Od przybytku głowa nie boli..... cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
amalia
500p
500p
Od: 15 lut 2011, o 16:32
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Od przybytku głowa nie boli..... cz.2

Post »

Witam Krysiu w Nowym Roku... :wit Życzę oby ten Rok był urodzajny dla naszych roślin i szczęśliwy dla wszystkich forumowiczów...Pospacerowałam sobie po Twoim ogródku,,,Chryzantemy wspaniałe...Różyczki jak marzenie ,a jak mają jeszcze zapach to już miodzio....
Byle tylko zima była łagodna i wszystko dobrze przezimowało.... Czego Ci serdecznie życzę i pozdrawiam.
Marusia.
Pozdrawiam miłego dnia wszystkim..
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=81576" onclick="window.open(this.href);return false;
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2009, o 21:37
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

WITAM poświątecznie i powiem, że siły zregenerowałam ;:108 ;:108 młodzież wyjechała na sylwesrta a my z eMem robiliśmy co chcieliśmy ;:306 potomek nie narzekał babciu nudzę się :;230 więc dzień dzisiejszy biegam po forum

LANCETO mam nadzieję, że ciemiernikom dogodzę mając je pod ręką, spojrzałam na nie i jeden ma pąki kwiatowe, pozostałe bezpłodne
dla Ciebie wspomnienie lilii, muszę na wiosnę powiększyć kolekcję koło domu - wprowadzają dużo gracji i elegancji w ogrodzie

Obrazek

TerDob dobrze że zajrzałaś bo się dowiedziałaś o ciemiernikach - po świątecznych przygotowaniach wszystkie chyba skorupek naskładałyśmy, możemy szkółkę ciemiernikową zasilić :;230
Tereniu też dla Ciebie jedna z lilii

Obrazek

KASIK jak wiem Ty na razie nie sadzisz ani nie przesadzasz to powąchaj
Obrazek

christinkrysia - masz rację, kawał dobrej roboty odstawiliśmy ale jeszcze sporo zostało, teren wokół tarasu nie pozwala mi zdrowo sypiać, ale mam nadzieję że ten w tym sezonie marzenia się ziszczą . Hibiskusa bez względu na to czy zakwitnie czy nie pozostawię.
dzisiaj wspomnienie liliowe

Obrazek

WANDZIU święta minęły spokojnie choć zmęczenie dawło się we wznaki, ale wolę takie uczucie jak samotne święta. Jednak jak dom opustoszał też ulgę poczułam.
Ojjjj chyba wezmę przykład z Ciebie i też ruszę na przegląd szkółek. Ten sezon poświęcę rododendronom - zamierzam przed domem zrobić rabatę z nimi a przy stópkach ich posadzić hosty.

Obrazek

ELWI miło, że do mnie zajrzałaś ale ogród nie jest dojrzały on się rodzi ;:108 dalie to przypadek ale trafiony - taras nie skończony i robił złe wrażenie, dalie wszystkie niedoskonałości świetnie maskowały
Elwi skoro Cię urzekły to jedna z nich

Obrazek

ADAMIEC dobrze oceniłaś sytuację, zamieniliśmy wygodne mieszkanie na dom z ogrodem - dzisiaj powiem że jest dobrze ale czy porządek wszędzie to nie bardzo --- bałaganu nie pokażę a też jest ;:306 ;:306
a że pochwały każdy lubi to ja dziękuję i w zamian

Obrazek

KAROLA chryzantemy wartetego aby je mieć, jesień nabiera kolorów w ogrodzie dzięki nim, nie wiem jak z zimowaniem będzie ale jak poczuję doże mrozy to mam tą możliwość aby je otulić

Obrazek

teraz co słychać w mojej stołówce.....

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
kasik 69
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 maja 2010, o 15:04
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Wszystkiego dobrego Krysiu w Nowym Roku ;:196 .
Krysiu co nieco posadziłam lilie też aż 3,zobaczymy,czy im dobrze u mnie będzie.Za bardzo nie będę inwestować,bo nie wiem jak długo tu zabawię,chociaż na zmiany się nie zanosi,ale koszty wynajmu niemałe.A tu możesz podejrzeć kawałek nie mojej ziemi http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=63&t=80182
Zapraszam do mnie,
Moje wątki
Nasz Ogród
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Krysiu co to za lelija co dedykowałaś Elwi? wspaniała kolekcja ;:333 czy to w działkowym ogrodzie czy przydomowym ?
Awatar użytkownika
Krychna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 mar 2010, o 19:27

Post »

:wit Krysiu w Nowym Roku, wszystkiego najlepszego,aby rabata podniesiona przy tarasie się udała ;:196 ;:108
Wspaniałe Lilije nam zapodałaś ;:138 Najlepsze trzecie zdjęcie, jak żółta lilijka peruczkę udaje dla iglaczka ;:215
Stołówka super ;:138
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

KASIK już podejrzałam Twój kawałek, ja nie wiedziałam że masz pole :;230 przypomnij się na wiosnę, na pewno będzie u mnie co nieco do wsadzenia. ;:108

MARYSIU to lelijka z ROD i nie powiem jak ma na imę, kolekcja lilii się znacznie zmniejszyła kiedy na działce mieliśmy bardzo mokro.
Na ten sezon zrobię wiosenne nasadzenia koło domu.

