ewazawady pisze:Niesamowite to ostatnie zdjęcie! Straszny ten najeźdźca. Słyszałam, że przebija się przez agro, ale że przez cebulkę ?![]()
U Ciebie od pomysłu do realizacji to chwila. Bardzo dużo już zrobiłaś. Piękny ten wielobarwny floks (znasz odmianę ?).
Parada konewek zabawna. Jak w wojsko gotowe do natarcia.
Donica kupiona w sklepie z donicami podczas wypadu zakupowego. Widziałam je jednak niegdyś w jakimś sklepie internetowym.aage pisze:Donica-dzban cudna, mogę poznać źródło zakupu?
Agatko - Polecam Pink Swany - jak dla mnie to ślicznotkaHagaart pisze:Nowe nabytki świetne zwłaszcza biała z ptaszkami.Kolejne piękne zdjęcia ogrodu
O Twoich różach poczytam sobie bo szukam jakieś niskie płożące i na nic nie umiem się zdecydować ,może masz jakieś swoje okrywowe lub bardzo niskie godne polecenia?
Agata.
Prawda, że donice i konewki wnoszą fajny klimacik? Policzyłam swoje konewki ogrodowe - wszystkie metalowe, jest ich 8 szt.Annes 77 pisze:Moni masz wspaniały kącik wypoczynkowyDonice ,konewki ...o tak ja też uwielbiam
![]()
Poidełko dla ptaków świetne,jestem pod wrażeniem zmian u Ciebie![]()
Wewnętrzna różanka,już nie mogę się doczekać jak pokażesz kwitnące róże![]()
A gdzie łobuziak? Nie widzę na fotkach
Cześć, Majeczkomajka411 pisze:Cześć Moniczkobardzo wypiękniał Twój ogród
![]()
Zachwycam się nim na każdym zdjęciu.![]()
Wątek otworzę jak zakwitną mi pierwsze róże .... no może wcześniej jak kwiaty powojników się rozwiną.
U mnie ciągle zimnie, a wręcz mroźne noce były. Niby już wiosna, ale wszystko czeka na słonko.
Sama nie mogę się już doczekać
Moje kupiłam tam, gdzie donicę - w jednym ze sklepów w mojej okolicy, nooo, może nie okolicy, bo to jakieś 30km od mojej miejscowości, ale akurat byłam w tamtej okolicy, więc nie mogłam się oprzećElwi pisze:Moni, urzeka mnie każdy zakątek Twojego ogrodu, a już szczególnie romantycznie wyglądają floksiki i macierzanki wśród kamieniWspaniałych zakupów dokonałaś - donica dzban w prawdziwie południowym stylu i klasyczne poidełko. Wiesz, że szukałam w necie poidełek i nic ciekawego nie znalazłam? Będę wdzięczna jak zdradzisz, gdzie kupiłaś swoje
U mnie część róż mocno przymarzła, muszę przyciąć, bo końcówki oklapły. Kilka lilii wypadnie, ale cóż zrobić. W tym roku już tak mocno nad tym nie ubolewamewamaj66 pisze:Mój ogród nieco mniejszy, ale i tak mam co robić![]()
Róże nie ucierpiały jakoś szzególnie mocno po przymrozkach, znajduję pojedyncze uszkodzone pędy. Nie powinno nic złego już się wydarzyć.
Niestety nie znam nazwy - kupione były jako bezimienneApril pisze:Zachwycił mnie pomysł z floksami pomiędzy kamieniemjaki to floks? Niezwykle interesującą ma barwę.
Dziękuję, AniuAniaDS pisze:Moniś to poidełko masz cudne
Cieszę się, że mogłam dac inspiracjęSosenki4 pisze:Moniko, zachwycił mnie Twój podjazd, tj. rondko przed domem. No marzy mi się coś takiego. Pierwszy raz zobaczyłam takie rozwiązanie u mojej koleżanki, projektowała ogrody, już wtedy zauroczyło mnie to rozwiązanie. Teraz u Ciebie i wniosek jeden- muszę mieć to u siebie. Nie mam domu-dworku, to choć rondko będę mieć.
Dziękuję za poglądowe zdjęcia całości Twojego siedliska. U mnie w wątku też gdzieś są takie, ale szkice. Muszę je odgrzebać i przypomnieć.
Widać, że działasz z rozmachem i konkretnym planem. Nie porywasz się z motyką na słońce i konsekwentnie realizujesz swoje plany. U mnie dopero teraz powoli klaruje się całość, ale i tak jest to spontan. Mam ograniczone środki i siły raczej tylko swoich 2ch rąk do pracy w ogrodzie.
Podziwiam i będę dalej podziwiać, świetne ostatnie zakupy
Agatko - Polecam Pink Swany - jak dla mnie to ślicznotkaHagaart pisze:Nowe nabytki świetne zwłaszcza biała z ptaszkami.Kolejne piękne zdjęcia ogrodu
O Twoich różach poczytam sobie bo szukam jakieś niskie płożące i na nic nie umiem się zdecydować ,może masz jakieś swoje okrywowe lub bardzo niskie godne polecenia?
Agata.
Agatko, róże jeszcze nie kwitną, ale postaram się im zrobić jakies fotki za miesiąc jak coś z kwiecia się pokaże.Hagaart pisze:Ślicznie dziękujęza podpowiedzi.
Doniczki i konewkiNiezła kolekcja
.Sama też je kolekcjonuję chociaż konewek ocynkowanych mam tylko 2
niestety .
Łobuziak pierwsza klasa ,słodki sama mam Cocker spaniela i też uwielbia wszystkie prace w ogrodzie,niestety trochę przy tym psując.
Poproszęo więcej zdjęć ronda zwłaszcza jak róże zakwitną.Pozdrawiam Agata.
Jest dużo takich sklepów, poszukajElwi pisze:Moni, to mnie zmartwiłaśLiczyłam po cichu, że kupiłaś to poidełko w necie i ja będę mogła, no wiesz... odgapić A tak, pozostaje mi czekać aż ktoś mądry otworzy sklep wysyłkowy z akcesoriami do ogrodu
Chyba, że to ja sama go otworzę, to nie będę czekać