Początki małego ogródka

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
gardener1987
500p
500p
Od: 10 lip 2010, o 21:47
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Początki małego ogródka

Post »

Kamcia widzę, że mam coś z Twoim synkiem wspólnego...:( też choruję i jutro do lekarza, życzę mu szybkiego powrotu do zdrowia ;:196
"Młodość uśmiecha się bez powodu"
Pozdrawiam Ania
Ogród Ani :)
Awatar użytkownika
kamcia
500p
500p
Od: 2 wrz 2011, o 21:06
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Aniu dziękuję w imieniu synka, dzisiejsza noc już przespał troszkę spokojniej, dla Ciebie również dużo zdrówka ;:196
Początki małego ogródka
Pozdrawiam Kamilla
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Dobrze,że choroby dzieci już daaaaaaaaaaaaaaaaaawno za mną,a synusiowi życzę zdrówka.
Awatar użytkownika
kamcia
500p
500p

Post »

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Początki małego ogródka
Pozdrawiam Kamilla
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kamcio,jestem bardzo ciekawa zimowania twojej rózy na pniu? Czy M ma tez uczulenie na psy,które nie mają sierści tylko włosy?
Awatar użytkownika
kamcia
500p
500p

Post »

Małgosiu szczerze powiem, że nie wiem jak ta róża przezimowała. Moja teściowa miała taki ogródek pracowniczy, jednak już z braku czasu (opieka nad swoją mamą, 95 lat) nie miała jak przy nim pracować, więc powiedziała, że daje go mi i mojemu mężowi. Moja praca w tym ogródku polegała na kupowaniu roślinek, podlewaniu i czasami plewieniu, jak wiedziałam, że na pewno to jest chwast, bo nie powiem, że zdarzało mi się wyrywać kwiatki :;230 , miałam wizję ogródka, ale niestety nie miałam pojęcia o jego pielęgnowaniu. Teściowa w miarę możliwości nam pomagała. Kiedy zaczęliśmy budowę, to na ten ogródek nie było czasu, bo podobnie jak Ty, ja zajmowałam się budową od kupna materiałów, wybór fachowców itd. , więc ogródek sprzedaliśmy, bo i tak nie dalibyśmy rady utrzymać dwóch. Tak więc róża była u mnie sezon i jak przezimowała nie wiem :oops:. Ale w poprzednim sezonie, takich normalnych róż w ogóle nie okrywałam i nie kopczykowałam i przetrwały zimę.

Mam nadzieje, że jak Bartek będzie starszy to po mnie będzie miał miłość do zwierząt i będzie tak jak ja przynosił do domu wszystkie przybłędy. I może wtedy jakiś piesek u nas zostanie :) M twierdzi, że na sierść wszystkich psów ma alergię, nawet tych z włosami. Koleżanka ma yorka więc powiem, żeby kiedyś do nas przyszła z tym psem to wtedy sprawdzę :)
Początki małego ogródka
Pozdrawiam Kamilla
Awatar użytkownika
gardener1987
500p
500p
Od: 10 lip 2010, o 21:47
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Kamcia tylko, żeby ta miłość do zwierząt Cię nie zaskoczyła :;230 a jak Bartek przyniesie dwa pieski i stwierdzi, że zostają :;230 Ja mam tak samo suczkę przygarnęłam z ulicy razem ze szczeniakiem i tak zostało :D kota też znalazłam na ulicy i tak za mną przyszedł do domu niestety nie mógł się dogadać z moim "leniwcem" więc małego kotka podarowałam teściowej i teraz jest ulubieńcem domu :;230
"Młodość uśmiecha się bez powodu"
Pozdrawiam Ania
Ogród Ani :)
Awatar użytkownika
kamcia
500p
500p

Post »

Takie róże kupiłam ostatnio, przy wyborze pomogła mi Ewa ;:196
Pnące: New Down, Rosarium, Flammentanz, i herbacianą
wielkokwiatową Chipendale i Bonica 82, oraz angielską Szekspir i jakąś żółto-złotą, Louise Odier
odbiór w marcu.
Początki małego ogródka
Pozdrawiam Kamilla
Awatar użytkownika
ewa w
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2012, o 14:01

Post »

ewa w :wit
tak piaskowiec miałam na działce, wszystko z wykopów, na pewno z jednej strony spora oszczędność, ale z drugiej niezbyt dobra ziemia na ogród :? , tak więc coś za coś
Cieszę się, że murki się podobają. Jeden gościu chciał mi położyć te murki za 3000 :shock: , powiedziałam, że zrobię sama kilka popołudni i murek jest :)

Szkoda, że tak daleko mieszkasz pomogłabym Ci w oczyszczeniu działki z tych kamieni :;230 domek bym sobie z niego wybudowała a przynajmniej podmurówkę ;:223

Gratuluję ogrodu a jak już wszystko się rozrośnie to będzie na co patrzeć ;:136
Awatar użytkownika
kamcia
500p
500p

Post »

U mnie wszyscy sąsiedzi coś mają zrobione z kamieni z wykopów, jeden płot, ja murki, dwoje innych którzy teraz zaczęli budowy, ładnie mają je poskładane też pewnie coś z nich będą robić. Taki teren.
Ewo, a czy Twój ogród można obejrzeć, bo nie widzę linku?
Początki małego ogródka
Pozdrawiam Kamilla
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Wcale się nie dziwię, że tyle z kamienia się u Was buduje-piękny materiał. U mnie bywają tylko polne, a i to niełatwo zdobyć, jeśli się nie ma pola :D Znalazłam jednak miejsce, w którym można pozbierać trochę tego dobra, czekam na wiosnę.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
Tosia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2010, o 16:48

Post »

:wit Flamentanz -piękna. Dobrze wybrałyście.Dobrze je posadź. :wit
Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06

Post »

Witaj krajanko :wit Widzę że wpadłaś po uszy - choroba nie do wyleczenia i dobrze ,będzie nas więcej zielono zakręconych . Piękne plany , piękne zakupy i piękny ogród ;:63 ;:63 Ślicznego masz kotka - wygłaskaj go proszę .
Super murek oporowy - powiedz jaki to kamień??
Pozdrawiam ,życzę powodzenia i zapraszam do siebie .
Teresa
Awatar użytkownika
kamcia
500p
500p

Post »

Witaj Tereso :wit
Kamień, który mam to piaskowiec, zamierzam jeszcze kupić jakiś impregnat i teraz wiosną go zabezpieczyć. Najfajniej wygląda jak jest mokry i taki efekt będę chciała uzyskać.

Bessy już wygłaskana ;:108 , bardzo lubi żeby ją miziać, a najlepsze, że jak wracamy do domu to zawsze czeka na nas pod drzwiami, kładzie się na plecach z łapkami do góry i czeka, aż zacznie się ją głaskać.

Będąc dzisiaj z Bartkiem w Kielcach u lekarza, zajechałam po drodze do praktikera, kupiłam sobie trochę nasion.
M pomału chyba łapie bakcyla ogrodowego, bo powiedział, że będzie hodował arbuzy :shock: , i kupił sobie nasionka :D

Obrazek
Początki małego ogródka
Pozdrawiam Kamilla
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

;:224 ;:224 ;:224 poszalałas trochę.Troche zamglone zdjęcia,mogłabys napisać co kupiłas?Poznałam tylko kapustę ozdobną jest piekna,zrobiłam z niej w tym roku wiazanki na cmentarz.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”