W.o...Psach 4cz. (2007.10 - 2008.05)

Sekcja uporządkowana tematycznie. Wątki kwalifikuje tylko Administrator.
Zablokowany
Awatar użytkownika
DankaWS
1000p
1000p
Od: 9 cze 2007, o 09:43

Post »

A kosmetyki? ja też mam kudłacza i wiem, że to bardzo ważne.
Awatar użytkownika
Jeanne
1000p
1000p
Od: 21 gru 2007, o 16:08
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Danusiu, myślę ża o kosmetykach pomyślą z pierwszym brudkiem ;:191 ja też nie kupiłam od razu szamponu itp, takich maleństw się nie kąpie jeszcze, tzn nie znam się na pielęgnacji włosa u yorków i maltańczyków (bo one mają włosy a nie sierść prawda :?: :roll: ). Może Milka zwróci się niebawem do Ciebie po poradę w tej kwestii ;:183

Milko, wiem jak to jest z tym marudzeniem o pieska, u mnie mama wydawała się być nieugięta, tata chciał psa tak samo mocno jak ja, no i marudziliśmy też ponad rok :wink: ale jak tylko mama zobaczyła szczeniaki to się w nich zakochała ;:226
Zaopatrz się jeszcze w jakieś zabawki do gryzienia bo może być ciężko bez nich (pogryzione nogi, kapcie itp :lol: ). No i życzę wytrwałości w oczekiwaniu, już niedługo przytulisz tą puchatą kulkę ;:226
Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki
Awatar użytkownika
DankaWS
1000p
1000p

Post »

Maleństwo można kąpać jak skończy 10 tygodni, a pielęgnacja włosa jest ważna by ładnie i szybko rósł.
A ja właśnie z doświadczenie wiem, że kosmetyki u psów długowłosych są potrzbne dość szybko i muszą się dziewczyny zorientować jakie kosmetyki są najlepsze dla ich pieska.
Awatar użytkownika
Antooosia
1000p
1000p
Od: 8 sty 2008, o 08:49
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Hihihi,zgadzam się z Danusią w 100%!Ja właśnie dziś po raz drugi będę kąpac Anabelle i mogę się założyc,że choc była kąpana niedawno,to woda spłynie z niej czarna :wink:
Pozdrawiam,Kinga.
Na skraju lasu jest mały domek...
Awatar użytkownika
Jeanne
1000p
1000p

Post »

Ja kąpię swojego futrzaka raz na kilka miesięcy, no chyba że jest już naprawdę brudny lub się w czymś wytarza smrodliwym :? sierść jest piękna i błyszcząca, każdy się pyta jak często psa kąpię że jest taki czysty :lol: w dodatku jest jasny więc teoretycznie szybciej się brudzi, a tu niespodzianka, sierść Kenzo jest samoczyszcząca :wink:
Ale sierść to co innego niż włos więc się nie wypowiadam :oops:
Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki
Awatar użytkownika
DankaWS
1000p
1000p

Post »

Ty to masz dobrze, z tym Kenzo. Włos yorka jest brudny po 2 - 3 tygodniach, no ale wszystko ma plusy i minusy.
Awatar użytkownika
Jeanne
1000p
1000p

Post »

No tak, to zupełnie co innego. Ale swoją drogą taką kruszynkę łatwiej "załadować" do wanny niż moje 39 kilo złotego szczęścia :lol:
Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki
Awatar użytkownika
Antooosia
1000p
1000p

Post »

Zdjęcia mojego "chomiczka"(jak mówi moja siostra):
Obrazek Obrazek
Pozdrawiam,Kinga.
Awatar użytkownika
DankaWS
1000p
1000p

Post »

"Chomiczek" na śliczną Anabelke - przecierz to potwarz :D , wytocz jej proces o zniesławienie ;:1
Awatar użytkownika
anoli
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lis 2007, o 16:26

Post »

Faktycnie taki chomiś. Z włosem jak widać jest większy kłopot. Sierściaki wet kazał myć co pół roku, i faktycznie to wystarcza, zwłaszcza, że się nie wysmarowują. :P One nie znoszą wody, więc częściej byłby kłopot :roll:
Wątki Zapraszam serdecznie Ilona
Awatar użytkownika
Antooosia
1000p
1000p

Post »

Hihihi,dzięki Danusiu,przed chwilą siostra u mnie była(na obiedzie) i stwierdziła,że to jednak nie chomiczek,bo chomiczki są...większe :lol: .
Bardzo lubi moją A. i myślę,że jeszcze w tym roku(obstawiam,że do września) moja kruszynka będzie miała nową koleżankę :wink:
Pozdrawiam,Kinga.
Awatar użytkownika
DankaWS
1000p
1000p

Post »

Psy z włosem faktycznie trzeba często kąpać, ale za to nie linieją, nigdzie nie ma ich sierści i co ważne nie powodują alergii (a ja mam na sierść).
Antosiu wcale się nie dziwię, że siostra chce. Moja też by z chęcią kupiła gdyby nie to, że pracuje 9 godzin, a mama już zapowiedziała, że jak tylko przejdzie na emeryture zaraz kupi yorka. Layla podbiła serca całej mojej rodziny - Twoja Anabelka pewnie też.
Awatar użytkownika
anoli
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lis 2007, o 16:26

Post »

No tak każdy wymaga innej pielęgnacji, ale m. powiedział, że mój Skandi i tak jest za mały jak na psa, więc na yorka nie mam szans :roll:
Wątki Zapraszam serdecznie Ilona
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Aza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2008, o 18:33

Post »

Mój maly chomiczek nie jest tak piękny jak wasze, ale za to wyrosnie na wielką sukę. Obrazek
OLGA od malamutów
Wątki Azy
Awatar użytkownika
mora1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2006, o 17:37
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Jak to nie jest piękny, mi osobiście bardzo się podoba. Ma lubię duże gabaryty w docelowo :lol: Dużo zdrówka dla maluszka i mamy. Zawsze zastanawiam się jak hodowcy szukają przyszłych właścicieli dla swoich pupilków. Ciekawe czy jak moja hodowczyni robisz wywiad środowiskowy, 10000000 godzin rozmów z przyszłymi nabywcami i test ze znajomości rasy obowiązkowo. :D Jak odbieraliśmy naszą sucz to byliśmy w hodowli cały dzień a potem były setki telefonów z obydwu stron :lol: . Do dzisiaj mamy świetny kontakt. Zostawiasz maleństwo u siebie czy do dobrych ludzi trafi? To już ostatni miot suni jak dobrze doczytałam?
Pozdrawiam Monika
moja skarpa
Zablokowany

Wróć do „WSZYSTKO o... Bazy wiedzy użytecznej”