KRYCHNA lilia peruczka rozrasta się szybko i ma bardzo dorodne kwiaty, zresztą to wyrażnie widać na załączonym zdjęci.

dla wszystkich DOSIEGO ROKU
Awatar użytkownika
Helios
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 cze 2010, o 18:56

Post »

;:3
I ja dołączam się do noworocznych życzeń. :D
Lilie piękne i eleganckie. No i dostojne. Bardzo jestem ciekawa rabaty rododendronowej. Nie mam żadnego, mam jakieś opory, tak jak kiedyś z różami. :? Będę wiernie kibicowała.!
Gdzie kwitnie kwiat - musi być wiosna, a gdzie jest wiosna - wszystko wkrótce zakwitnie (Friedrich Rückert)
Ogród Heleny Ogród Heleny cz.2
Ogród Heleny cz.3
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

HELENKO ja też witam Cię u siebie poświatecznie i już zrelaksowana :wit :wit
a z rabatą rh najpierw muszę poczytać, popytać oby do wiosny wiedzę posiąść - jest to miejsce zaciszne, od słońca chronione przez wysokie tuje a zarazem musi być wizytówką, rododendrony mają zielone liście przez cały rok i stąd też wybór na razie padł na nie.

pozdrawiam
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2014, o 15:56

Post »

Piękne lilie ! ślicznie uchwyciłaś sikoreczki ;:138 zasilacie ciemierniki skorupkami ? jak ? moje już maja łebki na wierzchu :lol:
Moje Arboretum
Część 8 - zapraszam Karolina
Awatar użytkownika
Sasanka18
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2010, o 19:25

Post »

Krysiu witaj w nowym roku :heja :heja
Dobrze, że przespacerowałam się u Ciebie ,bo Twoje lilie powalają na kolana
przepiękne ,też muszę wiosna zamówić kilka cebulek
Róże ,różami ale choroba liliowa też mnie dopadła
Krysiu w jeden rok a jak zmieniłaś otoczenie koło domu
teraz tylko odpoczywać i popijać ;:304 /oczywiście jak wróci upragniona wiosna/
Zdrówka w tym 2015 r ;:168 .
Awatar użytkownika
ilona2715
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 wrz 2010, o 11:47

Post »

Krysiu, piękne te Twoje lilijki, aż się człowiekowi cieplej zrobiło na serduchu, ekstra stołówka i super zdjęcia ptaszków, o co chodzi z tymi skorupkami i ciemiernikami, z najlepszymi życzeniami ;:196
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 wrz 2012, o 08:28

Post »

Krysiu! witam się poświątecznie, zostawiam serdeczności i wszystkiego najlepszego na Nowy Rok. Jestem pod wielkim wrażeniem Twoich dorodnych kwiecistych ;:215 Trawniczek rewelacja a szpaler chryzantem urzeka. Mam kilka ale na moim olbrzymim areale "gubią się" . Lile , astry, trawy- wszystko takie zdrowe i dorodne. ;:215 Z wielką przyjemnością będę tu wracała ;:108
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

KAROLINO o skorupkach i ciemiernikach to wiedzę pojęłam z forum mam je teraz pod ręką więc kilka skorupek uzbieram idą pod możdzierz a następnie pod ciemiernik, ziemię odgarniam wokół korzeni i podsypuję. Na efekty będę czekać.

dzisiaj wspomnieniowo liliowo

Obrazek

MARYSIU część lilii mi zginęła na ROD ale plan odbudowy istnieje, posadzę teraz przy domu - a jak pięknie pachną wieczorem ;:108

a może teraz taka - tylko ta nie pachnie

Obrazek

Obrazek

ILONKO o skorupkach napisałam wyżej, ponoć dobrze one robią dla ciemierników, jak zrobisz jajecznicę wnukom to skorupki ciemiernikom

dla Ciebie lilie

Obrazek

a masz jeszcze jedną ;:306

Obrazek

BOGUSIU a ja Twojego areału to troszkę zazdroszczę, może tak duży bym nie chciała ale jeszcze raz tyle co mam to bardzo ;:108

lilie są duże to nie zginą jak poletko z nich zrobisz

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
lanceta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 wrz 2010, o 19:39

Post »

cyt......."BOGUSIU a ja Twojego areału to troszkę zazdroszczę, może tak duży bym nie chciała ale jeszcze raz tyle co mam to bardzo ;:108 "......,
Krysiu,też marzył mi sie większy ogród przy domu,...jeszcze raz tyle..... ;:224 Dlatego,nadal nie rezygnuję z ROD,mam teraz nawet bliżej,spacerkiem 20 minut.. ;:65 Lilie piękne......
Miriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lip 2011, o 12:31

Post »

Tak,też zwróciłam uwagę na tę żółtą lilię :D Jest niezłym tłem dla iglaka :D I zgadzam się Krysiu z tobą,że lilie wprowadzają elegancję do ogrodu.O skorupkach pod ciemierniki doczytałam,tak zrobię.Tylko nie zrobię tak,jak kiedyś pod powojniki,rozsypałam po wierzchu i szpeciły niemiłosiernie ;:124
Każdy człowiek potrzebuje stale nawet pewnej ilości trosk,cierpień lub biedy,tak jak okręt potrzebuje balastu,by płynąć prosto i równo.(Arthur Schopenhauer) Pozdrawiam Mirka
Mój ci On, Mój ci On cz.2,
Mój ci on cz. 3
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”