwiatów!
Nie każda zima jest taka okrutna dla róż. W przyszłym roku będzie lepiej :D

Izulku, jesteś asem! Wprawdzie to nie Constance, ale było takie podejrzenie. Ta róża nadal jest nie zidentyfikowana. Pozostałe trafione ;:63
Reine de V. kwitnie, ale kwiaty ma małe i niezbyt ładne. Moze następne będa ładniejsze. Jednak nawet jeśli nie będą, to musze jej wybaczyć, bo ją wiosną przesadzałam.

Halinko, dlaczego zazdrościsz? :shock: Przecież masz mnóstwo pięknych róż! Nawet jeśli jeszcze nie kwitną, to przecież wkrótce to zrobią! Wtedy ja będę Ci zazdrościc :lol:
Ta żółta z patyczka to Friesia :D

Izuś, dobra, będę juz podpisywać ;)
Dziś zdjęć nie robiłam, bo miałam mnóstwo pracy w związku z obniżeniem sie temperatury do jakiegoś przyzwoitego poziomu (+26), ale jutro z rana musze zrobić. Multiflory sa w pełni kwitnienia, a to niestety nie trwa długo. Musze Wam to pokazać :D
A dziś na dobranoc jeszcze raz zjawiskowa Peace od Flasha :D

Obrazek

Teraz zapraszam do nowego wątku tutaj
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”