moje ogródkowe zmagania

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: moje ogródkowe zmagania

Post »

Witam wszystkich po weekendowej labie :;230
Niestety nic mi się w ogródku nie udało zrobić, bo miałam gości z nocowaniem, więc trza się było zająć nimi, a w niedziele kinder bal u koleżanki mojej córci :D
Nutko bardzo jeszcze raz dziękuję za fiołeczki, mają już swoje miejscówki na parapetach i nie tylko, a listeczki czekają w kieliszkach ;:224 -zapraszam z rewizytą. Fajnie było Was poznać, a sunia po prostu do wycałowania, wytarmoszenia i kochania-jest CUDOWNA. Dziękuję za miłe słowa i czekam na to zagęszczenie ogrodowe bardzo niecierpliwie
Elu, Izo ja na pewno nie będę wykopywać cebul, najwyżej wysieję dalie w odpowiednim czasie..... A dalia, którą tak obserwuję, chyba w ogóle nią nie jest :evil: Wkleję fotkę jutro, to może mi podpowiecie. Jeżeli to ta roślinka, to na pewno nie jest taka odmiana jaką zamawiałam :twisted:
Maju już się doczekać nie mogę-muszę tylko temu maleństwu zapewnić odpowiednie zimowanie ;:108
Sangwinaria może za rok będę mądrzejsza po tegorocznych doświadczeniach z cebulami-mam tylko nadzieję, że wiedzą, że to nie czas na wzrosty :;230

Cały czas nie mogę się zdecydować gdzie posadzić głóg, zastanawiam się, czy będzie trochę bardziej rozłożysty, czy raczej w kulkę będzie się formował????? :?:
Obrazek
Awatar użytkownika
Nutka81
1000p
1000p
Od: 13 maja 2010, o 13:01
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Hej Madziu! Widzę że weekend udany :) Cieszę się ze fiołasy się już rozgościły u Ciebie ;) Jak tylko coś przyuważysz ciekawego u mnie, z czego da się zrobić sadzoneczkę to dawaj znać ;) Zagęszczenia w ogrodzie teraz wyczekujesz tak jak i ja ;) Ale powiem ci, że to nieuniknione, i niedługo będziemy wzdychać "gdzie to jeszcze upchnąć...?" :D ;) Niestety na to, jak i na wiele innych rzeczy w ogródku trzeba poczekać, niewiele można tu przyspieszyć :lol:
Pozdrawiamy! Małgosia i Nutka :wit
Nutkowy ogród...czyli "ogary lubią kwiatki"...>> Cz.1 <<,>> Cz.2 <<,>> cz.3 <<
>>Róże Nutki << >>Nutkowe kwiatki doniczkowe<<
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Madziu, ze zdjęcia wynika, że Twój głóg to już dość okazałe drzewko... wracając z pracy przejeżdżam koło szpaleru głogów (niesamowity widok podczas ich rózowo-amarantowego kwitnienia) i to dość rozłożyste drzewa, mniej wiecej do 5m wysokie... na pewno nie 'upychaj' go na rabacie, bo zdominuje inne rośliny swoją koroną.
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Małgosiu już się nie mogę doczekać tego momentu :;230. Jestem strasznie niecierpliwa, mam nadzieję, że się nie zniechęcę i nauczę pokory do roślinek. Co prawda przez to lato i tak sporo roślinek mi mocno porosło np.róże pnące nn, paprocie.
Agnieszko to pięknie musiało wyglądać. Głóg chcę posadzić w takim miejscu żeby nie kolidował z innymi drzewkami, także rabatka od początku była wykluczona. Wymyśliłam sobie, że w odstępi 2m od wierzby mandźurskiej je wsadzę i w przyszłości może hamaczek będę mogła powiesić między drzewkami ;:224
Dziękuję za podpowiedź, bo z koroną, to zagwozdkę miałam
Awatar użytkownika
lemka77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 cze 2009, o 14:52
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

W moim mieście sporo głogów rośnie. I faktycznie są to spore drzewa z gęstą koroną.
U mnie niestety w sumie 3szt padły. Jeden sie uchował ale taka bidulka z niego, Twój to już okazałe drzewo.
Pozdrawiam Ida
Awatar użytkownika
klarysa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 mar 2011, o 17:29

