Gosiu, stożki są bukszpanowe 3 obok siebie od najmniejszego do najwyższego. Słońce tak padało, że ten największy się zażółcił, a średni wygląda na ciemnego. Rabata wygląda coraz lepiej, bo sukcesywnie w nią inwestuję.Margo2 pisze:Coraz bardziej podoba mi się rabata z cisami. Mam pytanie co to za bordowy stożek tam jest posadzony, a razcej z czego. Chyba, że to tylko jakis cień taki kolor wywołuje

Ostatnio dosadziłam trzmieliny na 3 wysokościach pni. Najmniejsza jest najładniejsza, bo jest już dwa sezony u mnie, tylko ją przeniosłam z innej rabaty. No i brązowe trawki doszły na tyłach cisowych kul.

W innych częściach też jest już gęściej.
Wokół daglezji

dosadziłam te fajne, lekkie trawki, a żurawki corazł ładniej się rozrastają od wiosny

żurawki pod daglezją też ładnie się rozrosły, ale trzmielina coś słabo. Poza tym za blisko siebie rosną i muszę przesadzić, żeby miały miejsce na wzrost

I jeszcze takie trawki posadziłam - mam sprawdzone w ub.roku, dobrze zimowały

A teraz pielę i wysypuję korę, co niestety też trwa w czasie, bo mi go wciąż brakuje. Brakuje mi też jeszcze jakieś 10 worków kory, a wysypałam już jakieś 15, jak nic. Rabata jest spora, bo się ga aż do połowy boku domu.