Moje zielone cztery kąty cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
dominikams
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sty 2008, o 10:48

Post »

gorzata76 pisze:
100krotka pisze:Cudowne Róże! Widzę, że Cię wciągnęło, no niestety, róże się najczęściej kupuje wtedy, kiedy trzeba kupić węgiel ;-) no i wyprawić dzieci do szkoły. Trzeba uważać, żeby człowieka nie zrujnowało - bo to sie jakoś tak samo dzieje :;230
Pozostaje kupować róże wiosną :roll: ... albo robić wtedy zapasy węgla :lol:
Niestety... w kwietniu robię wielkie ufff, że już koniec... i ani myślę wydawać dalej kasę na opał :roll:
Ja mam tak samo, choc akurat nie weglem pale. Ale w lutym czekam z utesknieniem do marca, bo wtedy juz troche cieplej, no i slonce zaczyna mocniej przygrzewac, wiec troche energii sie z tego lapie (dom mam dobrze usytuowany pod wzgledem stron swiata) :wink: , a potem do kwietnia, bo z reguly wtedy ogrzewa sie znacznie mniej. Ale jak pomysle, ze za chwile rozpocznie sie sezon grzewczy, i ile wypasionych roslin mozna by bylo za to kupic :evil:

Dziewczyny, a jaka macie temperature w zimie w domach? Bo u nas, jak jest ponizej 23 to ja marzne :roll:
Awatar użytkownika
gorzata76
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2009, o 14:41
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Domiś... my staramy się utrzymywać ok.22, ale przy mieszkaniu trójstronnie zewnętrznym i pod nieogrzewanym strychem wymaga to konkretnych nakładów :roll:
Ale za to jest to 22 st. przez całą dobę... bo znam osoby, które rano rozpalają i wtedy mają 17, a potem 26 st. więc chyba niezbyt zdrowo :roll:
Awatar użytkownika
100krotka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 gru 2008, o 20:11

Post »

Hmmm...u mnie jest zwykle 22. No nie jest to tak do końca ten poziom komfortu cieplnego, który by mnie zadowalał ;-) ale to jest ponoć dośc zdrowo (my naprawdę - odpukać - mało chorujemy, podobnie nasze dzieci).

Mnie by tak koło 25 pasowało ;-)
"Dużo ludzi nie wie, co robić z czasem. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu. " (Magdalena Samozwaniec)
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
Awatar użytkownika
HalinaK
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 paź 2008, o 11:27
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Gosiu, dziękuje ślicznie za piękne zdjęcia moich rodzinnych stron :D
Miło było popatrzyć i powspominać :lol:
Cieplutko pozdrawiam, Halina ;:194
W moim ogródeczku :wink: HalinaK-linki :D
Awatar użytkownika
iwa27
1000p
1000p
Od: 19 maja 2009, o 07:59

Post »

Witaj Gosiu. Pięknie porobiłaś w tym swoim krolestwie ;:333 , a co do korka - to ja dziś stałam 45 minut, ale w przeciwnym kierunku - wyjeżdżam rano z Nowego Lasu z pół godzinnym zapasem na te ich remonty, ale dziś spóźniłam się do pracy :evil: Aż strach pomyśleć ile to jeszcze potrwa :roll:
Życie jest jak bajka, nie ważne żeby było długie, ale ważne żeby było ciekawe
Mój kawałek świata.
część 3
Awatar użytkownika
gohna
500p
500p
Od: 5 mar 2008, o 19:31

Post »

Róże piękne, chciałoby się mieć takie w swoim ogródku :lol: tylko oczywiście bez chorób i robaków :evil: bo tych mam w tym sezonie dość :evil:
Zdjęcia z zachodem - bezcenne, jak widać nie tylko nad morzem można zobaczyć piękny zachód słońca :lol:

Co do temperatur domowych, u nas jest ok. 23 stopni a w salonie, który jest z antresolą, stała temperatura to ok. 20, jak chcemy cieplej, to trzeba palić w kominku :roll: Najcieplej jest w łazienkach (nie królewskich :wink: )
Pozdrawiam z Rzeszowa :lol:
pozdrawiam serdecznie
gohna
Ogród gohny...
Awatar użytkownika
gorzata76
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Halinko, witaj :D a które zdjęcia konkretnie? :wink:
Iwonko... kiedyś będziemy śmigać :roll: nie wiem czy zauważyłaś, że w Rudzie Śl. następna niespodzianka... na zakręcie... nawet nie zdążysz się dobrze za Sośnicą rozpędzić :wink:
Gohna... zima ma swoje dobre strony... nie cierpimy z powodu chorób roślin i plagi robactwa... a ewentualne straty odkryjemy dopiero na wiosnę :roll:

