Ogród Soczewki cz3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sie 2008, o 00:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Re: Ogród Soczewki cz3

Post »

Czy rozwary są różne?
Dwa razy już kupowałam taki niebieski, raz też lawendowy dostałam. I nie mam nic, tylko biały jako tako się trzyma :( .
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Moniko, za każdym razem jak do Ciebie wchodzę, to kiwam głową z podziwu... piękne miejsce stworzyłaś, przepięknie łączysz rośliny, tworzysz cudne kolorystyczne kompozycje... białe liatry i Anabelle - coś fantastycznego. Czy słyszałaś jakieś dobre opinie na temat Pink Anabelle? Zastanawiam się czy nie kupić...
Pozdrawiam Cię serdecznie!
Awatar użytkownika
marika2006
200p
200p
Od: 24 kwie 2012, o 09:37
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

Cudny róż, a jak kępa ;:138
Jak nazywają się te róże na pierwszym zdjęciu. Wyglądają jak bukiety :)
Pozdrawiam cieplutko i kolorowo :)
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=55916" onclick="window.open(this.href);return false;
Soczewka
1000p
1000p
Od: 9 mar 2010, o 10:35

Post »

Agnieszko-Agatko123 to jeszcze dla Ciebie Zaczynam trochę was zanudzać jej fotkami ale mogłabym tak bez końca Coraz bardziej podoba mi się biel w ogrodzie

Obrazek Obrazek

Sylwio jeszcze raz bardzo dziękuję za miłe słowa Na PW pisząc, że często nie doceniamy tego co posiadamy miałaś rację, ale już tak w naturze człowieka jest, że zawsze pragnie czegoś czego jeszcze nie posiada i stawia sobie coraz wyżej poprzeczki. Mój ogród powstaje z mozołem kawałek po kawałeczku już od kilku dobrych lat.Jak zajrzysz do pierwszej części mojego wątku zobaczysz, że nie od razu tak było, To dzięki forum mój ogród nabrał innych kształtów i kolorów. Żałuję, że tu trafiłam tak późno.
Kilka mini kompozycji do zagapienia
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Aniu wydaje mi się, że rozwar tak inne rośliny także ma różne odmiany. U kogoś na forum widziałam nawet z pełnymi kwiatkami.

Agnieszko to ja mam tak samo jak odwiedzam Twój ogród ;:224 Nie mogę wyjść z podziwu i za każdym razem zachwycam się Twoimi kompozycjami. Jeśli chodzi o różową Anabelle to nie wiele mogę o niej powiedzieć. W tym roku zakupiła ją Ala Georginia. Osobiście mnie jakoś nie zauroczyła może dlatego, że jeszcze nie miałam okazji zobaczyć na żywo dużego krzewu. Biała Anabelle z 2-3 kwiatami też nie wygląda za najlepiej. Dopiero jak się rozrośnie budzi podziw.

Mariko2006to jest róża Bailando. Podobnie bukiety tworzy Baronesse tylko, że kwiaty ma bardziej różowe.
Pozdrawiam Monika
Zapraszam do mojego ogrodu
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Faktycznie ta biała rabata jest zachwycająca ;:138
Jeśli kusi mnie w jednym kolorze, to właśnie białym.
Generalnie uwielbiam jednak ferie barw ;:31
Awatar użytkownika
agatka123
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2011, o 21:12

Post »

Monia dzięki ;:196
Anabelka na Twoich fotkach jest boska . Aż trudno mi uwierzyć , ze moja zakupiona mizerota też kiedyś będzie tak wyglądać . A tak w ogóle to stoi jeszcze w doniczce , bo nie mogę sie zdecydować gdzie ją wsadzić :roll:
Powiedz mi czy ona u Ciebie rośnie w pełnym słońcu ? Jakie ma warunki glebowe ?
Przepraszam , ze tyle pytań :oops: , ale czy jest czymś podparta , bądź podwiązana ?

