Witam wszystkich odwiedzających mój wątek
Jestem na chwilę a chciałam pokazać moje dzisiejsze dzisiejsze cudeńka, które dotarły, jestem w cudownym nastroju
Nie wiem czy nie za duże te zdjęcia ale dodawałam z telefonu
Ale bogactwo roślin, kwitnień,kształtów, kolorów,
Róże , ostróżki piękne
ale cudny storczyk!!Jeszcze takiego ciemnego nie widziałam.Cudny jest i pięknie wygląda. takie kwitnące długie kiście
dorcia7 Dorotko storczyki sztuczne
Krzaczorki to :świerk konika,lilak zwisający,magnolia ,świerk nie pamiętam nazwy ,ale ma końcówki jasno zielone,jałowiec horstman.
anabuko1 Aniu dziękuję
Storczyk niestety sztuczny,ale mimo to piękny.Mam takie miejsce w salonie gdzie mi nie chcą żywe rosnąć więc te mają wypełnić te braki.Kocham żywe ponad wszystko ,ale te mnie też bardzo oczarowały ,wyglądają jak prawdziwe,wiele osób u mnie się na to nabrało :)Ciesze się,że się podobają .
Róży ciąg dalszy
iwwa Asiu nazwy róży nie pamiętam ,ale w którymś z poprzednich wątków jest chyba zdjęcie opakowania z nazwą.Ją ją kupiłam w castoramie i była tania.Wiem tylko ,że ona miała być inna a jak zakwitła to okazało się,że to nie ta ze zdjęcia z pudełka.Obłędnie pachnie,ma przecudny zapach .Róże moje pnące są z kiepskim stanie ,coś je wykańcza niestety,liście opadają ,gałązki usychają ,ale mimo wszystko mają bardzo dużo pąków i jak zakwitną wszystkie to dopiero będzie szał pod warunkiem,że wcześniej nie uschnie Co do storczyków to wiele osób myślało,że prawdziwe Dziękuję za odwiedzinki i miłe słowa
clem3 Małgosiu i dziękuję
Róże zaczynają swój popis,ich czas nastał
Beatko, to życzę Ci pięknych kwiatów na tej pnącej róży.
Co do zakupów marketowych, to zgadza się, różnie z tymi opisami później bywa.... Ale róża udana bardzo i piszesz, że obłędnie pachnie ?
No to pozazdrościć egzemplarza
A co to za "pomarańczowa roślinka" na ostatnich fotkach ?
iwwa Asiu dziękuję ,mam nadzieję,że może jakoś sobie poradzą,oby .
Co do tej pomyłki marketowej to nawet jestem zadowolona,że pomylili,jest cudna i obłędnie pięknie pachnie .Ta roślina z owadziorkiem to jastrzębiec,czy o nią pytałaś ?
Czerwiec to piękny czas dla ogrodu. Cudne róże , dzwonki , szałwie i ostróżki.
Wszystko bujnie kwitnie. Suszy u Ciebie nie widać.
Pszczółki lubią kwiaty pęcherznicy
Yollanda Jolu witaj
Susza u mnie i to straszna,podlewam codziennie ,ale to i tak za mało .Właśnie pada już jakiś czas w końcu więc jestem szczęśliwa .Pszczółek i trzmieli u mnie pod dostatkiem z czego się cieszę a ich bzyczenie słychać od rana do wieczora
anabuko1 Aniu dziękuję
Jakoś sobie radzą mimo strasznej suszy a najlepiej ze wszystkiego to chwaściory
Inne hosty też już zaczynają kwitnąć ,ale ta była najszybsza .
clem3 Małgosiu ta hosta to miała być ta cesarzowa Wu ,ale nie jestem pewna co do niej bo raczej na nią nie wygląda.Mimo to cudna i ona właśnie rośnie w tej oponie,którą mój mąż ma zamiar zlikwidować (oponę oczywiście ).
stasia_ogrod Stasiu u mnie też już inne zaczynają kwitnienie a ta je zapoczątkowała .
Róże młode ,ale jestem w nich zakochana a ten zapach jest niesamowity .
Pewnie niektóre zdjęcia będą podobne,ale nie takie same.Uwielbiam te cudności