Ogród na wichrowym wzgórzu - cz.8

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Elwi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2013, o 19:38
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogród na wichrowym wzgórzu - cz.8

Post »

Moni, urzeka mnie każdy zakątek Twojego ogrodu, a już szczególnie romantycznie wyglądają floksiki i macierzanki wśród kamieni ;:167 Wspaniałych zakupów dokonałaś - donica dzban w prawdziwie południowym stylu i klasyczne poidełko. Wiesz, że szukałam w necie poidełek i nic ciekawego nie znalazłam? Będę wdzięczna jak zdradzisz, gdzie kupiłaś swoje :wink:
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Mój ogród nieco mniejszy, ale i tak mam co robić :wink:
Róże nie ucierpiały jakoś szzególnie mocno po przymrozkach, znajduję pojedyncze uszkodzone pędy. Nie powinno nic złego już się wydarzyć.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Zachwycił mnie pomysł z floksami pomiędzy kamieniem ;:167 jaki to floks? Niezwykle interesującą ma barwę.
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58

Post »

Moniko, zachwycił mnie Twój podjazd, tj. rondko przed domem. No marzy mi się coś takiego. Pierwszy raz zobaczyłam takie rozwiązanie u mojej koleżanki, projektowała ogrody, już wtedy zauroczyło mnie to rozwiązanie. Teraz u Ciebie i wniosek jeden- muszę mieć to u siebie. Nie mam domu-dworku, to choć rondko będę mieć.
Dziękuję za poglądowe zdjęcia całości Twojego siedliska. U mnie w wątku też gdzieś są takie, ale szkice. Muszę je odgrzebać i przypomnieć.
Widać, że działasz z rozmachem i konkretnym planem. Nie porywasz się z motyką na słońce i konsekwentnie realizujesz swoje plany. U mnie dopero teraz powoli klaruje się całość, ale i tak jest to spontan. Mam ograniczone środki i siły raczej tylko swoich 2ch rąk do pracy w ogrodzie.
Podziwiam i będę dalej podziwiać, świetne ostatnie zakupy ;:108
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sie 2008, o 00:13
Kontakt:

Post »

Moniś to poidełko masz cudne ;:oj
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55

Post »

ewazawady pisze:Niesamowite to ostatnie zdjęcie! Straszny ten najeźdźca. Słyszałam, że przebija się przez agro, ale że przez cebulkę ? ;:oj
U Ciebie od pomysłu do realizacji to chwila. Bardzo dużo już zrobiłaś. Piękny ten wielobarwny floks (znasz odmianę ?).
Parada konewek zabawna. Jak w wojsko gotowe do natarcia. :D
:wit Ewciu :D
Perz u mnie miejscami jest tak dorodny i mocny, że ciągnie się niczym sznur :?
Konewki to moja słabość - mam je wszędzie, tak samo jak donice - tych też wszędzie pełno :lol:

-- N 11 maja 2014 07:11 --
aage pisze:Donica-dzban cudna, mogę poznać źródło zakupu?
Donica kupiona w sklepie z donicami podczas wypadu zakupowego. Widziałam je jednak niegdyś w jakimś sklepie internetowym.

-- N 11 maja 2014 07:12 --
Hagaart pisze:Nowe nabytki świetne zwłaszcza biała z ptaszkami ;:138 .Kolejne piękne zdjęcia ogrodu ;:oj O Twoich różach poczytam sobie bo szukam jakieś niskie płożące i na nic nie umiem się zdecydować ,może masz jakieś swoje okrywowe lub bardzo niskie godne polecenia? :wit Agata.
Agatko - Polecam Pink Swany - jak dla mnie to ślicznotka ;:167 Z białych najlepsza White Cover, a z jasnoróżowych lubię Granny.
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Annes 77 pisze:Moni masz wspaniały kącik wypoczynkowy ;:333 Donice ,konewki ...o tak ja też uwielbiam ;:167
Poidełko dla ptaków świetne,jestem pod wrażeniem zmian u Ciebie ;:333
Wewnętrzna różanka,już nie mogę się doczekać jak pokażesz kwitnące róże ;:oj
A gdzie łobuziak? Nie widzę na fotkach ;:224
Prawda, że donice i konewki wnoszą fajny klimacik? Policzyłam swoje konewki ogrodowe - wszystkie metalowe, jest ich 8 szt. :lol: Muszę jednak przyznać, że wszystkie wykorzystuję ;:108
Obrazek

