Mój mały ogród...
-
Pashmina2006
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 12 kwie 2012, o 18:56
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Mój mały ogród...
- ewa_rozalka
- 1000p

- Od: 10 cze 2012, o 12:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ewelinko u Ciebie zielono i świeżutko ,masz piękne piwonie .Magnolia cudowny ma kolor.Dużo masz jeszcze miejsca i jeszcze dużo marzeń zmieścisz .A jak twoje róże ,pewnie świetnie ,bo ogólna kondycja roślin jest dobra .Zaskoczyłaś mnie trochę szałwią ,co to za gatunek ? Pozdrawiam Cię 
- Ewelina7
- 200p

- Od: 28 mar 2012, o 23:28
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ewuś, żebym ja to wiedziała... Mgliście pamiętam, że wsypałam tam jakąś mieszankę ziół chyba, bo zależało mi na rumianku a nigdzie go nie mogłam kupić. Jak już posiałam to i rumianek się znalazł w ogrodniczym, skutki tego widać na rabatce dziada i baby
W zeszłym roku coś się tam kotasiło, ale niemrawo a ostała się szałwia. I bardzo dobrze.
A róże faktycznie świetnie, praktycznie wszystkie w pąkach, zapowiada się chyba dobry sezon. Robactwa tylko dużo, trzeba uważać. I jednak jest wilgotno, przypuszczam że będzie gorzej niż w zeszłym roku z chorobami grzybowymi, ale nic to, nie martwię się na zapas...
Madziu, Pralinka to grzeczna, miła kotka, gdzie jej tam do lotów na miotle... chyba?
Aniu, zakupy na targu - bezcenne
Śliczną azalię kupiłaś!
W zeszłym roku coś się tam kotasiło, ale niemrawo a ostała się szałwia. I bardzo dobrze.
A róże faktycznie świetnie, praktycznie wszystkie w pąkach, zapowiada się chyba dobry sezon. Robactwa tylko dużo, trzeba uważać. I jednak jest wilgotno, przypuszczam że będzie gorzej niż w zeszłym roku z chorobami grzybowymi, ale nic to, nie martwię się na zapas...
Madziu, Pralinka to grzeczna, miła kotka, gdzie jej tam do lotów na miotle... chyba?
Aniu, zakupy na targu - bezcenne
Ewelina
Mój mały ogród...
Mój mały ogród...
- ewa_rozalka
- 1000p

U mnie też sobie nie żałują ,ale czekam ,bo pojawiły się biedronki i inne .Nic jeszcze nie pryskałam ,bo mi szkoda innych owadóww .Zobaczymy ,tylko deszczu jak na lekarstwo .U Ciebie wygląda na wilgotno.
Wszystko zielone .
Wszystko zielone .
- Mandragora

- Od: 25 maja 2008, o 16:18
Bodziszki u Ciebie to poczuły bluesa, u mnie na razie może z dwa pojedyncze kwiatki
Warzywniak to masz z prawdziwego zdarzenia
Ja ze swojego wypierdka zjadłam dziś dwie pierwsze rzodkiewki
A wierz mi, że to było dla mnie ogromne przeżycie - wszak to moje pierwsze wyhodowane własne warzywko
Szałwia jaka konkretnie? Pamiętasz może odmianę? Bo taka zwykła to chyba nie kwitnie? I jeszcze zapytam o te białe kwiatuszki z rabaty jak to ją nazwałaś "dziada z babą brak"? Chyba też mam to u siebie w ilościach śladowych, dziś przez przypadek troszkę go wypieliłam 
- Ewelina7
- 200p

