Moi zieloni podopieczni- parapetowce:)

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
elcia1974
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lip 2009, o 18:25
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Moi zieloni podopieczni- parapetowce:)

Post »

No to się obłowiłaś ;:63 Pozostaje tylko trzymac kciuki za roślinki i czekac, aż pieknie się zadomowią u Ciebie ;:108
Droga przez las nie jest długa, jeśli kocha się osobę, którą idzie się odwiedzic.
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
ruletka
100p
100p
Od: 31 sty 2014, o 19:17

Post »

Fajne maluchy, mają przed sobą cały sezon, niech się szybko ukorzeniają i w górę bądź na boczki!
pozdrawiam, Monika
Roślinna Ruletka
nadwyżki
dzastin
200p
200p
Od: 17 gru 2013, o 19:01
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

:wit
Jakie cudeńka ;:oj dobry czas,więcej słoneczka i wiosna tuż tuż.
W mgnieniu oka,zaczną żyć własnym życiem.
Aż oko się śmieje ;:138
Pozdrawiam.
Fraszka_1
1000p
1000p
Od: 16 cze 2013, o 15:41

Post »

Ja poszukuję agawy, na wiosnę pewnie stanie u mnie na tarasie :D wymiana Ci się udała, piękne hoje ;:167
Awatar użytkownika
Paulii
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 lut 2013, o 15:03
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

:wit Piękne hojkowe i skrętnikowe maluszki niech zdrowo Ci rosną :wink:
Niech wszystkie roślinki Ci dobrze rosną
Pauli :) "To możli­wość spełnienia marzeń spra­wia, że życie jest tak fascynujące"
Kelpie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2013, o 14:17

Post »

elcia1974- Mam nadzieję, że nowym podopiecznym się spodoba :wink:

ruletka- Dziękuję- liczę, że tak będzie- oby się puszczały ;:138

dzastin- I gdzie ta wiosna? Zapowiada się i nic... oko mi się bardzo do nich śmieje :uszy co idę obok- to zaglądam ;:224

Fraszka_1- Jestem tego samego zdania- bardzo mi się udała wymiana, popieram co do planów agawowo-tarasowych... jak coś to ja jeszcze ich trochę mam- to mogę podesłać :uszy

Paulii- Dziękuje ;:168 maluszki są- ale muszą się one ogarnąć... i z tym ogarnianiem to różnie bywa ;:180
Życie jest piękne:) pozdrawiam wszystkich zielono zakręconych- Karolina

mój wątek- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=67088" onclick="window.open(this.href);return false;
dzastin
200p
200p
Od: 17 gru 2013, o 19:01

Post »

Witam!
Wiosna!? tak ptaszki u mnie zaczynają śpiewać,koty się marcują.Mokro pod nogami i gdzie nie gdzie są płachetki tylko śniegu.A w kalendarzu jeszcze luty,i może nas jeszcze porządnie zasypać ;:108 niestety.
Ja też kilka roślinek dokupiłam i wciąż podglądam( tłustosze i listek hoy kerii,okazuje się że jak sobie poczytałam to nigdy nie wypuszczą pędu ;:223
co do Twoich :D cierpliwości na razie zbierają siły.Nie długo będziesz się nimi wymieniać( jakby co jestem zainteresowana wymiankami :tan )
Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
crazydaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 cze 2013, o 09:45

Post »

Incurvla, bella, multiflora, lacunosa, pubicalyx... Dobrze widze? Roznorodnie i wdzieczne odmiany - super!!
Kinga
Fuksjoza, hojoza, ketmioza, czyli komus tu odbija... ;) cz.3 - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 05&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Zgoda bez polskiej czcionki/Adminka
Awatar użytkownika
Krzysia
Przyjaciel Forum - silver
Przyjaciel Forum - silver
Od: 3 lip 2012, o 10:07

Post »

