Moja kolekcja
-
Orchideomaniak
- 500p

- Od: 19 sie 2008, o 21:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- MariaTeresa
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 1 lut 2008, o 02:43
pamietam jak mieszkałam jeszcze z rodzicami i wyjechaliśmy na 3 tygodnie i prosiliśmy sąsiadkę, żeby codziennie podlewała wszystkie kwiatki na balkonie oprócz mojej kolekcji kaktusów.
I co zastaliśmy.?Wszystkie ususzone oprócz kaktusów, te zgniły.Coś się jej pomyliło i zrobiła odwrotnie niż prosiliśmy. Ciągle podlewała tylko kaktusy..a było deszczowo i zimno..wyleczyło mnie to radykalnie z uprawy tych roślin
I co zastaliśmy.?Wszystkie ususzone oprócz kaktusów, te zgniły.Coś się jej pomyliło i zrobiła odwrotnie niż prosiliśmy. Ciągle podlewała tylko kaktusy..a było deszczowo i zimno..wyleczyło mnie to radykalnie z uprawy tych roślin
Pozdrawiam ciepło
Ulubieńcy MariiTeresy
Ulubieńcy MariiTeresy
-
Orchideomaniak
- 500p

- Od: 19 sie 2008, o 21:59
- Jeanne
- 1000p

- Od: 21 gru 2007, o 16:08
Zakupy przepiękne
ja bym miała problem które oddać a które zostawić, pewnie w końcu wszystkie by zostały u mnie
I uważaj bo zaraz Storczykowa przyleci i zabierze Ci tego z mazami na brzegach
ja bym miała problem które oddać a które zostawić, pewnie w końcu wszystkie by zostały u mnie
I uważaj bo zaraz Storczykowa przyleci i zabierze Ci tego z mazami na brzegach
Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki
Moje storczyki
- Mamba

- Od: 25 cze 2008, o 21:25
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ja jak już wklejam zdjęcia, to hurtowo
Teraz jeszcze moje zakupy sprzed ok. 2 tygodni. Kupione w Praktikerze po okazyjnych cenach. Pierwszy o kolorze budyniowym za 12 zł 8) Teraz już przekwita, ale cóż ta cena.... ważne, że jest zdrowy. Drugi o niewiadomym kolorze, bo przekwitnięty, ale za to z bonusem, bo w doniczce są dwa
Bardzo zdrowe i z pączkiem rosnącym na końcu pędu. Już niedługo dowiem się jak wygląda ten tajemniczy 8) "osobnik" kupiony za 8 zł!

I na koniec jeszcze mój ocalony storczyk, któremu zgnił i odpadł stożek, ale za to pojawiło się keiki
, już kiedyś o nim pisałam. Jest jeszcze bardzo malutkie, ale na tyle duże, żeby mój aparat je uchwycił.

I na koniec jeszcze mój ocalony storczyk, któremu zgnił i odpadł stożek, ale za to pojawiło się keiki

- Mamba

Dziękuję wszystkim
Orionko, wszystkie z Biedronki, aż dziwne, że takie dorodne. W sumie nie było ich zbyt wiele, ale wystarczyło dla mnie
Jeanne i Orionko jak kupowałam tego z mazami na brzegach myślałam o Storczykowej, mogłoby się w końcu Jej udać "dopaść" takiego. Sobie go nie zostawię, bo już takiego mam.
AGNESS wiem, że go masz
i wydaje mi się, że pisałam w Twoim wątku o tym storczyku ;:84
Orionko, wszystkie z Biedronki, aż dziwne, że takie dorodne. W sumie nie było ich zbyt wiele, ale wystarczyło dla mnie
Jeanne i Orionko jak kupowałam tego z mazami na brzegach myślałam o Storczykowej, mogłoby się w końcu Jej udać "dopaść" takiego. Sobie go nie zostawię, bo już takiego mam.
AGNESS wiem, że go masz
- Mamba

Asiu Też bym chętnie zostawiła sobie, ale miejsca jest już tak mało, ze chyba szpilki nie upchnę, a co dopiero storczyka. Chociaż pewnie zacznę "rozciągać" parapety
Ja jednak staram się obdarowywać znajomych storczykami, jak tylko jest okazja i zarażać ich tą chorobą. ;:6 Jak na razie nie widziałam jakichś tragicznych skutków u obdarowanych, bo zawsze staram się uprzedzić ich jak należy się storczykami opiekować.