Milenko,
to rogownica kutnerowata, jeżeli jej masz trochę, to za dwa lata będziesz wyrzucać... Bardzo szybko się rozrasta, zagłusza inne rośliny. Ale jest śliczna, zwłaszcza jak kwitnie. Jesienią planuję jej eksmisje z niektórych rabat, bo inne rośliny są bez szans.
Ewo, tak, mokro, pada codziennie od dłuższego czasu. Wielce mnie to cieszy, przyznaję, bo nie muszę podlewać i martwić się o nowo posadzone róże.
to rogownica kutnerowata, jeżeli jej masz trochę, to za dwa lata będziesz wyrzucać... Bardzo szybko się rozrasta, zagłusza inne rośliny. Ale jest śliczna, zwłaszcza jak kwitnie. Jesienią planuję jej eksmisje z niektórych rabat, bo inne rośliny są bez szans.
Ewo, tak, mokro, pada codziennie od dłuższego czasu. Wielce mnie to cieszy, przyznaję, bo nie muszę podlewać i martwić się o nowo posadzone róże.
Ewelina
Mój mały ogród...
Mój mały ogród...
- ewa_rozalka
- 1000p

Ewelinko powinnaś się cieszyć ,że pada i jest chłodniej .Róże które wsadziłaś ,lubią taką pogodę .Gdyby było gorąco i sucho miałyby gorsze warunki do adaptacji ,a tak bez problemu Ci się przyjmą 
- Ewelina7
- 200p

Ewuniu, jasne, że się cieszę, nic tak nie boli jak wypalony, wysuszony ogród... Chociaż z drugiej strony, powoli już starczy tej radości
bardzo zimno się zrobiło. Mam nadzieję, że jutro się poprawi nieco, bo planuję wizyte w pobliskich ogrodach państwa Kapiasów.
Na rozgrzewkę widok z okna kuchennego:

i trochę bliżej:

Miłego dnia!
Na rozgrzewkę widok z okna kuchennego:

i trochę bliżej:

Miłego dnia!
Ewelina
Mój mały ogród...
Mój mały ogród...
- ewa_rozalka
- 1000p

Ewelinko widok z okna masz prześliczny ,tylko się zastanawiam czy nie za gęsto masz posadzony róża necznik i azalię ,bo one duże rosną . 
- Mandragora

Widok fantastyczny, bardzo podobają mi się takie płoty
Miłej soboty Ewelinko 
- anastazja B
- 1000p

- Od: 3 mar 2013, o 09:44
Ewelinko widoczek z kuchni masz super,uwielbiam naturę i przestrzenie, a u Ciebie jeszcze oryginalny płotek i ładny , kwitnący ogródek. Ja przez okno w kuchni widzę balkony sąsiadów, dobrze,że chociaż mają na nich kwiaty a nie graciarnie 
- korzo_m

- Od: 17 kwie 2006, o 10:14
I mnie spodobał się widok z okna, od razu pomyślałam, że wieczorkiem pięknie wyglądają świecące latarenki.
- Ewelina7
- 200p

Witajcie Kochane,
dzisiaj był taki piękny dzień!
Z okazji Dnia Matki wybrałam się do ogrodów p. Kapiasów. Pogoda dopisała, jak na zamówienie, było słonecznie ale nie za bardzo ciepło, można było spacerować do woli, ogrody jak zawsze piękne, a od syna dostałam... ta dam, fanfary! Lady Emma Hamilton:

Piękna, dorodna i w pąkach! Po prostu musiałam się pochwalić...
dzisiaj był taki piękny dzień!
Z okazji Dnia Matki wybrałam się do ogrodów p. Kapiasów. Pogoda dopisała, jak na zamówienie, było słonecznie ale nie za bardzo ciepło, można było spacerować do woli, ogrody jak zawsze piękne, a od syna dostałam... ta dam, fanfary! Lady Emma Hamilton:

Piękna, dorodna i w pąkach! Po prostu musiałam się pochwalić...
Ewelina
Mój mały ogród...
Mój mały ogród...
-
Pashmina2006

- Od: 12 kwie 2012, o 18:56
Witaj
Bardzo mi się podoba Twój widok z okna. Masz śliczny płotek.
- Mandragora

Faktycznie piękna
Kupiona u Kapiasa? My dziś z Mamą i M. wybraliśmy się do Tomszaka w Cz-Dz. Pocałowaliśmy klamkę
Do Kapiasa już nie podjechaliśmy, bo auto zaczęło straszyć. A ja coraz intensywniej myślę o powiększeniu rabaty różanej