Cała białą rabata wygląda bardzo efektownie . Brawo za gust i smak :wink:
Awatar użytkownika
promyk
200p
200p
Od: 18 kwie 2011, o 22:02

Post »

wow zatkało mnie ;:224 , ale piękne zdjęcia pokazujesz ;:180 i Ty się dziwisz że mi się podoba Twój ogród.... A Anabell też mam i już się nie mogę doczekać chwili gdy w połowie będzie taka jak u Ciebie, widzę że trzeba jej będzie hosty dosadzić....i duuużżżżżżżżo białego.
Ja też żałuję że tak późno trafiłam na forum bo wiele można się tu nauczyć i podpatrzeć, po prostu pewne rzeczy bym robiła inaczej... na pewno skupiłabym się na powstawaniu po kolei poszczególnych rabat, a nie przypadkowym sadzeniu pojedynczych roślin ;:223 , a teraz muszę się zastanawiać co tam dosadzić żeby się komponowało, no ale mając okazję oglądania takich pięknych zdjęć to pomalutku i mi się uda stworzyć ogród przyjazny oczom i duszy....
Staraj się dojrzeć promyk światła tam, gdzie inni widzą tylko ciemności.
Pozdrowienia z Doliny Wieprza - Sylwia
Promyczkowy przed ogródek
Soczewka
1000p
1000p

Post »

Sweety dziękuję.
Agnieszko moja Anabella ma dużo słońca. Cień jest dopiero popołudniu . Wiem, że ona woli jednak cieniste zakątki ale u mnie ich po prostu brakuje. Muszę pilnować by miała wilgotną glebę bo inaczej liście jej więdną. Jak na razie niczym jej nie podwiązywałam. Śmieję się, że ona mam wokół siebie tak ciasno, ze nawet nie daje rady się przewracać. A tak na poważnie to muszę pomyśleć o jakiejś podporze bo z roku na rok będzie coraz większa i niestety będzie się pokładała. Jak sobie przypomnę to dostaje trochę magicznej siły dla hortensji lub rozcieńczony obornik.

Dziś dokupiłam jej do towarzystwa iglaczka, sosnę ale zapomniałam nazwy (muszę poszukać)
Obrazek Obrazek

Sylwia tylko nie sadź za blisko, bo ja co roku przesuwam liatry i hosty. Na jesieni ponownie będę robiła przeróbki bo za ciasno się zrobiło. Kiedy założysz swój wątek. Chętnie bym pooglądała Twój ogród.
Pozdrawiam Monika
Soczewka
1000p
1000p

Post »

To już chyba czwarty dzień zmagań z rabatą. Zakupiłam dziś płaskie kamienie na ścieżkę i trochę żurawek.
Obecnie wygląda to tak. Kamienie są dopiero umieszczone na próbę , trzeba je jeszcze wkopać. A i skończyły mi się małe otoczaki ;:224

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek
Pozdrawiam Monika
Soczewka
1000p
1000p

Post »

Róże
Mój nowy nabytek angielka Fisherman"s Friend. W realu jest bardziej różowa
Obrazek Obrazek

Aladdin Palace po krótkiej przerwie zregenerował siły i znów szaleje

Obrazek Obrazek

Umęczone deszczem kwity Garden of Roses i Larissy

Obrazek Obrazek

Ponownie zakwitła Mary Rose ale już bez szaleństwa-skromnie i Heidi Klum Rose
Obrazek Obrazek

i na koniec Chippendale
Obrazek Obrazek
Pozdrawiam Monika
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55

Post »

Monisiu, śliczna u Ciebie ta Anabella - aż się wierzyć nie chce, że rośnie w pełnym słońcu ;:173
Soczewka
1000p
1000p

Post »

Monia rośnie i jak widać ma się dobrze, ale muszę pilnować by miała wilgotną ziemię, więc wody jej nie żałuję.

Pozdrawiam Monika
Soczewka
1000p
1000p

Post »

5 dzień (raczej popołudnie)
Wkopane kamienie i posadzony karmik
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Pozdrawiam Monika
Awatar użytkownika
promyk
200p
200p
Od: 18 kwie 2011, o 22:02

Post »

wow, no co kolejne zdjęcie to piękniejsze, a kto Ci te kamienie wkopał nie mów, że Ty bo jeśli tak to moje uznanie ;:180 A to cyprys nutkajski tak szaleję? bo się przymierzam do jego kupna i jeśli to on to widzę że trzeba mu dużo miejsca zrobić.

A różyczki cudo, aż trudno się zdecydować na którąś, bo wszystkie by się chciało...
Staraj się dojrzeć promyk światła tam, gdzie inni widzą tylko ciemności.
Pozdrowienia z Doliny Wieprza - Sylwia
Promyczkowy przed ogródek
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Moniko, extra to wygląda... te duże płaty kamienia to łupek? Dodał całości charakteru, bo sam żwirek nie byłby aż tak wyrazisty... ładna sosenka (może przypomnisz sobie nazwę) i ten Twój nutkaj... Wszystko robi super wrażenie! Mam nadzieję, że masz pomocnika i nie robisz tego wszystkiego sama?
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”