Jestem pod wrażeniem str 6 ostatnie zdjątko, storczyk. Cuuuuuudownyyyyy.
Domowe kwiaty i storczyki
-
Agnieszka W.
- 200p

- Od: 23 wrz 2009, o 09:29
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Re: Domowe kwiaty i storczyki
Witaj Danusiu ,
Pozdrawiam
Agnieszka W.
Moje roślinki w biurze i w domu / Okazy u mnie i nie u mnie - na tarasie, działeczce i w ogrod
Agnieszka W.
Moje roślinki w biurze i w domu / Okazy u mnie i nie u mnie - na tarasie, działeczce i w ogrod
- pingu
- 1000p

- Od: 23 maja 2009, o 22:50
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Adenium jest śliczne
Pozdrawiam
Patrycja Moje doniczkowce
"I have spread my dreams under your feet; Tread softly because you tread on my dreams."
"Rzuciłem rozpostarte sny pod twoje stopy; Stąpaj ostrożnie - depczesz moje sny." W.B.Yeats
"I have spread my dreams under your feet; Tread softly because you tread on my dreams."
"Rzuciłem rozpostarte sny pod twoje stopy; Stąpaj ostrożnie - depczesz moje sny." W.B.Yeats
- APe
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 21 wrz 2009, o 23:17
Z zapartym tchem obejrzałam cały wątek-cuuuuudowne masz wszystkie kwiaty

Krysiu ciekawa jestem jak długo będziesz miała tak silną wolę.
Aniu może któregoś dnia też staniesz się posiadaczką storczyka.
Mirku bananowiec jest bardzo uszkodzony czubek ma ścięty i bardzo zniszczony nawet jak wypuści kilka liści wszystkie będą uszkodzone.No ale zobaczymy.
trzynastko no jeśli mój przeżyje i urośnie to tez będę musiała go komuś podarować.
Edytko jestem ciekawa czy zakwitną w przyszłym roku ciągle są zielone.
AgnieszkoW masz rację Dendrobium jak kwitnie jest cudny.
Patrycjo i Aniu miło mi Was gościć wśród moich kwiatów.
To taka moja mini kolekcja

Aniu może któregoś dnia też staniesz się posiadaczką storczyka.
Mirku bananowiec jest bardzo uszkodzony czubek ma ścięty i bardzo zniszczony nawet jak wypuści kilka liści wszystkie będą uszkodzone.No ale zobaczymy.
trzynastko no jeśli mój przeżyje i urośnie to tez będę musiała go komuś podarować.
Edytko jestem ciekawa czy zakwitną w przyszłym roku ciągle są zielone.
AgnieszkoW masz rację Dendrobium jak kwitnie jest cudny.
Patrycjo i Aniu miło mi Was gościć wśród moich kwiatów.
To taka moja mini kolekcja

- treissi

- Od: 8 sty 2008, o 16:34
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Danusiu jak dla mnie to wcale nie mini kolekcja. Masz śliczne storczysie - nie jedna osoba mogłaby pozazdrościć 
- Andziax007

- Od: 20 gru 2008, o 08:18
- Kontakt:
Danusiu zgadzam się w zupełności z Monią
Super kolekcja
Może i ja kiedyś skuszę się na jednego storczyka 
Super kolekcja
- Alima2
- 1000p

- Od: 16 sie 2009, o 22:49
Witam
Danusiu-pokazywanie takich storczyków-to zwyczajne znęcanie się
CUDNE Gratuluję.
Powiedz jak długo masz storczyki?
Danusiu-pokazywanie takich storczyków-to zwyczajne znęcanie się
CUDNE Gratuluję.
Powiedz jak długo masz storczyki?
- Baryczka

