Ogródek Jagusi
- Tosia1
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 13 mar 2010, o 16:48
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogródek Jagusi 2010
Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
- Jagusia
- 1000p

- Od: 24 lis 2007, o 18:02
- Kontakt:
Witaj Patryku
Dziękuję za miłe słowa. Szkoda, że nie mogę się odwdzięczyć tym samym. Nigdzie nie mogłam znaleźć Twojego ogródka. A hostowisko mam nadzieję, że będzie super. Okaże się w przyszłym roku. To jest straszne, że w ogrodzie na efekty czegoś trzeba zawsze czekać.... Czasami tylko przez zimę, a czasami przez lata.... Ja mam czas do wiosny, żeby sobie od teściowej przywieźć tonę kamieni
na to hostowisko. Ostatnio przywiozłam dziesięć ale to jak widzę kropla w morzu. Dobrze, że lubię swoją teściową i często u niej bywam, to za każdym razem kilka kamuszków przywiozę.
pozdrawiam
Dziękuję za miłe słowa. Szkoda, że nie mogę się odwdzięczyć tym samym. Nigdzie nie mogłam znaleźć Twojego ogródka. A hostowisko mam nadzieję, że będzie super. Okaże się w przyszłym roku. To jest straszne, że w ogrodzie na efekty czegoś trzeba zawsze czekać.... Czasami tylko przez zimę, a czasami przez lata.... Ja mam czas do wiosny, żeby sobie od teściowej przywieźć tonę kamieni
pozdrawiam
Nie traktuj życia serio i tak nie wyjdziesz z niego żywy!
Wątek Jagusi w 2015 r tradycyjnie niezupełnie ogrodowy - zapraszam Wszystkie moje linki
Wątek Jagusi w 2015 r tradycyjnie niezupełnie ogrodowy - zapraszam Wszystkie moje linki
-
iga23

- Od: 1 paź 2008, o 20:26
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Jagusiu, widzę,że masz sporo piwonii, szukam takiej niedużej, coby się nie rozkładała, możesz coś o swoich powiedzieć.A może by tak mała zamianka?
- szyszunia
- 1000p

- Od: 4 lis 2009, o 13:38
Witaj Jagusiu ja po raz pierwszy u ciebie
Bardzo mi się spodobało w twoim ogrodzie. Mnóstwo pięknych roślin aż się oczka śmieją do nich.Moje kochane RH masz takie cudne i azalie i aż ciężko spamiętać. Masz może skalnicę różową bo ja mam a nie mam czerwonej i może jakaś wymianka
Cieszę się że do Ciebie trafiłam. Pozdrawiam 
- RomciaW

- Od: 12 gru 2008, o 20:58
Jagusiu Witaj
Piękne wspomnienie wiosny , lata i nostalgicznej -poetyckiej jesieni
Śliczne róże,ciemierniki , świetna relacja z założenia hostowiska i spotkania

- kasik 69

- Od: 10 maja 2010, o 15:04
Re: Wspomnień czar
Tą roślinkę z drugiego zdjęcie(nie znam nazwy)miałam ale fioletową i w tym roku nie wypuściła,pewnie nie przetrwała zimyJagusia pisze:Wiosny cd..
- Jagusia
- 1000p

- Kontakt:
Kasiu 
To na drugim zdjęciu to Bożykwiat [dodecatheon menada alba]. W ubiegłym roku na jesieni go kupiłam ale nie zdążył rozkwitnąć i zginął. Mało go nie przekopałam
, aż cud że się uchował. W tym roku kupiłam fioletowego, ciekawe jak się przechowa.
Zgadza się na 4 miejscu serduszka: Dicentra cucullaria.
Ciemiernik polubił chyba to, że się nim wszyscy zachwycają [rośnie tuż przy płocie od ulicy
] i się tak wdzięczy do każdego. Nic specjalnego z nim nie robię. A jak się wysiewa,ho, ho.
To na drugim zdjęciu to Bożykwiat [dodecatheon menada alba]. W ubiegłym roku na jesieni go kupiłam ale nie zdążył rozkwitnąć i zginął. Mało go nie przekopałam
Zgadza się na 4 miejscu serduszka: Dicentra cucullaria.
Ciemiernik polubił chyba to, że się nim wszyscy zachwycają [rośnie tuż przy płocie od ulicy
-
iga23

- Od: 1 paź 2008, o 20:26
- Kontakt:
Jagusiu, bożykwiat to tak roślinka, która w połowie lata chowa się pod ziemię, i trzeba mieć oznaczone miejsce gdzie rośnie.W następnym roku wychodzi na wiosnę i zakwita.Czasem potrzebuje dwóch lat.Jak pamiętasz gdzie był to go nie zniszcz przy wiosennym pieleniu. 
- Jagusia
- 1000p

- Kontakt:
Iga 
Dzięki wielkie za wiadomość. Dobrze wiedzieć że nawet po dwóch latach może wyrosnąć
Już teraz mam oznaczone jego miejsce. Ale pewnie jakby mi nie wyrósł jednego roku to zaraz bym posadziła coś na jego miejscu.
Dzięki wielkie za wiadomość. Dobrze wiedzieć że nawet po dwóch latach może wyrosnąć
- maniusika

- Od: 18 mar 2009, o 20:50
to pewnie ja tak zrobiłam , posadziłam co innego bo nic nie zeszło , jednak może pokazać się na drugi rok jak nie trafiłam w to samo miejsce .. dokupiłam nowe cebulki i teraz będę pilnować aby ich nie stracić .. niech się rozrastają ..
- HalinaK

- Od: 12 paź 2008, o 11:27
Jagusiu
popodziwiałam Twój piękny ogród
Bardo sympatycznie prowadzisz swój wątek
Powiedz, proszę, co ta za roślinka
Czy to może jest kokorycz

Bardo sympatycznie prowadzisz swój wątek
Powiedz, proszę, co ta za roślinka
Czy to może jest kokorycz
- kasik 69

- Od: 10 maja 2010, o 15:04
to pewnie ja mojego wygrzebałamiga23 pisze:Jagusiu, bożykwiat to tak roślinka, która w połowie lata chowa się pod ziemię, i trzeba mieć oznaczone miejsce gdzie rośnie.W następnym roku wychodzi na wiosnę i zakwita.Czasem potrzebuje dwóch lat.Jak pamiętasz gdzie był to go nie zniszcz przy wiosennym pieleniu.
- Jagusia
- 1000p

- Kontakt:
To nie kokorycz tylko serduszka: Dicentra cucullaria.Halina Kwak pisze:Jagusiupopodziwiałam Twój piękny ogród
![]()
Bardo sympatycznie prowadzisz swój wątek![]()
Powiedz, proszę, co ta za roślinka![]()
Czy to może jest kokorycz![]()
- HalinaK

- Od: 12 paź 2008, o 11:27
Jagusiu
dziękuję za odpowiedź 
- Jagusia
- 1000p

- Kontakt:
Zimową porą
Odwiedzając Wasze ogrody, wszędzie zimowe zdjęcia napotykam. Pozazdrościłam, ale jak tu zrobić zdjęcia kiedy wychodzi się do pracy -ćmok, wraca się z pracy tyż ćmok. Ale, jak to mówią, dla chętnego nic trudnego. Poniżej, moje wieczorne, zimowe zdjęcia

Łopata się wcięła do zdjęcia, ale niech jej będzie. Bez niej to nie byłoby to samo

Łopata się wcięła do zdjęcia, ale niech jej będzie. Bez niej to nie byłoby to samo