Cytrusy,fiołki i inne rośliny Arkadiusa cz.2
- szy---
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 31 sty 2013, o 14:40
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Cytrusy,fiołki i inne rośliny Arkadiusa cz.2
Chciałem go obciąć ale tata się nie zgodził. 

- Arkadius121
- Od: 30 kwie 2011, o 13:34
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Szymek - No cóż Rodziców trzeba słuchać a może Oni sami przyznają Ci kiedyś rację
A zatem bądź cierpliwy 

- szy---
Tego grubosza na którego tata się nie zgodził to go hoduję od malago pypcia. 

- Arkadius121
- szy---
Bardzo ładna ta sadzonka. 

- Arkadius121
No to mnie bardzo cieszy Szymku
i Tobie takich wszystkich sadzonek szczerze życzę
Dobrej nocki

Dobrej nocki

- szy---
Dziękuje, moje są mniejsze.
- crazydaisy
- Od: 27 cze 2013, o 09:45
Piekna sadzonka! Duza!
Kinga
Fuksjoza, hojoza, ketmioza, czyli komus tu odbija... ;) cz.3 - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 05&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Zgoda bez polskiej czcionki/Adminka
Fuksjoza, hojoza, ketmioza, czyli komus tu odbija... ;) cz.3 - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 05&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Zgoda bez polskiej czcionki/Adminka
- Blueberry
- Od: 7 kwie 2013, o 22:34
- Kontakt:
Bardzo ładna sadzoneczka
Oby zakwitła 

?Nadzieja to jest kwiat, który zakwita i rośnie gdy inni go podlewają.? Charles Martin
Truskawkowa działka cz.3 Zielona ferajna cz.4
Pozdrawiam, Natalia
Pozdrawiam, Natalia
- kasiuta74
- 500p
- Od: 1 sty 2012, o 21:21
Arku to jest wysoce prawdopodobne ,że malutka sadzoneczka grudnika pierwsza zakwitnie
.Moja puściła korzonki w wodzie w kieliszku na jajko i miała kwiaty (zajrzyj sobie do mnie jest fotka na 18-stej stronie )a jej " matka " albo nie miała wcale albo tylko jeden kwiatuszek
.Chyba powinnam pociąć tego grudnika na szczepki
bo wydaje mi się ,że w tym roku też z kwiatów nici?.

- onectica
- Od: 16 sie 2012, o 17:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Moje grudniki pięknie zapączkowały, ale wszystkie (mam po dwie sadzonki 4 kolorów) zrzuciły pąki
Tylko na jednej gałązce koralowego rozwinął się drugi z kolei kwiatek - na pocieszenie chyba
A grudniki puszczają takie korzonki spomiędzy segmentów w poszukiwaniu wilgoci.

Tylko na jednej gałązce koralowego rozwinął się drugi z kolei kwiatek - na pocieszenie chyba

A grudniki puszczają takie korzonki spomiędzy segmentów w poszukiwaniu wilgoci.
- Arkadius121
Szymek-Kinga-Natalka - Cieszy mnie,że podoba się Wam moja sadzonka grudnika
Kasiu - Nie ma to jak wymiana poglądów bo w ten tylko sposób można dowiedzieć się dużo więcej o naszych podopiecznych a o czym gdzie indziej się nie pisze
No i masz chyba rację
bo na małej sadzonce grudnika pojawił się maciupki pączek i chciałbym żeby zakwitł.
Ten Twój jest wyjątkowo udany i w dodatku w kieliszku
Lucy - No i tak to jest,ze czasami radość bywa przedwczesna-znam to uczucie.Przyznaję,że nie wiedziałem o roli korzonków spomiędzy segmentów-dzięki
Miło było Was znowu u siebie gościć,zapraszam znowu do siebie i pozdrawiam.Dzięki za spostrzeżenia i dobre rady
Uczono mnie w szkole,że najstarszym dębem w Polsce jest Bartek co tego lata okazało się być zupełnie błędną i nieaktualną już informacją.
Wystarczyło wybrać się na spacer do Lasu Kołobrzeskiego w Gminie Ustronie Morskie by ujrzeć na własne oczy jeden z najstarszych pomników przyrody w Polsce liczący 800 lat a którym jest nie Bartek a dąb Bolesław
Dąb Bolesław - najstarszy dąb w Polsce, rosnący w Lesie Kołobrzeskim w gminie Ustronie Morskie, ok. 15 km na południowy wschód od Kołobrzegu, uznany za jeden z najstarszych pomników przyrody w Polsce. Jego wiek ustalono na 800 lat. Obwód mierzony na wysokości 1,3 m od ziemi wynosi 691cm, wysokość 32 m,a średnica korony ma 20 m. W jego pobliżu rośnie dąb Warcisław.
Przed ponownym odkryciem dębu Bolesław (jego pozycja była niewłaściwie oznaczona na mapach niemieckich) przez Hieronima Kroczyńskiego za najstarszy dąb w Polsce uważany był dąb Chrobry z Piotrowic ? 740 lat. Najbardziej znany dąb Bartek z Bartkowa ma 670 lat.
19 sierpnia 2000 dąb został ochrzczony. Dąb otrzymał imię Bolesław, upamiętniono w ten sposób króla Bolesława Chrobrego, za którego przyczyną powstało w 1000 roku biskupstwo w Kołobrzegu.
Źródło: Wikipedia
Radzę i Wam wybrać się do tegoż lasu i podziwiać go z bliska tym bardziej,że od szosy oddalony jest zaledwie o 1,2 km.
Połączycie przyjemne z pożytecznym bo po drodze czy to w kierunku lasu czy też w drodze powrotnej możecie przy okazji zakosztować smacznych jabłek i gruszek/trochę kwaśne ale nie szkodzi to zdrowiu/,rosnących na przydrożnych drzewach jak widać na załączonych zdjęciach:

Pozdrawiam Wszystkich i życzę miłych wrażeń

Kasiu - Nie ma to jak wymiana poglądów bo w ten tylko sposób można dowiedzieć się dużo więcej o naszych podopiecznych a o czym gdzie indziej się nie pisze

Ten Twój jest wyjątkowo udany i w dodatku w kieliszku

Lucy - No i tak to jest,ze czasami radość bywa przedwczesna-znam to uczucie.Przyznaję,że nie wiedziałem o roli korzonków spomiędzy segmentów-dzięki

Miło było Was znowu u siebie gościć,zapraszam znowu do siebie i pozdrawiam.Dzięki za spostrzeżenia i dobre rady

Uczono mnie w szkole,że najstarszym dębem w Polsce jest Bartek co tego lata okazało się być zupełnie błędną i nieaktualną już informacją.
Wystarczyło wybrać się na spacer do Lasu Kołobrzeskiego w Gminie Ustronie Morskie by ujrzeć na własne oczy jeden z najstarszych pomników przyrody w Polsce liczący 800 lat a którym jest nie Bartek a dąb Bolesław

Dąb Bolesław - najstarszy dąb w Polsce, rosnący w Lesie Kołobrzeskim w gminie Ustronie Morskie, ok. 15 km na południowy wschód od Kołobrzegu, uznany za jeden z najstarszych pomników przyrody w Polsce. Jego wiek ustalono na 800 lat. Obwód mierzony na wysokości 1,3 m od ziemi wynosi 691cm, wysokość 32 m,a średnica korony ma 20 m. W jego pobliżu rośnie dąb Warcisław.
Przed ponownym odkryciem dębu Bolesław (jego pozycja była niewłaściwie oznaczona na mapach niemieckich) przez Hieronima Kroczyńskiego za najstarszy dąb w Polsce uważany był dąb Chrobry z Piotrowic ? 740 lat. Najbardziej znany dąb Bartek z Bartkowa ma 670 lat.
19 sierpnia 2000 dąb został ochrzczony. Dąb otrzymał imię Bolesław, upamiętniono w ten sposób króla Bolesława Chrobrego, za którego przyczyną powstało w 1000 roku biskupstwo w Kołobrzegu.
Źródło: Wikipedia
Radzę i Wam wybrać się do tegoż lasu i podziwiać go z bliska tym bardziej,że od szosy oddalony jest zaledwie o 1,2 km.
Połączycie przyjemne z pożytecznym bo po drodze czy to w kierunku lasu czy też w drodze powrotnej możecie przy okazji zakosztować smacznych jabłek i gruszek/trochę kwaśne ale nie szkodzi to zdrowiu/,rosnących na przydrożnych drzewach jak widać na załączonych zdjęciach:

Pozdrawiam Wszystkich i życzę miłych wrażeń

-
- Od: 31 paź 2011, o 16:34
OJ miło i sielsko się zrobiło, 

- Blueberry
- Od: 7 kwie 2013, o 22:34
- Kontakt:
Bardzo miło się ogląda takie widoki, zwłaszcza jak za oknem wyje wiatr
Wspaniałe stare drzewo - uwielbiam dęby, podobnie jak moja mama. Moim ulubieńcem jest drzewo rosnące w Oleśnicy koło jednego supermarketu; nie jest pomnikiem przyrody, ale ma bardzo ciekawy pokrój, długi pień, a koronę bardzo wysoko. Piękny jest też dąb rosnący koło dworca autobusowego we Wrocławiu (jest ich tam kilka; ten, który mam na myśli jest największy, rośnie przy samej ulicy).

?Nadzieja to jest kwiat, który zakwita i rośnie gdy inni go podlewają.? Charles Martin
Pozdrawiam, Natalia
Pozdrawiam, Natalia