Sezon 2013 - rozpoczęty
- Patrysiowa
- 30p - Uzależniam się...
- Od: 8 maja 2013, o 10:44
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Powojniki - Sezon 2013
Ebabka - cudne to Twoje ogrodzenie
Ja marzę o takim, ale na razie mam tylko 7 małych powojniczków. Zobaczymy, co z nich wyrośnie za kilka lat.

Pozdrawiam,
Ela - początkująca ogrodniczka
Ela - początkująca ogrodniczka
Jurek,
pisałeś "Nad Snow Queen bym się nie zastanawiał, choć mam kilka białych odmian, to tę odmianę chętnie bym kupił"
cieszyłem się bardzo ale mina mi nieco zrzedła gdy się zaczął rozwijać i pokazał półpełny kwiat (póki co kolorek biało-zielony
)
wygląda mi na Matkę Siedliską - masz może tę odmianę i mógłbyś się podzielić ew. wrażeniami?
pomyłki bywają irytujące - dobrze chociaż, że kolor się zgadza...
pisałeś "Nad Snow Queen bym się nie zastanawiał, choć mam kilka białych odmian, to tę odmianę chętnie bym kupił"
cieszyłem się bardzo ale mina mi nieco zrzedła gdy się zaczął rozwijać i pokazał półpełny kwiat (póki co kolorek biało-zielony

wygląda mi na Matkę Siedliską - masz może tę odmianę i mógłbyś się podzielić ew. wrażeniami?
pomyłki bywają irytujące - dobrze chociaż, że kolor się zgadza...
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 28 kwie 2006, o 09:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Nie mam odmiany Snow Queen, ale mają ją znajomi, pamiętam, że cechą charakterystyczną była taka metaliczna, fioletowa poświata na kwiatach podczas pierwszego kwitnienia, nie widziałem też nigdy pełnych kwiatów tej odmiany
- lesioc
- Od: 3 cze 2008, o 10:20
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Miałem kiedyś "Matkę Siedliską" i "Snow Queen" też - prawdę mówiąc nie przypomina to żadnego z nich. Jak napisał Jurek - "Snow Queen" nie ma pełnych kwiatów, a "Matka Siedliska" nie ma takich zielonych przebarwień.
Gdyby mi ktoś pokazał zdjęcie to od razu powiedziałbym, że to "Isago"... ale niestety, termin kwitnienia pełnymi kwiatami nie pasuje, no i u Isago raczej nie ma różowych przebarwień.
Gdyby mi ktoś pokazał zdjęcie to od razu powiedziałbym, że to "Isago"... ale niestety, termin kwitnienia pełnymi kwiatami nie pasuje, no i u Isago raczej nie ma różowych przebarwień.
Zapraszam: spis treści ogród
"Fotografia nie jest związana z patrzeniem lecz z czuciem. Jeżeli nie czujesz nic w tym na co patrzysz, nigdy nie uda ci się sprawić,
aby ludzie patrząc na twoje zdjęcia cokolwiek odczuwali." Don McCullin
"Fotografia nie jest związana z patrzeniem lecz z czuciem. Jeżeli nie czujesz nic w tym na co patrzysz, nigdy nie uda ci się sprawić,
aby ludzie patrząc na twoje zdjęcia cokolwiek odczuwali." Don McCullin
- dodad
- Od: 21 cze 2009, o 18:22
Rzeczywiście, 'Snow Queen' ma fioletowy pobłysk. Pełnych kwiatów tez nie widziałam, a mam ja dobrych kilka lat.

Dziękuję Wam za odpowiedź 
Dorota, piękne połączenie a Snow Queen rzeczywiście godna swej nazwy ;)
ile TY masz powojników?? (odmian i sztuk)
dobrze typuję, że to Matka Siedliska? (jeśli ktoś ma tę odmianę to może się wypowie...)

Dorota, piękne połączenie a Snow Queen rzeczywiście godna swej nazwy ;)
ile TY masz powojników?? (odmian i sztuk)
dobrze typuję, że to Matka Siedliska? (jeśli ktoś ma tę odmianę to może się wypowie...)
- asta6265
- Od: 8 sty 2012, o 12:01
No i u mnie zaczęło się powojnikowo:
Solidarność:

Multi Blue:

Maidwell Hall:

Arabella:

Lada moment zacznie bo w pączuszkach: Asao, Kardynał Wyszyński, Mr Chomolodey, Comtesse de Bouchard, i Lech Wałęsa, i trochę póżniej Princess Diana, Inspiration Zoin i Bill Mc Kenzie.

Solidarność:

Multi Blue:

Maidwell Hall:

Arabella:

Lada moment zacznie bo w pączuszkach: Asao, Kardynał Wyszyński, Mr Chomolodey, Comtesse de Bouchard, i Lech Wałęsa, i trochę póżniej Princess Diana, Inspiration Zoin i Bill Mc Kenzie.

Mój kawałek świata
Pozdrawiam Anka
Pozdrawiam Anka
-
- Od: 28 kwie 2006, o 09:18
Doniczkowy Miss Bateman, mogę go komponować w dowolnej części ogrodu ;)

- dodad
- Od: 21 cze 2009, o 18:22
Doniczkowa Józefina

i pierwszy kwiat Ivan Olson

i pierwszy kwiat Ivan Olson
Jurek pisze:Doniczkowy Miss Bateman, mogę go komponować w dowolnej części ogrodu ;)
Jakie azalie

ŁO MATKO!!!!
Cudo!!!!!!!
Raj !!!!