Mój ogród na górce

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Michasia1
200p
200p
Od: 6 lis 2014, o 22:03
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Mój ogród na górce

Post »

Witajcie :wit

Hura, mam internet, laptop funkcjonuje, mogę działać ;:138 U nas wiało, padało, wiało, drzewa przewracało i nawet internet przewiało :lol: W środę pogodę mieliśmy przedziwną - wkoło ciężkie, granatowe chmury , nabrzmiałe od wilgoci . Nad nami słoneczko przyjemnie świeci w oczka, wygrzewa kości a z nieba na głowę lecą same dziwy :lol: Deszcz, śnieg, grad, zmrożony deszcz i jeszcze inne twory opadowe - pogoda zaprezentowała nam cały repertuar. Nawet burzę mieliśmy. Ale za to jakie zachody słońca przez dwa dni krasiły nasze niebo. Tych barw nie odda nikt.
Dzisiaj chciałam się pochwalić moim dzikim ogrodem, takim bez ładu i składu.

Obrazek

Obrazek

Za to w warzywniaku wszystko ma swoje miejsce. Co prawda kwiatki wdarły się tam cichaczem ,ale niech tam, pozwoliłam im zostać :D

Obrazek
Obrazek

Pozdrawiam
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56

Post »

Kosmosy wszędzie wtykają swoje nosy. Ciekawe czy u mnie się ładnie wysieją, czy będzie potrzebna im moja pomoc. Piękny masz warzywniak. Taki skład i ład w nim panuje. Lubię takie warzywniaczki .
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2014, o 15:56
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Prześliczny Twój dzięki ogród--i to mi się podoba szczególnie ;:138 :wit
Moje Arboretum
Część 8 - zapraszam Karolina
Awatar użytkownika
Tulap
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2014, o 09:30

Post »

Tak,Karolina ma rację.Prosty,chaotyczny,ale z gracją ;:108
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2014, o 15:56

Post »

Oj tak tak Tulap ;:108 :lol:
Moje Arboretum
Część 8 - zapraszam Karolina
Awatar użytkownika
slila1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 maja 2009, o 19:05
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Twój dziki ogród piękny, mam całkiem podobnie na swojej działce.
Pozdrawiam Lidka "Jest mowa kwiatów tajemna i cicha". Wincenty Pol
Moje wątki.
Moja działka cz.9
Awatar użytkownika
Michasia1
200p
200p

Post »

Witajcie

Madziu
Kosmoski wysiałam trzy lata temu, po kilka nasionek z kilku odmian. Od tej pory rozsiewają się same gdzie chcą i gdzie im się podoba :D Pozwalam im na to bo lubię jak kwiaty same wybierają sobie miejsce gdzie im najlepiej. Wtedy są najładniejsze. Lubię przechadzać sie po ogrodzie i być mile zaskakiwaną przez roślinki , które się przeniosły i rosną gdzie ich nie wsadziłam :D

Karolinko

Dziękuję za miłe słowa. Najbardziej lubię takie ogrody , które wyglądają jak trochę zapomniane. Kwiaty przerastają się nawzajem i nigdy nie wiadomo co jest za zakrętem. Takie wiejskie klimaty :D

Mati

Dziękuję Tobie również za tak przyjemną opinę o moim ogrodzie. Staram się aby był przyjazny dla ludzi i zwierząt.Ziemia u mnie uboga więc bardziej szlachetne odmiany nie chcą tu rosnąć. Pewnie dlatego ogród tak wygląda. Radzimy sobie jak możemy ja i moje roślinki :D I bardzo lubię mój ogródek :D

Lidka

Ja też uważam,że te dzikie są najpiękniejsze :D Koleżanka śmieje się,że jestem straszną bałaganiarą :D Ale ja lubię jak moje roślinki mnie zaskakują i nagle coś mi wyrasta a ja nie pamiętałam,że kiedyś posadziłam. Musiałabym więcej planować, ale lubię ten chaos. To tu trochę liliowców, to tam

Trzymajcie się cieplutko w te brrrrzydkie dni :wit
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56

Post »

I wyrosły Ci zgodne odmianowo? Rozsiewają się już potem chyba tylko w tej zwykłej formie? Myślisz, że jak rosły mi w jednym miejscu to w tym roku już w tym samym ich nie siać? Nie wiem czy wyjdą a właśnie tam, bardzo bym je chciała.
Awatar użytkownika
Michasia1
200p
200p

Post »