- Od: 8 wrz 2008, o 12:25
Danusiu- Cambrie można dzielić, jednak na części nie mniejsze niż po 3 psb. Osobiście jednak bym nie dzieliła, bo lubię takie rozrośnięte okazy. Przesadzić można na wiosnę, bo teraz to i tak rośliny się męczą z braku słońca i przez suche powietrze. Podłoże powinno być drobniejsze niż dla Phal, ale również przepuszczalne i łatwo przesychające. Zajrzyj do Asi/Haim, on ma przepis na własne podłoże, zapytaj, a na pewno go zdradzidanutab pisze:Kamilo W mojej roślinie jest wiele sadzonek nie wiem czy mam ją przesadzić czy na razie tak zostawić.Muszę trochę poczytać w necie .
Cudeńko! Uwielbiam takie żółtaski, zresztą pewnie to zauważyłaś będąc u mnie
* Moje miejsca na forum *
Pozdrawiam! Kamila
Pozdrawiam! Kamila
-
evluk

- Od: 16 lis 2008, o 17:19
- Kontakt:
No, no niezła kolekcja, a czy dobrze wypatrzyłam, że kwitnie Ci sabotek? 
Danusiu ale cudeńka nam pokazałaś
aż się nie mogłem napatrzeć
Śliczności
Danusiu z fotki wydaje mi się,że kolejny liść u banana już powinien być nie uszkodzony...
Będzie dobrze,w razie czego rosną maluszki .
Mój banan po wniesieniu do domu i ogołoceniu liści dostał szoku,wypuścił kilka małych lisci a następne już są normalnej wielkości,chociaż chciałbym żeby były większe..
Śliczności
Danusiu z fotki wydaje mi się,że kolejny liść u banana już powinien być nie uszkodzony...
Będzie dobrze,w razie czego rosną maluszki .
Mój banan po wniesieniu do domu i ogołoceniu liści dostał szoku,wypuścił kilka małych lisci a następne już są normalnej wielkości,chociaż chciałbym żeby były większe..
- AGA Z

- Od: 14 paź 2009, o 11:20
To ma być mini.
Moja jest mini. jeden storczyk na parapecie i z przeceny. Ale za to kwitnie od listopada tamtego roku.
Pozdrawiam Agnieszka
Spis treści
Spis treści
- elcia1974

- Od: 23 lip 2009, o 18:25
Ja to się nie znamevluk pisze:No, no niezła kolekcja, a czy dobrze wypatrzyłam, że kwitnie Ci sabotek?
Śliczne storczysie.
W przeciwnym razie pozostałe kwiatuszki byłyby zagrożone, bo musiałabym znaleźc miejsce na te pięknotki.
Droga przez las nie jest długa, jeśli kocha się osobę, którą idzie się odwiedzic.
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
Moniko ja tak nazywam moją kolekcję bo mieści się na jednej półce lub jednym parapecie.
Więc nie jest aż tak duża.
Aniu a może ktoś sprawi Ci upominek w postaci storczyka i już się zacznie.
Alinko storczyki mam 3 rok oczywiście nie wszystkie , część mojej kolekcji jest tegoroczna.
Moim marzeniem jest jeszcze Vanda ale nie jestem jeszcze na nią gotowa.Może gdy będę na wystawie zobaczę ją a będzie na sprzedaż to kupię. Musi mnie urzec nie tylko kwiatem ale i kolorem
bo nie jestem zdecydowana co do koloru.
Kamilo jak zwykle udzieliłaś mi dobrej rady,Jak będę przesadza zapytam Asię.
Ewo bardzo dobrze zauważyłaś że to sabotek. Jednak twój w avatarku ma ładniejsze kolory
od mojego.
Mirku ty masz rękę do dużych kwiatów na pewno szybko Ci urośnie.Co do mojego to tylko złudzenie że młody listek jest zdrowy.Sam zobacz jeszcze raz.
Agnieszko zatem gratuluję storczyka który kwitnie cały rok bez przerwy.Mnie najdłużej kwitną 6 lub 7 miesięcy potem mają przerwę i puszczają nowe pędy lub drugi raz kwitną na przyciętych pędach kwiatowych.
Elu myślę że nie przestałabyś opiekować się swoimi roślinkami gdybyś miała nawet storczyki
mogłabyś może mieć jedynie problem z miejscem bo ja tak mam.Co do Sabotka to masz zupełną
rację kupiłam go i miał 2 kwiaty myślałam że to jedna roślina a okazało się że w jednej donicy
były 2 małe i 2 sadzonki i dwa kwiaty zobacz sama.
BANANOWIEC

