miluck ja też uwielbiam jeździć po materiały budowlane

Zawsze coś mi sie do ręki przyklei i w koszu wyląduje:D Z rozsadzeniem sansewierii poczekaj troszkę, tak jak radzi Basia- niech się troszkę rozrosną.
Anolka będę o Tobie pamiętała, na razie się modle, żeby sie zadomowił i wszystkich liści nie zgubił
Effo widziałam u Ciebie to cudo

, ale cena jak dla mnie troszkę za wysoka

Poczekam jeszcze trochę, może faktycznie zrobi się bardziej popularna i kupie ją za 9,99
Cytuję ze strony internetowej:
''IPM 2006 potwierdziło, że największym obecnie hitem na rynku roślin doniczkowych ozdobnych z liści jest Sansevieria cylindrica 'Skyline' (fot. 12), o szaro-zielonych, pręgowanych liściach w kształcie wydłużonego stożka. Demonstrowali ją, na różne sposoby Holendrzy, którzy jako pierwsi spopularyzowali tę roślinę na europejskim rynku — w 2004 r. została ogłoszona przez giełdę FloraHolland najbardziej obiecującym nowym produktem w grupie roślin doniczkowych (czyt. HO 6/2004). Początkowo jednak była dostępna w ograniczonych ilościach — w 2005 r. sprzedano tylko 25 000 sztuk S. cylindrica 'Skyline'. W bieżącym roku ma natomiast nastąpić przełom — zapowiadane jest dostarczenie na rynek setek tysięcy tej sansewierii. Oferowana jest na aukcjach w doniczkach 13-, 15- i 24-cm; rośliny mają wysokość 30 cm, 60–70 cm i 70–90 cm.''