Witajcie

Dawno mnie nie było, ale te pare dni poświęciłam na spacery po lesie. Bardzo mi ich brakowało. Miałam więcej wolnego i mogłam sobie pozwolić na długie wędrówki po okolicy. Zwierząt jakby mniej niż zwykle. Pewnie przeniosły się na okoliczne pola i delektują się oziminką :D Raz głęboko w lesie zauważyłam kilka dorosłych jeleni. Majestatycznie stały naprzeciwko mnie , szeroki poroża ledwo mieściły się między drzewami.Po chwili z lekko odchylonymi głowami oddaliły się niespiesznie .
Wędrując tak po lesie nagle poczułam wiosenną woń ziemi. Ptaki też jakby weselej od kilku dni wyśpiewują swoje trele. Czyżby to była zapowiedź wiosny...
Zima w tym roku omija mój zakątek, jest pochmurno i mokro i tak się rozmarzyłam...Może wkrótce zakwitną przebiśniegi, jeszcze sadzone przez moją prababcię. Już dawno uciekły z ogrodu i teraz można je spotkać w pobliżu domu w dzikim sadzie założonym przez pradziadka. Co roku przycinamy stare jabłonie a one owocują i się odwdzięczają za troskę. Z jabłek jesienią korzystamy my i sarny :D Drzewka są szczodre więc jest czym się dzielić ;:138

Obrazek

Obrazek

wkrótce zakwitną ziarnopłony w dzikim sadzie pod papierówką

Obrazek[/URL

Na podwórku wkrótce zakwitnie czeremcha

[url=http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/e6f9bb7333b3c6a8.html]Obrazek

magnolie, bzy jabłonie...

Obrazek

Obrazek

Obrazek

i będzie ciepło, słonecznie i kolorowo :tan

Pozdrowienia i byle do wiosny :wit

-- 26 sty 2015, o 11:56 --

Madziu

Moje kosmoski wysiewały się najmocniej w miejscu wysiania rok wcześniej. Było ich tak gęsto ,że tworzyły meszek. Przez pierwszy rok były zbliżone do wysianych odmian, teraz się pokrzyżowały i są blado lilioworóżowe i rosną wszędzie :D
Awatar użytkownika
slila1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 maja 2009, o 19:05
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Cudowny wiosenny spacer, aż chce się takich widoków. Ślicznie wygląda łączka z ziarnopłonem. Na mojej działce ziarnopłon, to najgorszy chwast.
U mnie króluje zima, ponad 20 cm śniegu leży i to chyba na dłużej. Obejrzałam prognozy pogody na luty i pierwszą połowę marca i cały czas ma być zimowo. Mam nadzieje, że się nie sprawdzą.
Pozdrawiam Lidka "Jest mowa kwiatów tajemna i cicha". Wincenty Pol
Moje wątki.
Moja działka cz.9
Awatar użytkownika
miwia
500p
500p
Od: 2 gru 2007, o 22:46

Post »

Witaj Żanko,

jaki cudowny warzywniak ;:180
Przepiękne zdjęcia, tchnące optymizmem.
Zazdroszczę Ci, że już "pachnie" wiosna u Ciebie. Z niecierpliwością czekam, kiedy to nastąpi u mnie ;:65
Lubię tu bywać u Ciebie :) Taki tu spokój, wyciszenie i absolutna zgoda z naturą :) Jestem tu często, choć nie zawsze piszę :oops:
Pozdrawiam serdecznie
Mirka
Zapraszam do mojego ogródka
Awatar użytkownika
Tulap
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2014, o 09:30

Post »

Aj,aż poczułem,dzięki Ci ;:180
Awatar użytkownika
anastazja B
1000p
1000p
Od: 3 mar 2013, o 09:44

Post »

Ja kosmosy wysiałam z 10 lat temu i od tej pory goszczą u mnie co roku oczywiście jako samosiejki. Co prawda z niektórych miejsc je przesadzam, bo nie wszędzie mi pasują , ale bardzo lubię tą roślinkę. Szczególnie w czerwcu i lipcu wygląda niesamowicie na rabatach wśród róż , lilii i innych kwiatów , a czasami jako soliter w całkiem niespodziewanym miejscu. Stanowi świetne wypełnienie między innymi kwiatami.
Z takich samosiejek kocham też naparstnice, jak dla mnie wyglądają obłędnie i do tego co roku potrafią sobie wybrać jakieś inne ciekawe miejsca.
Ja też niedawno słyszałam taki wesoły śpiew ptaków, który zawsze symbolizuje szybkie nadejście wiosny.
pozdrawiam Beata

Mój ogród w półcieniu
Awatar użytkownika
masakra0888
200p
200p
Od: 5 paź 2014, o 14:58

Post »

bardzo fajny ogrodek i las blisko cos wspanialegoo :)
Mój ogród
Pozdrawiam Konrad
e-babcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 paź 2011, o 16:34

Post »

Michasiu i ja bym sobie pospacerowała po lesie , ale ostatnio mam problemy z chodzeniem więc tylko mogę podziwiać :D .
Pozdrawiam i też tęsknię za taka wiosną :wit
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”