Z kwiatowego dworku "M & M" cz.2
- ada.kj
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 2 gru 2008, o 12:03
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Marysiu. Przesadzałaś starą różę.
Też mam problem i potrzebę przesadzenia kilku starych róż ale boję się, że im zaszkodzę. A powinnam zabrać wszystkie wielkokwiatowe z przed działki, gdyż wczoraj jak przyjechałam, to okazało się, że wszystkie rozwijające się pąki wielkokwiatowych komuś się spodobały i je bezczelnie wyciął. I barkarolę tak mi uszkodził, że nie wiem czy w ogóle odbije.
Co my wiemy to tylko kropelka. Czego nie wiemy to cały ocean.
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
- Lukrecja
- 1000p

- Od: 31 maja 2009, o 07:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witaj Marysiu, dziękuję za ciepłe przyjęcie nowicjuszki
na forum! Ech, tez niemało pracy włożyłaś w te swoje zielone cztery kąty. Jestem pod wielkim wrażeniem oczka! Oj spodobałoby się mojemu pieskowi, spodobało! Marzy mi się takie, o ile jeszcze z wykopaniem ziemi bym sobie poradziła sama, to boję się tej reszty. Montaż pompek itp. tak nie dokładnie wiem, co tam jeszcze potrzeba... ale Twoje siedzi mi w głowie.
Bardzo serdecznie pozdrawiam!
Bardzo serdecznie pozdrawiam!
- maria5
- 1000p

- Od: 18 wrz 2008, o 17:06
Dziękuję Bernadko i Madziu czekam na następne na razie w pąkach
Lukrecjo cieszę się z twoich odwiedzin a praca jest akurat dla nas przyjemnością szczególnie w upiększaniu naszych ogródków a jak cieszą efekty
Mojemu też podobało się oczko ale teraz jej przeszło i nawet już nie wchodzi odpukać bo z nią to nic nie wiadomo
Oczywiście zapraszam częściej
A to moja lilia
Lukrecjo cieszę się z twoich odwiedzin a praca jest akurat dla nas przyjemnością szczególnie w upiększaniu naszych ogródków a jak cieszą efekty
A to moja lilia

- maria5
- 1000p

Krysiu przepraszam za tą niespodziankę nie zdawałam sobie sprawy że u ciebie każdy przyjazd na działkę to ( niespodzianka)ludzie są okropni żeby tak niszczeć czyjąś pracę. A róże i jeszcze tak cenne jak Barkarolę powinnaś jednak sadzić na działce a nie przed , możesz oczywiście przesadzić jesienią z możliwie jak największą bryłą korzeniową . Moja była pnąca i musiałam bardzo mocno ją przyciąć a w dodatku to był już chyba październik albo grudzień więc to było naprawdę ryzykowne 
- ada.kj
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 2 gru 2008, o 12:03
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Prawda Marysiu. Ale ja ją sadziłam cztery lata temu i nie wiedziałam co to za róża. Kupiłam jako róża czerwona. I w żadnym roku nikt nie kradł róż. Dopiero w tym roku zaczęło się takie złodziejstwo. A w dodatku podejrzewam sąsiada z naprzeciwka o to. Wiem, że łazi po działkach, a ona wcale nie była widoczna z głównej alejki. To musiał zrobić ktoś z bliska. Cóż trudno. Jeżeli odbije, to ją przesadzę.
Co my wiemy to tylko kropelka. Czego nie wiemy to cały ocean.
- maria5
- 1000p

Krysiu wiem to może głupie ale może sposobem np. ja poprosiłabym go o zwracanie uwagi na obcych bo ktoś obrywa mi kwiaty, jakieś przekupstwo małe , powinno mu się zrobić głupio,może odechce mu się, może robi to złośliwie
Szkoda tej różyczki jest taka piękna,ja też kupuję i nie bardzo wiadomo co z tego wyrośnie
Ale jednak przesadź.
Ewuś czekam jeszcze na białą i jasno-różową też się o nie boję, bo bardzo dużo je podzieliłam
Ewuś czekam jeszcze na białą i jasno-różową też się o nie boję, bo bardzo dużo je podzieliłam