Róże pnące na okrągłej różance są tak wielkie w tym roku, że aż nie mogę wyjść z podziwu :shock: Nareszcie pnące róże będą pnące :lol:
A łobuziak? Łobuzuje :lol: Cały czas towarzyszy mi w ogrodzie :D ;:167
Obrazek
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jolu, czasami w sklepach można kupić ciekawe rzeczy. Ja dużo kupuję przez Internet, ale mam też swoje ulubione sklepiki :D
Mam nadzieję, że w szczelinach nie będzie wychodził perz, bo zepsułby cały efekt :roll: Niestety perz to moja zmora :?

masel1960
Dziękuję :wit
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

majka411 pisze:Cześć Moniczko ;:196 bardzo wypiękniał Twój ogród ;:215
Zachwycam się nim na każdym zdjęciu. :D
Wątek otworzę jak zakwitną mi pierwsze róże .... no może wcześniej jak kwiaty powojników się rozwiną.
U mnie ciągle zimnie, a wręcz mroźne noce były. Niby już wiosna, ale wszystko czeka na słonko.
Sama nie mogę się już doczekać :;230
Cześć, Majeczko :wit
Dziękuję za ciepłe słowa o moim ogrodzie ;:196 Mam nadzieję, że w tym roku dokończę już część ogrodu, która jest u mnie różanym ogrodem, żeby móc za rok zająć się kolejną częścią ogrodu. Niebawem będziemy mieli zrujnowany teren przed domem, a dokładnie na boku, bo będzie budowany wielki garaż, do tego ogrodzenie z przodu, więc czeka nas znowu budowa i latem będzie trzeba zająć się tamtym terenem, żeby wszystko doprowadzić do porządnego stanu. W tym roku chciałabym choć częściowo zagospodarować tamto miejsce, dlatego spieszę się z ogrodem różanym, żeby urlop poświęcić na przedogródek.
U mnie na powojnikach już wielkie pąki.

-- N 11 maja 2014 07:40 --
Elwi pisze:Moni, urzeka mnie każdy zakątek Twojego ogrodu, a już szczególnie romantycznie wyglądają floksiki i macierzanki wśród kamieni ;:167 Wspaniałych zakupów dokonałaś - donica dzban w prawdziwie południowym stylu i klasyczne poidełko. Wiesz, że szukałam w necie poidełek i nic ciekawego nie znalazłam? Będę wdzięczna jak zdradzisz, gdzie kupiłaś swoje :wink:
Moje kupiłam tam, gdzie donicę - w jednym ze sklepów w mojej okolicy, nooo, może nie okolicy, bo to jakieś 30km od mojej miejscowości, ale akurat byłam w tamtej okolicy, więc nie mogłam się oprzeć :D Niestety w moim mieście również nie ma takich ładnych rzeczy - są, owszem, ładne przedmioty do domu, ale do ogrodu to już gorzej. Trzeba czasami wybrać się w dalszy teren :lol:

-- N 11 maja 2014 07:41 --
ewamaj66 pisze:Mój ogród nieco mniejszy, ale i tak mam co robić :wink:
Róże nie ucierpiały jakoś szzególnie mocno po przymrozkach, znajduję pojedyncze uszkodzone pędy. Nie powinno nic złego już się wydarzyć.
U mnie część róż mocno przymarzła, muszę przyciąć, bo końcówki oklapły. Kilka lilii wypadnie, ale cóż zrobić. W tym roku już tak mocno nad tym nie ubolewam :lol:
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

April pisze:Zachwycił mnie pomysł z floksami pomiędzy kamieniem ;:167 jaki to floks? Niezwykle interesującą ma barwę.
Niestety nie znam nazwy - kupione były jako bezimienne :( Ładne są, bo jakby dwukolorowe - w miarę przekwitania stają się z różowych - fioletowe i stąd taki fajny efekt :D

-- N 11 maja 2014 07:44 --
AniaDS pisze:Moniś to poidełko masz cudne ;:oj
Dziękuję, Aniu ;:196 . Właśnie dokupiłam do niego kolumienkę - teraz prezentuje się jeszcze lepiej :D

-- N 11 maja 2014 07:46 --
Sosenki4 pisze:Moniko, zachwycił mnie Twój podjazd, tj. rondko przed domem. No marzy mi się coś takiego. Pierwszy raz zobaczyłam takie rozwiązanie u mojej koleżanki, projektowała ogrody, już wtedy zauroczyło mnie to rozwiązanie. Teraz u Ciebie i wniosek jeden- muszę mieć to u siebie. Nie mam domu-dworku, to choć rondko będę mieć.
Dziękuję za poglądowe zdjęcia całości Twojego siedliska. U mnie w wątku też gdzieś są takie, ale szkice. Muszę je odgrzebać i przypomnieć.
Widać, że działasz z rozmachem i konkretnym planem. Nie porywasz się z motyką na słońce i konsekwentnie realizujesz swoje plany. U mnie dopero teraz powoli klaruje się całość, ale i tak jest to spontan. Mam ograniczone środki i siły raczej tylko swoich 2ch rąk do pracy w ogrodzie.
Podziwiam i będę dalej podziwiać, świetne ostatnie zakupy ;:108
Cieszę się, że mogłam dac inspirację :lol: Koniecznie pokaż fotki swojego rondka :wit
Ogród piękny może powstać nawet przy pracy 2 rąk - wiem coś o tym ;:108 Wiele ogrodowiczek pracuje samodzielnie w ogrodzie i naprawdę efekty mogą być wspaniałe :D
Awatar użytkownika
Hagaart
200p
200p
Od: 1 cze 2011, o 10:11

