Działka na Kaszubach - amba 19 cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 kwie 2007, o 20:04
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Inko dziękuję za odwiedziny i za miłe słowa!
Ewo Janeczko lampki z kloszami wyglądają tak:

Obrazek
Awatar użytkownika
steresa
100p
100p
Od: 31 lip 2007, o 00:32

Post »

Witaj Mario dawno tutaj nie byłam,ale dzisiaj wszystkie wpisy prześledziłam szczegółowo.Dzięki za odwiedziny w moim ogrodzie.Może w tym roku przy okazji wyjazdu do Pucka zawitasz do mnie.Jak będziesz chciała jakieś byliny to proszę napisz bo widzę,że mocno się rozrosły więc na wiosnę trochę będę musiała wykopać i mogę Ci przekazać. Fajnie,że na forum pojawia się coraz więcej osób z naszego regionu.A twój nowy areator /wertykulator z pewnością ułatwi pracę przy trawie.Mam to urządzenie od ubiegłego roku i świetnie się sprawdza zwłaszcza przy oczyszczaniu z mchu.
W jaki sposób przygotowujesz ziemię do siewów w domu?W poprzednich latach próbowałam wsiewać różne nasiona do doniczek ale często zaczynały chorować /chyba łapały jakiegoś grzyba- bo ziemia często pokrywała się białym nalotem/ więc obecnie stosuję siew wprost do gruntu.
Widzę,że kupiłaś floksy również w tym roku.Ja miałam je w ubiegłym roku ale wyrosły jakieś bardzo niskie ok 10 cm i miały bardzo wiotkie łodyżki .
Nie robiłam jeszcze w tym roku żadnych zakupów więc nie wiem co jest w sprzedaży ,ale jak będą to na pewno kupię motylki.Są jednoroczne ale mają wspaniałe kwiaty - polecam.
Wszystkiego dobrego z okazji niedawnych urodzin.Dużo zdrowia i dobrej pogody.
Ucałuj w moim imieniu swoje wnuczki.
A oto kwiat dla Ciebie.
Obrazek
Pozdrawiam i zapraszam do mojego ogrodu
steresa
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2008, o 20:28
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Marysiu-te lampki to bardzo udany zakup!
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tereniu! Dzięki za odwiedziny. Ja sieję roślinki w taką uniwersalną ziemię kupowaną w kwiaciarni tuż koło mojego bloku (żeby nie dźwigać z daleka - bo nie powinnam się nadmiernie forsować). Jak do tej pory to nigdy nie miałam problemu z białym nalotem. Pamiętam motylki z Twoich ubiegłorocznych zdjęć. Bardzo mi się wtedy spodobały. Super - że mi o nich przypomniałaś, muszę je koniecznie kupić (a zapomniałam o nich - ech ta skleroza ;:24 )

Ewo Janeczko - pochwała od Ciebie to miód na moje serce ;:97 (niniejszym nadmieniam że te klosze były prawie dwa razy droższe niż lampki - ale nic innego nie pasowało ;:214 )

A ja dzisiaj wracając z pracy widziałam pierwsze kwitnące przebiśniegi - czyli wiosna już za progiem :lol:
Awatar użytkownika
pestka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 gru 2008, o 21:09
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

witaj Ambo :D
cieszę się że zawitalaś na moją dzialkę
ze podobają ci się moje kwiatuszki
pozdrawiam :) :) :)
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marysiu-powiem więcej po cichu tych lampek Ci troszkę zazdroszczę.Bez kloszów czyli w wersji tańszej też.U nas jeśli coś takiego bywa to na targach staroci za cenę astronomiczną.Podobno przywożone ze Szczecina!
Jakie motyle chcesz sobie kupić?Czy jakieś z machającymi skrzydłami jakie Tess ma zamiar nabyć u Niemiaszków?
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Pestko bardzo się cieszę że wpadłaś do mnie z wizytą. Zapraszam częściej :lol:

Ewo Janeczko oj nie bądź zazdrośnicą (nawet troszeczkę!) A te motylki to jednoroczne kwiatki. Miała je w zeszłym roku Terenia(steresa) Bardzo mi się podobały, są śliczne, delikatnie i kolorowe. Jak kupię to pokażę nasiona, a może znajdę w internecie?
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Amba-ja tylko tak teoretycznie...
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa chyba że tak ;:112
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Witaj Ambo fajne kotki już u Ciebie na galęziach . Wiosna już na całego no a lampki też super te klosze dodają im uroku . Fajne zakupy nasion porobiłaś te przypołudniki wyglądają super . Wysiałam też męczennicę -pasiflorę ,ale jakoś nic nie widać i nawet nie wiem czy coś z tego wyjdzie . Będę musiała się rozglądnąć za taką w cebulkach ,bo to ładna roślinka
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Jadzia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 cze 2008, o 17:39

Post »

Marysiu ale piękne koteczki Ewunia Ci wkleiła :) U Ciebie to same piękności i talerz piękny i lampki , bardzo lubię takie rzeczy i jak tylko zobaczę coś fajnego to kupuję . Jak nie zapomnę to zrobię zdjęcie moim ulubionym filiżankom i wstawię u Ciebie ( mogę) :?:
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jadzia-Jakuch witaj! Chyba zajrzałaś do mnie pierwszy raz. Wiesz takie kotki to wyrastają na wierzbie tylko w Krakowie u Ewuni Janeczki, u mnie na Kaszubach ten gatunek nie występuje :;230
Będę trzymać kciuki żeby passiflora Ci pięknie wykiełkowała ;:215 i cieszyła Cię pięknymi kwiatami

Jadzia1! Miło czytać że podobają się moje nabytki. A jak wstawisz u mnie te filiżanki to zrobisz mi ogromną przyjemność. Muszę Ci się przyznać, że ja trochę zbieram filiżanki i już ich trochę nagromadziłam. Niektóre( takie malutkie do mokki) widać na tym zdjęciu z lampkami. Niektórych używam a niektóre tylko cieszą oczy. Tak że wstawiaj kochana, wstawiaj i to szybciutko - bo ciekawa jestem okrutnie!
Pozdrawiam obie Jadzie (i nie tylko :lol: ) :wit
Awatar użytkownika
Rodusik
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sty 2009, o 10:09
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Wpadłam z wizytą i witam się wiosną. Przyleciały żurawie.
Obrazek
Pozdrawiam, Mariola
Ogród Rodusika
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Rodusiku! Koło mojej działki też gniazdują żurawie i tak sobie wczoraj myślałam czy już przyleciały. Niektórzy mówią że one okrutnie wrzeszczą a ja lubię jak one witają i żegnają dzień. Strasznie się cieszę że wkleiłaś to zdjęcie. Pozdrawiam Cię serdecznie sąsiadeczko!
Awatar użytkownika
Jadzia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 cze 2008, o 17:39

Post »

Marysiu dobrze ,że mi przypomniałaś :oops: Moje zbiory są bardzo małe ale od czegoś trzeba zacząć .

Obrazek

Mam jeszcze fajną starą podstawkę na pudełko z zapałkami i talerz malowany :lol:
Jak mi zaś przypomnisz to pokarzę :wink:
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”