Jesień w parku

Obrazek

Tu będzie hortensjowy gąszcz :wink:

Obrazek

Jeszcze nie wszystko zakwitło :roll:

Obrazek

Dalia - odmieniec :roll:

Obrazek
magdala

Post »

U nas stary piec gazowy popsuł się 15 marca i tego dnia sezon grzewczy się zakończył -
a my z lubością czytaliśmy rachunki z gazowni...
Chociaż nosiło się polary w domu -jakoś przetrwalismy :D

Trzeba było kupić i zamontować w sierpniu nowy piecyk .
W naszym mieszkaniu raczej utrzymujemy nie za wysokie temperatury -
zimą zawsze mam długi rękaw ,ale gdy trafiam do mieszkania ,gdzie grzeją pełną parą -strasznie się męczę
jest dla mnie za gorąco..
Ponoć lepiej człowiek się konserwuje w zimnie :P Jak na razie odejmują mi lat :wink:

Gosia ,a gdzie zimujesz bulwy Dalii ?
Awatar użytkownika
iwa27
1000p
1000p
Od: 19 maja 2009, o 07:59

Post »

No właśnie tam stałam w korku :roll: właściwie nie, ja od tamtąd jechałam, ale ci w kierunku Wrocławia tam stali, a ja stałam od miejsca, które jest jakiś kilometr za zjazdem na Kędzierzyn - Kożle, Gliwice, czyli droga 408.

Gosiu nie wiesz czy doszło w końcu do jakiegoś drugiego spotkania forumowiczy w Chorzowie??
Życie jest jak bajka, nie ważne żeby było długie, ale ważne żeby było ciekawe
Mój kawałek świata.
część 3
Awatar użytkownika
HalinaK
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Gosiu, ja, dokładnie mieszkałam w Chorzowie Batorym, teraz mieszkają tam moi rodzice i czasami tam bywam :lol: ... a moją młodość spędziłam właśnie w Parku Kultury i Wypoczynku :D
Awatar użytkownika
gorzata76
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Magda... no to nie zdążyliście zmarznąć za bardzo, bo w tym roku sezon grzewczy skończył się szybko... my od 1 kwietnia już ani, ani... :wink:
A dalie zimuję w piwnicy... na szczęście mam dwie: kotłownię i... graciarnię :oops:

Iwona... wiem, że doszło do przypadkowego spotkanie Halinki i Jadzi (ciekawe co tam znowu uchapały :lol: :lol: :lol: ), Krzyś, jako miejscowy też się z chłopakami spotykał...

Halinko... a wiesz, że ja już wędrowałam wirtualnie po twoich sądeckich włościach? :wink: tylko się nie odważyłam zostawić śladu :oops:
A tu prawie krajanka... no proszę :D

Jesiennie...

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
HalinaK
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Gosiu, a Ty w której części Śląska mieszkasz, jeżeli można wiedzieć :D
Bardzo pięknie prezentują się u Ciebie wrzosy :wink:
Awatar użytkownika
dkny
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 wrz 2009, o 18:55

Post »

ten biały wrzos jest śliczny- taka subtelna barwa...
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

Gosiu pięknie Ci wyszły te zdjęcie
Awatar użytkownika
gorzata76
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Halinko... już doprecyzowałam w moim profilu :wink:
Wrzosy w tym roku jakoś żyją, choć jeden od środka niepokojąco brązowieje :(
Geniu... dziękuję :D
Anetko... miło Cię widzieć :wink:

Właśnie wróciliśmy z M z wieczornego spacerku... bogatsi o trzy nieduże sumaczki i derenia :lol:
Wiem, wiem... ale ja naprawdę lubię sumakowe liście... za ich regularność, która wprowadza ład do mojego chaotycznego ogródka :roll: a odrosty można tępić... jak chwasty :wink:
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”