Przepiękne róże!! Ja dopiero zaczynam przygodę z nimi! Pozdrawiam

na to hostowisko. Ostatnio przywiozłam dziesięć ale to jak widzę kropla w morzu. Dobrze, że lubię swoją teściową i często u niej bywam, to za każdym razem kilka kamuszków przywiozę.
 na to hostowisko. Ostatnio przywiozłam dziesięć ale to jak widzę kropla w morzu. Dobrze, że lubię swoją teściową i często u niej bywam, to za każdym razem kilka kamuszków przywiozę.

Bardzo mi się spodobało w twoim ogrodzie. Mnóstwo pięknych roślin aż się oczka śmieją do nich.Moje kochane RH masz takie cudne i azalie i aż ciężko spamiętać. Masz może skalnicę różową bo ja mam a nie mam czerwonej i może jakaś wymianka
 Bardzo mi się spodobało w twoim ogrodzie. Mnóstwo pięknych roślin aż się oczka śmieją do nich.Moje kochane RH masz takie cudne i azalie i aż ciężko spamiętać. Masz może skalnicę różową bo ja mam a nie mam czerwonej i może jakaś wymianka  Cieszę się że do Ciebie trafiłam. Pozdrawiam
 Cieszę się że do Ciebie trafiłam. Pozdrawiam 

Piękne wspomnienie wiosny , lata i nostalgicznej -poetyckiej jesieni
 Piękne wspomnienie wiosny , lata i nostalgicznej -poetyckiej jesieni   Śliczne róże,ciemierniki , świetna relacja z założenia hostowiska  i spotkania
 Śliczne róże,ciemierniki , świetna relacja z założenia hostowiska  i spotkania   

Tą roślinkę z drugiego zdjęcie(nie znam nazwy)miałam ale fioletową i w tym roku nie wypuściła,pewnie nie przetrwała zimyJagusia pisze:Wiosny cd..
 a na 4 zdjęciu to chyba serduszka,mam ale różową,a ta masa kwiatów na ciemierniku
 a na 4 zdjęciu to chyba serduszka,mam ale różową,a ta masa kwiatów na ciemierniku  -czym go karmisz?
 -czym go karmisz?

, aż cud że się uchował. W tym roku kupiłam fioletowego, ciekawe jak się przechowa.
 , aż cud że się uchował. W tym roku kupiłam fioletowego, ciekawe jak się przechowa.  ] i się tak wdzięczy do każdego. Nic specjalnego z nim nie robię. A jak się wysiewa,ho, ho.
 ] i się tak wdzięczy do każdego. Nic specjalnego z nim nie robię. A jak się wysiewa,ho, ho.

Już teraz mam oznaczone jego  miejsce. Ale pewnie jakby mi nie wyrósł jednego roku to zaraz bym posadziła coś na jego miejscu.
 Już teraz mam oznaczone jego  miejsce. Ale pewnie jakby mi nie wyrósł jednego roku to zaraz bym posadziła coś na jego miejscu.

popodziwiałam Twój piękny ogród
 popodziwiałam Twój piękny ogród   

to pewnie ja mojego wygrzebałamiga23 pisze:Jagusiu, bożykwiat to tak roślinka, która w połowie lata chowa się pod ziemię, i trzeba mieć oznaczone miejsce gdzie rośnie.W następnym roku wychodzi na wiosnę i zakwita.Czasem potrzebuje dwóch lat.Jak pamiętasz gdzie był to go nie zniszcz przy wiosennym pieleniu.
 ,chociaż nie pamiętam żebym tam coś robiła,oprócz takiego powierzchownego pielenia.Może w przyszłym roku się pokaże
 ,chociaż nie pamiętam żebym tam coś robiła,oprócz takiego powierzchownego pielenia.Może w przyszłym roku się pokaże 

To nie kokorycz tylko serduszka: Dicentra cucullaria.Halina Kwak pisze:Jagusiupopodziwiałam Twój piękny ogród

Bardo sympatycznie prowadzisz swój wątek
Powiedz, proszę, co ta za roślinka
Czy to może jest kokorycz

dziękuję za odpowiedź
 dziękuję za odpowiedź