SABOTEK

STORCZYK który po przycięciu znowu kwitnie

Więc nie jest aż tak duża.
Aniu a może ktoś sprawi Ci upominek w postaci storczyka i już się zacznie.
Alinko storczyki mam 3 rok oczywiście nie wszystkie , część mojej kolekcji jest tegoroczna.
Moim marzeniem jest jeszcze Vanda ale nie jestem jeszcze na nią gotowa.Może gdy będę na wystawie zobaczę ją a będzie na sprzedaż to kupię. Musi mnie urzec nie tylko kwiatem ale i kolorem
bo nie jestem zdecydowana co do koloru.
Kamilo jak zwykle udzieliłaś mi dobrej rady,Jak będę przesadza zapytam Asię.
Ewo bardzo dobrze zauważyłaś że to sabotek. Jednak twój w avatarku ma ładniejsze kolory
od mojego.
Mirku ty masz rękę do dużych kwiatów na pewno szybko Ci urośnie.Co do mojego to tylko złudzenie że młody listek jest zdrowy.Sam zobacz jeszcze raz.
Agnieszko zatem gratuluję storczyka który kwitnie cały rok bez przerwy.Mnie najdłużej kwitną 6 lub 7 miesięcy potem mają przerwę i puszczają nowe pędy lub drugi raz kwitną na przyciętych pędach kwiatowych.
Elu myślę że nie przestałabyś opiekować się swoimi roślinkami gdybyś miała nawet storczyki
mogłabyś może mieć jedynie problem z miejscem bo ja tak mam.Co do Sabotka to masz zupełną
rację kupiłam go i miał 2 kwiaty myślałam że to jedna roślina a okazało się że w jednej donicy
były 2 małe i 2 sadzonki i dwa kwiaty zobacz sama.
BANANOWIEC

SABOTEK

STORCZYK który po przycięciu znowu kwitnie

Faktycznie ten co się rozwinie i kolejny to będą jeszcze uszkodzone ,ale już kolejne powinny być całe.
Sabotek jest śliczniutki.
Gratuluję ponownego kwitnięcia na storczyku.
Danusiu tylko proszę nie śmiej się o to co zapytam bo ze storczyków jestem zielony.
Zamierzam sobie kupić jednego na próbę .Napisałaś,że kwitną po przycięciu pędu,to znaczy,że trzeba je przyciąć żeby zakwitły?
Sabotek jest śliczniutki.
Gratuluję ponownego kwitnięcia na storczyku.
Danusiu tylko proszę nie śmiej się o to co zapytam bo ze storczyków jestem zielony.
Zamierzam sobie kupić jednego na próbę .Napisałaś,że kwitną po przycięciu pędu,to znaczy,że trzeba je przyciąć żeby zakwitły?
- Andziax007

- Od: 20 gru 2008, o 08:18
- Kontakt:
Danusiu ja wcale bym się nie obraziła ale od znajomych nie dostaję prezentów w postaci kwiatów jedynie M od czasu do czasu kupi mi jakiegoś kwiatka a o storczyku to nawet nie wiem czy by pomyślałdanutab pisze:Aniu a może ktoś sprawi Ci upominek w postaci storczyka i już się zacznie
Zobaczysz bananowiec jeszcze będzie pięknie wyglądać
Sabotek fajne ma listki ale kwiatuszki jeszcze fajniejsze wręcz przepiękne
Gratuluję ponownego kwitnienia storczyka