Post »

Witaj Magdo, przepraszam, ze wpadam sporadycznie ;:196 Moja nieobecność na FO sponsorowana przez MEN :wink:
Kredens podziwiam i przyłączam się do klubu miłośników staroci ;:4 Mamy ich sporo ;:108
Dom piękny, a otoczenie nabiera wyrazu ;:180
Głogi podziwiam. Szpaler z koronami przycinanymi w kulę rośnie w parku/ogrodzie w 'mojej wsi'. Prezentują się niezwykle elegancko.
Awatar użytkownika
Rozeta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 paź 2010, o 20:02

Post »

Aha, więc głóg można ciąć w kulę :heja . Super! Nie wiedziałam. Mam go od wiosny i ciekawa jestem jak będzie u niego z tempem wzrostu ;:224 ?
Pozdrawiam kolorowo
Monika
Róże ...ach, te róże ...
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Lemeczko, Rozetko poproszę o fotki w takim razie, chętnie zobaczę Wasze drzewka
Klaryso witam w klubie miłośników staroci ;:138

Doszła do mnie również przesyłka z kolejnymi cebulami, w ogóle oniej zapomniałam także była to miła niespodzianka
A oto wczorajsze foteczki, ponownie zaczynają kwitnąć róże, a barwinek to już chyba 4 raz zakwita :D
Obrazek Double Delight
Obrazek cudowna pnąca NN
Obrazek pączusie na Marner Fastnacht
Obrazek barwinek
Obrazek jesienne barwy azalki
i żurawek
Obrazek

Oh..zapomniałam się pochwalić, że przyszedł Hokusek ;:138 ;:138 ;:138 ;:138 :heja :heja :heja ;:63 ;:63 ;:63 ;:108
Awatar użytkownika
Aancyk
1000p
1000p
Od: 20 lis 2010, o 17:21

Post »

Jesiennie wybarwione rośliny wyglądają super, te kolorowe żurawki są nie do pobicia, nie wiem czemu moja żółta padła, ale chyba spróbuję jeszcze raz. Double Delight piękna ;:138
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

dziękuję Aniu. Mam nadzieję, że moje żurawki przeżyją do wiosny. Na pewno będę je u siebie trzymać, bo mają piękne kolory, może nawet powiększę swoją kolekcję ;:24
Kurcze już chyba 2 tygodnie leży w garażu płot i nie ma mi kto go zamontować :evil:
Awatar użytkownika
Nutka81
1000p
1000p
Od: 13 maja 2010, o 13:01

Post »

Madziu, śliczne zdjęcia :) Różyce zawsze cudownie się prezentują, czy to lato czy jesień. 'Double Delight' jest przepiękna ;:138
Za to żurawkowa rabata, to moje odwieczne marzenie ;:224 :tan
Pozdrawiamy! Małgosia i Nutka :wit
Nutkowy ogród...czyli "ogary lubią kwiatki"...>> Cz.1 <<,>> Cz.2 <<,>> cz.3 <<
>>Róże Nutki << >>Nutkowe kwiatki doniczkowe<<
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

...które trzeba spełnić Małgosiu ;:108
Awatar użytkownika
lemka77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 cze 2009, o 14:52

Post »

lulka pisze:...które trzeba spełnić Małgosiu ;:108
Zgadzam sie z tym zdaniem!!!!
Śliczne żurawki, no i DD pięknie u Ciebie kwitnie ;:138
Pozdrawiam Ida
mm-complex
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 sie 2010, o 18:09

Post »

Piekne róże... moje jakoś w tym roku marniutkie chyba mnie nie lubią :( Żurawki cudownie rozrosnięte i wybarwione bardzo je lubię ;:108
Pozdrawiam wieczorkiem ;:196
marzenia się spełniają! Dana
Awatar użytkownika
pestka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 gru 2008, o 21:09

Post »

Witaj Lulka napisałam do ciebie u mnie w wątku, ale masz piękne żurawki i róże :D
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”