Mój mały ogród...

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Mój mały ogród...

Post »

:wit Hej! No widzę że porządnie się u ciebie chmurzyło. Pięknie ci wszystko odwdzięcza się kwiatami. Irysków będziesz też miała dużo. Warzywniak pnie się do góry :) A ta kotka to nie zmienia się w czarownice i nocą lata na miotle w tle pilnując twojego ogródka? :lol:
Awatar użytkownika
ewa_rozalka
1000p
1000p
Od: 10 cze 2012, o 12:18
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ewelinko u Ciebie zielono i świeżutko ,masz piękne piwonie .Magnolia cudowny ma kolor.Dużo masz jeszcze miejsca i jeszcze dużo marzeń zmieścisz .A jak twoje róże ,pewnie świetnie ,bo ogólna kondycja roślin jest dobra .Zaskoczyłaś mnie trochę szałwią ,co to za gatunek ? Pozdrawiam Cię ;:196
Awatar użytkownika
Ewelina7
200p
200p
Od: 28 mar 2012, o 23:28
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ewuś, żebym ja to wiedziała... Mgliście pamiętam, że wsypałam tam jakąś mieszankę ziół chyba, bo zależało mi na rumianku a nigdzie go nie mogłam kupić. Jak już posiałam to i rumianek się znalazł w ogrodniczym, skutki tego widać na rabatce dziada i baby ;:306
W zeszłym roku coś się tam kotasiło, ale niemrawo a ostała się szałwia. I bardzo dobrze.
A róże faktycznie świetnie, praktycznie wszystkie w pąkach, zapowiada się chyba dobry sezon. Robactwa tylko dużo, trzeba uważać. I jednak jest wilgotno, przypuszczam że będzie gorzej niż w zeszłym roku z chorobami grzybowymi, ale nic to, nie martwię się na zapas...

Madziu, Pralinka to grzeczna, miła kotka, gdzie jej tam do lotów na miotle... chyba?

Aniu, zakupy na targu - bezcenne ;:108 Śliczną azalię kupiłaś!
Awatar użytkownika
ewa_rozalka
1000p
1000p

Post »

U mnie też sobie nie żałują ,ale czekam ,bo pojawiły się biedronki i inne .Nic jeszcze nie pryskałam ,bo mi szkoda innych owadóww .Zobaczymy ,tylko deszczu jak na lekarstwo .U Ciebie wygląda na wilgotno.
Wszystko zielone . :D
Awatar użytkownika
Mandragora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2008, o 16:18

Post »

Bodziszki u Ciebie to poczuły bluesa, u mnie na razie może z dwa pojedyncze kwiatki :) Warzywniak to masz z prawdziwego zdarzenia ;:333 Ja ze swojego wypierdka zjadłam dziś dwie pierwsze rzodkiewki :) A wierz mi, że to było dla mnie ogromne przeżycie - wszak to moje pierwsze wyhodowane własne warzywko :D Szałwia jaka konkretnie? Pamiętasz może odmianę? Bo taka zwykła to chyba nie kwitnie? I jeszcze zapytam o te białe kwiatuszki z rabaty jak to ją nazwałaś "dziada z babą brak"? Chyba też mam to u siebie w ilościach śladowych, dziś przez przypadek troszkę go wypieliłam :wink:
Pozdrawiam - Milena
Kolejny sezon różany
Awatar użytkownika
Ewelina7
200p
200p

Post »

Milenko,
to rogownica kutnerowata, jeżeli jej masz trochę, to za dwa lata będziesz wyrzucać... Bardzo szybko się rozrasta, zagłusza inne rośliny. Ale jest śliczna, zwłaszcza jak kwitnie. Jesienią planuję jej eksmisje z niektórych rabat, bo inne rośliny są bez szans.
Ewo, tak, mokro, pada codziennie od dłuższego czasu. Wielce mnie to cieszy, przyznaję, bo nie muszę podlewać i martwić się o nowo posadzone róże.
Awatar użytkownika
ewa_rozalka
1000p
1000p

Post »

Ewelinko powinnaś się cieszyć ,że pada i jest chłodniej .Róże które wsadziłaś ,lubią taką pogodę .Gdyby było gorąco i sucho miałyby gorsze warunki do adaptacji ,a tak bez problemu Ci się przyjmą :D
Awatar użytkownika
Ewelina7
200p
200p

Post »

Ewuniu, jasne, że się cieszę, nic tak nie boli jak wypalony, wysuszony ogród... Chociaż z drugiej strony, powoli już starczy tej radości :wink: bardzo zimno się zrobiło. Mam nadzieję, że jutro się poprawi nieco, bo planuję wizyte w pobliskich ogrodach państwa Kapiasów.

Na rozgrzewkę widok z okna kuchennego:

Obrazek

i trochę bliżej:

Obrazek

Miłego dnia!
Awatar użytkownika
ewa_rozalka
1000p
1000p

Post »

Ewelinko widok z okna masz prześliczny ,tylko się zastanawiam czy nie za gęsto masz posadzony róża necznik i azalię ,bo one duże rosną . ;:108
Awatar użytkownika
Mandragora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Widok fantastyczny, bardzo podobają mi się takie płoty ;:173 Miłej soboty Ewelinko ;:196
Pozdrawiam - Milena
Kolejny sezon różany
Awatar użytkownika
anastazja B
1000p
1000p
Od: 3 mar 2013, o 09:44

Post »

Ewelinko widoczek z kuchni masz super,uwielbiam naturę i przestrzenie, a u Ciebie jeszcze oryginalny płotek i ładny , kwitnący ogródek. Ja przez okno w kuchni widzę balkony sąsiadów, dobrze,że chociaż mają na nich kwiaty a nie graciarnie ;:224
pozdrawiam Beata

Mój ogród w półcieniu
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14

Post »

I mnie spodobał się widok z okna, od razu pomyślałam, że wieczorkiem pięknie wyglądają świecące latarenki.
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Ewelina7
200p
200p

Post »

Witajcie Kochane,
dzisiaj był taki piękny dzień!
Z okazji Dnia Matki wybrałam się do ogrodów p. Kapiasów. Pogoda dopisała, jak na zamówienie, było słonecznie ale nie za bardzo ciepło, można było spacerować do woli, ogrody jak zawsze piękne, a od syna dostałam... ta dam, fanfary! Lady Emma Hamilton:

Obrazek

Piękna, dorodna i w pąkach! Po prostu musiałam się pochwalić...
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56

Post »

Witaj :wit Bardzo mi się podoba Twój widok z okna. Masz śliczny płotek.
Awatar użytkownika
Mandragora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Faktycznie piękna ;:oj Kupiona u Kapiasa? My dziś z Mamą i M. wybraliśmy się do Tomszaka w Cz-Dz. Pocałowaliśmy klamkę :evil: Do Kapiasa już nie podjechaliśmy, bo auto zaczęło straszyć. A ja coraz intensywniej myślę o powiększeniu rabaty różanej ;:173
Pozdrawiam - Milena
Kolejny sezon różany
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”