Witaj Mario dawno tutaj nie byłam,ale dzisiaj wszystkie wpisy prześledziłam szczegółowo.Dzięki za odwiedziny w moim ogrodzie.Może w tym roku przy okazji wyjazdu do Pucka zawitasz do mnie.Jak będziesz chciała jakieś byliny to proszę napisz bo widzę,że mocno się rozrosły więc na wiosnę trochę będę musiała wykopać i mogę Ci przekazać. Fajnie,że na forum pojawia się coraz więcej osób z naszego regionu.A twój nowy areator /wertykulator z pewnością ułatwi pracę przy trawie.Mam to urządzenie od ubiegłego roku i świetnie się sprawdza zwłaszcza przy oczyszczaniu z mchu.
W jaki sposób przygotowujesz ziemię do siewów w domu?W poprzednich latach próbowałam wsiewać różne nasiona do doniczek ale często zaczynały chorować /chyba łapały jakiegoś grzyba- bo ziemia często pokrywała się białym nalotem/ więc obecnie stosuję siew wprost do gruntu.
Widzę,że kupiłaś floksy również w tym roku.Ja miałam je w ubiegłym roku ale wyrosły jakieś bardzo niskie ok 10 cm i miały bardzo wiotkie łodyżki .
Nie robiłam jeszcze w tym roku żadnych zakupów więc nie wiem co jest w sprzedaży ,ale jak będą to na pewno kupię motylki.Są jednoroczne ale mają wspaniałe kwiaty - polecam.
Wszystkiego dobrego z okazji niedawnych urodzin.Dużo zdrowia i dobrej pogody.
Ucałuj w moim imieniu swoje wnuczki.
A oto kwiat dla Ciebie.