Moja kolekcja

Zablokowany
Orchideomaniak
500p
500p
Od: 19 sie 2008, o 21:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

:lol: Opowiem wam zdarzenie z wakacji :) wyjechałem na 3 tygodnie i kazałem tacie nie podlewać storczyków, natomiast inne kwiaty miał podlewać raz w tygodniu :) Storczykom nic się nie stało, ale jak pytałem co się stało z innymi kwiatami, że tak zmarniały, to tato, a nie wiem jakaś choroba je złapała :lol: podniosłem kilka doniczek i były lekkie jak piórko, a ponoć podlewał raz w tygodniu, dobrze ze storczyków nie ruszał
Awatar użytkownika
MariaTeresa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lut 2008, o 02:43

Post »

pamietam jak mieszkałam jeszcze z rodzicami i wyjechaliśmy na 3 tygodnie i prosiliśmy sąsiadkę, żeby codziennie podlewała wszystkie kwiatki na balkonie oprócz mojej kolekcji kaktusów.
I co zastaliśmy.?Wszystkie ususzone oprócz kaktusów, te zgniły.Coś się jej pomyliło i zrobiła odwrotnie niż prosiliśmy. Ciągle podlewała tylko kaktusy..a było deszczowo i zimno..wyleczyło mnie to radykalnie z uprawy tych roślin :(
Pozdrawiam ciepło
Ulubieńcy MariiTeresy
Orchideomaniak
500p
500p
Od: 19 sie 2008, o 21:59

Post »

Mnie z uprawy kaktusów wyleczyły wełnowce które zawsze nie wiadomo skąd się pojawiały :?: a miałem 20 kaktusów :lol: ale dobrze zrobiłem, bo teraz mam piękniejszą pasję - storczyki
x_o-n
1000p
1000p
Od: 5 maja 2008, o 07:38

Post »

Ja na swoją mamę nie mogę narzekac. Bardzo troskliwie opiekowała się moimi storczykami w trakcie mojego urlopu. Codziennie dzwoniła i mówiła, któremu przeschły korzenie, które podlała, a które nie. Storczyki były w bardzo dobrym stanie gdy wróciłam z urlopu.

Mambo czekam na zdjęcia ;:177
Awatar użytkownika
Mamba
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 cze 2008, o 21:25
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

A teraz obiecane zdjęcia. Na początek pokażę moje zakupy z zeszłego tygodnia w Tesco. Pierwszy miał być prezentem ,ale tak się złożylo, ze nie było okazji do podarowania go, co wcale mnie nie smuci :lol: Drugi ma kwiaty jak malowane :)
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Przepraszam za jakość zdjęć, ale kiepski ze mnie fotograf ;:96
x_o-n
1000p
1000p
Od: 5 maja 2008, o 07:38

Post »

Mambo ta osłonka też jak malowana :) Pasują do siebie :)
Awatar użytkownika
joannna
200p
200p
Od: 29 mar 2008, o 21:51

Post »

Różowy jest boski ,już mam na takiego chrapkę
Awatar użytkownika
Mamba
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

A teraz dzisiejsze zakupy ;:80
Żółty z czerwoną warżką to prezent dla bratowej, drugi z mazami na brzegach jest dla mamy, a trzeci dla mnie ;:23

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Jeanne
1000p
1000p
Od: 21 gru 2007, o 16:08

Post »

Zakupy przepiękne ;:114
ja bym miała problem które oddać a które zostawić, pewnie w końcu wszystkie by zostały u mnie ;:191
I uważaj bo zaraz Storczykowa przyleci i zabierze Ci tego z mazami na brzegach ;:112
Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Mambo, śliczne te Twoje nowe kwiateczki. Ja w zeszłym tygodniu w Tesco kupiłam sobie takiego samego jak twój pierwszy żółciutki.
Awatar użytkownika
Mamba
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ja jak już wklejam zdjęcia, to hurtowo :) Teraz jeszcze moje zakupy sprzed ok. 2 tygodni. Kupione w Praktikerze po okazyjnych cenach. Pierwszy o kolorze budyniowym za 12 zł 8) Teraz już przekwita, ale cóż ta cena.... ważne, że jest zdrowy. Drugi o niewiadomym kolorze, bo przekwitnięty, ale za to z bonusem, bo w doniczce są dwa ;:87 ;:87 Bardzo zdrowe i z pączkiem rosnącym na końcu pędu. Już niedługo dowiem się jak wygląda ten tajemniczy 8) "osobnik" kupiony za 8 zł!
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek
Obrazek
I na koniec jeszcze mój ocalony storczyk, któremu zgnił i odpadł stożek, ale za to pojawiło się keiki ;:86, już kiedyś o nim pisałam. Jest jeszcze bardzo malutkie, ale na tyle duże, żeby mój aparat je uchwycił.
Obrazek
Awatar użytkownika
joannna
200p
200p
Od: 29 mar 2008, o 21:51

Post »

ten dla mamy jest uroczy oj wszystkie są piękne ,Ja pewnie zostawiła bym wszystkie dla siebie.Nie lubię dawać storczykow ,Jednego dałam koleżance i przy nastepnej wizycie u niej zastałam tylko zgniłe korzenie
Awatar użytkownika
Mamba
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dziękuję wszystkim ;:31
Orionko, wszystkie z Biedronki, aż dziwne, że takie dorodne. W sumie nie było ich zbyt wiele, ale wystarczyło dla mnie :lol:
Jeanne i Orionko jak kupowałam tego z mazami na brzegach myślałam o Storczykowej, mogłoby się w końcu Jej udać "dopaść" takiego. Sobie go nie zostawię, bo już takiego mam.
AGNESS wiem, że go masz :twisted: i wydaje mi się, że pisałam w Twoim wątku o tym storczyku ;:84
Awatar użytkownika
Mamba
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Asiu Też bym chętnie zostawiła sobie, ale miejsca jest już tak mało, ze chyba szpilki nie upchnę, a co dopiero storczyka. Chociaż pewnie zacznę "rozciągać" parapety ;:113 Ja jednak staram się obdarowywać znajomych storczykami, jak tylko jest okazja i zarażać ich tą chorobą. ;:6 Jak na razie nie widziałam jakichś tragicznych skutków u obdarowanych, bo zawsze staram się uprzedzić ich jak należy się storczykami opiekować.
Awatar użytkownika
Mamba
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Agness, oglądanie zdobyczy innych to są jedne z milszych chwil ;:92
Moja kolekcja liczy już chyba 68 storczyków, a wciąż nie mam dość. To jest nałóg. ;:224 dobrze, że nie szkodzi zdrowiu.
Zablokowany

Wróć do „Moje storczyki !”