Post »

Hagaart pisze:Nowe nabytki świetne zwłaszcza biała z ptaszkami ;:138 .Kolejne piękne zdjęcia ogrodu ;:oj O Twoich różach poczytam sobie bo szukam jakieś niskie płożące i na nic nie umiem się zdecydować ,może masz jakieś swoje okrywowe lub bardzo niskie godne polecenia? :wit Agata.
Agatko - Polecam Pink Swany - jak dla mnie to ślicznotka ;:167 Z białych najlepsza White Cover, a z jasnoróżowych lubię Granny.[/quote]

Ślicznie dziękuję ;:196 za podpowiedzi.
Doniczki i konewki ;:224 Niezła kolekcja ;:138 .Sama też je kolekcjonuję chociaż konewek ocynkowanych mam tylko 2 ;:145 niestety .
Łobuziak pierwsza klasa ,słodki sama mam Cocker spaniela i też uwielbia wszystkie prace w ogrodzie,niestety trochę przy tym psując.
Poproszę ;:180 o więcej zdjęć ronda zwłaszcza jak róże zakwitną.Pozdrawiam Agata.
Awatar użytkownika
Elwi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2013, o 19:38

Post »

Moni, to mnie zmartwiłaś :( Liczyłam po cichu, że kupiłaś to poidełko w necie i ja będę mogła, no wiesz... odgapić A tak, pozostaje mi czekać aż ktoś mądry otworzy sklep wysyłkowy z akcesoriami do ogrodu ;:224 Chyba, że to ja sama go otworzę, to nie będę czekać ;:306
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55

Post »

:wit Monika troszkę kolejnych zmian Ci zazdroszczę, przecież to cała przyjemność tworzyć ogród tak jak ty to robisz.
Powoli i konsekwentnie i te zmiany i te oczekiwania w kolejnych sezonach na efekty...... ja to bardzo lubię :tan :tan
Będę jak zwykle Ci kibicować. ;:215
Awatar użytkownika
jolcia1212
500p
500p
Od: 8 gru 2009, o 21:45
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

:wit Moniko
zainteresowała mnie twoja wisteria, a w zasadzie jej kwiatek. Nie wiesz ile ona ma lat?
Ja swoją mam od 4 lat. Jest nieszczepiona. Nigdy nie miała nawet jednego pączusia.
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Hagaart pisze:Ślicznie dziękuję ;:196 za podpowiedzi.
Doniczki i konewki ;:224 Niezła kolekcja ;:138 .Sama też je kolekcjonuję chociaż konewek ocynkowanych mam tylko 2 ;:145 niestety .
Łobuziak pierwsza klasa ,słodki sama mam Cocker spaniela i też uwielbia wszystkie prace w ogrodzie,niestety trochę przy tym psując.
Poproszę ;:180 o więcej zdjęć ronda zwłaszcza jak róże zakwitną.Pozdrawiam Agata.
Agatko, róże jeszcze nie kwitną, ale postaram się im zrobić jakies fotki za miesiąc jak coś z kwiecia się pokaże.
Mój łobuziak to cukiereczek - nie psoci na rabatkach :D
Obrazek

-- Pn 12 maja 2014 08:25 --
Elwi pisze:Moni, to mnie zmartwiłaś :( Liczyłam po cichu, że kupiłaś to poidełko w necie i ja będę mogła, no wiesz... odgapić A tak, pozostaje mi czekać aż ktoś mądry otworzy sklep wysyłkowy z akcesoriami do ogrodu ;:224 Chyba, że to ja sama go otworzę, to nie będę czekać ;:306
Jest dużo takich sklepów, poszukaj ;:65 Ja bardzo dużo kupuję przez sklepy internetowe, nawet poważny sprzęt AGD i raczej mam dobre doświadczenia ;:108 Można kupić różne betonowe figurki, poidła i inne dodatki do ogrodu, więc na pewno coś ciekawego znajdziesz dla siebie ;:136 .
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”