No jakie piękne hojkowe maluszki ;:oj Fiołeczków też przybędzie i to szybko jak listki się ukorzenią, oj będzie u Ciebie co oglądać jak zakwitną ;:138
Kelpie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

dzastin- ja się wcale kotom nie dziwie- pogoda sfiksowała- to i one :wink: ale z dużym prawdopodobieństwem jeszcze się zimą nacieszymy... oby nie przyszła jak już wszystko będzie przebudzone i rosło... bo kwiaty w ogrodach padną ;:222 a co do wymianek to jestem jak najbardziej za... ale jak mi coś urośnie- bo jak na razie to są pojedyncze listki ;:224

crazydaisy- gratuluję sokolego oka- wszystko się zgadza :wink: mam nadzieję, że zaczną rosnąć... jak coś to postępami będę się dzielić- albo i strajkami zielonych... - bo wiadomo, że może być różnie :uszy

Krzysia-dziękuję ;:196 oby- spodziewam się, że chociaż połowa z nich przeżyje i zakwitnie ;:131

Fraszka_1- nic a nic nie rozumiem... na wiadomość odpisałam w każdym bądź razie ;:224

mój wątek- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=67088" onclick="window.open(this.href);return false;
Kelpie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Parę zdjęć... zwartnica jeszcze przed weekendem- wygląda trochę jak mordka jakiegoś zwierzęcia z uszami :wink: Obrazek Obrazek Obrazek
teraz trochę bardziej rozkwitnięta- nie mogę się powstrzymać- to jedyny kwiatek oprócz storczyków który kwitnie...
Obrazek Obrazek
w pełnej krasie ;:224 Obrazek

Fraszka_1
1000p
1000p
Od: 16 cze 2013, o 15:41

Post »

Jak mordka króliczka ;:306 piękny kwiat :D
Awatar użytkownika
Paulii
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 lut 2013, o 15:03
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

:wit Karolino Hi HI faktycznie wyglądała jak mordeczka białego królika :wink:
I znów Pięknie zakwitła zwartnica :D
Pauli :) "To możli­wość spełnienia marzeń spra­wia, że życie jest tak fascynujące"
Awatar użytkownika
crazydaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 cze 2013, o 09:45

Post »

Wiesz... Ja cwana, bo te odmiany juz znam ze swojego parapetu. ;:306 U mnie te odmiany zachowuja sie roznie. Incurvula maniakalnie probowala kwitnac i zrzucala paczki, bo jak moze kwitnac cos, co ma 3 liscie? Ostatnio sie wkurzylam i obcielam jej pypcia kwiatowego - niech idzie we wlasciwym kierunku, a nie sili sie na wytwarzanie paczkow. Lacunosy dlugo staly po ukorzenieniu, od niedawna rosna, ale jeszcze nie wszystkie. Bella rusza szybko i bezproblemowo - to jest samorosnace. Pubicaliska dopiero teraz rusza, a stala od pazdziernika, no mynda jest! A multiflora to swir - 5 lisci i wytworzyla paki, ktore poki co rosna. Z tym, ze ja ukorzenialam jesienia/zima, wiec nie byla to szczegolnie dogodna pora dla roslin.
Kinga
Fuksjoza, hojoza, ketmioza, czyli komus tu odbija... ;) cz.3 - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 05&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Zgoda bez polskiej czcionki/Adminka
Kelpie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

dzastin- tak mi się przypomniało o lisku kerri- gdzieś na forum jak szukałam informacji o hojach- to trafiłam na dość dużo wiadomości o tym, że listek ,,ruszył" i rósł normalnie- więc cierpliwości :uszy

Fraszka_1
- to moje pierwsze skojarzenie- zwierzątko :;230 przyroda potrafi zaskakiwać ;:306

Paulii- nie mogłam się doczekać- w kolejce są jeszcze trzy cebule... muszę do nich zajrzeć ;:108 może coś dokupię w marcu ;:218

crazydaisy- trening czyni mistrza- rzut oka i to jest to i tamto... zobaczymy jak się te kapryśnie panny będą zachowywać...

ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”